Kahramanmaraş’ın ilk ve tek lisanslı Ömrünü Tamamlamış Araçlar (ÖTA) Bertaraf Tesisi’ni kente kazandıran Vedat Ali Kızıltepe ve Adem Demircan, iş birliğine yeni bir halka ekledi. Demirtepe Ömrünü Tamamlamış Araçlar (ÖTA) Bertaraf Tesisi ile araçların çevreye zarar vermeden hurdaya ayrılması ve ÖTV indirimi noktasında vatandaşlara yardımcı olan Vedat Ali Kızıltepe ve Adem Demircan, aralarına Erdal Kızıltepe’yi de ekleyerek Hospita Car Yetkili Oto Ekspertiz isimli iş yerini açtı. Araç alım satımında mağduriyetler yaşanmaması noktasında önemli konumda bulunan ekspertiz hizmetini en güvenli şekilde yapmayı hedefleyen Adem Demircan, Erdal Kızıltepe ve Vedat Ali Kızıltepe, iddialı bir açılışla iş yerlerini Yeni Sanayi Sitesi’nde hizmete açtı.  Açılışa çok sayıda davetli katıldı.

“EKSPERTİZ ÇOK ÖNEMLİ”

Açılış sonrasında açıklamalarda bulunan Hospita Car Yetkili Oto Ekspertiz Sorumlusu Vedat Ali Kızıltepe, ekspertiz hizmetinin önemli olduğunu belirterek, “Hospita Car Yetkili Oto Ekspertiz Kahramanmaraş Şubesi işletmesini Adem Demircan, Erdal Kızıltepe ve ben Vedat Ali Kızıltepe olmak üzere 3 kişi idame ettirmekteyiz. Araç almadan önce artık yetkili bir oto ekspertiz servisine götürüp aracın motor performansı ne durumdadır, araçların yana kayması, amortisörleri ne durumdadır, kaportası ne aşamadadır, araç daha önce kazaya karıştı mı, aracın değişen parçaları nereler, aracın nerelerinde boya var, genel klasik söylem olduğu üzere araçtaki boyalar lokal boyamıdır yoksa bir kazadan dolayımı yapılmış boyalar mıdır? Bunların tespiti henüz kanuni bir zorunluluk olmamakla birlikte vatandaşlarımızın yüksek miktarda para ödeyerek aldıkları araçta çokça bulmaktayız” dedi.

“MAĞDURİYET YAŞAMAMAK İÇİN DİKKAT EDİLMELİ”

Vatandaşların oldukça yüksek fiyatlarda aldıkları araçlardan dolayı mağduriyet yaşamaları noktasında uyarılarda bulunan Kızıltepe, “İnsanlarımız mağduriyet yaşamaktalar. Bu mağduriyetin giderilmesi, günümüz şartlarında bu mağduriyetin önlenmesi için en etkili çözüm araç almadan önce etkili bir oto ekspertize götürmek, araca baktırmak gerekli raporları almaktır. Bu düşünceler etrafında bizde Kahramanmaraş'a alanında ilk olan Hospita Car markasını getirdik. Çok az yerde bulunan 4x4 araçlar olsun minibüsler olsun kamyonlar olsun otomobiller olsun ekspertiz yapabilmekteyiz. Dynotest, 4x4 boya kontrolü, motor testi, amortisör testleri, ful paket olan araçları biz a'dan z'ye garantili bir şekilde ekspertizini yapıp vatandaşa sunmaktayız. Birkaç güne kadar çıkacak olan TSE belgemizle bunu resmi olarak vatandaşlarımıza sunacağız. Bugün itibarıyla resmi olarak faaliyete geçmiş bulunmaktayız. Resmi olarak açılışı yapmış bulunmaktayız. Daha öncede belirttiğimiz üzere de markamız Hospita Car’ı Kahramanmaraş Yeni Sanayi Sitesi 4. cadde 1 numaralı adreste faaliyete geçmiş bulunmaktayız. 20 bin, 30 bin, 100 bin liralara alınan araçları vatandaşlarımız mağduriyet yaşamamaları için öncelikle bir oto ekspertize getirip 150 lira, 200 lira, 300 lira gibi bir fiyata bir elden geçtirirlerse, baktırırlarsa mağduriyetlerin önlenmesi için faydalı olur” ifadelerini kullandı.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz