Kahramanmaraş Şoförler Odası Başkanvekili Mehmet Demirel, hız yapan okul servisi şoförlerine büyük cezalar geleceğinin altını çizerek, "Okula yetişmek için hızlı giden şoförlerin takipçisiyiz" dedi.

 

Şoförler Odası Başkanvekili Mehmet Demirel, şehirde ki hızlı giden ve kurallına uymayan okul servis şoförleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şehirde 'J' plakalı toplam 235 okul servisinin olduğunu söyleyen Demirel, bu servislerden sadece bir kaç tanesinin hızlı ve tehlike sürdüğünü ve bu hız yapan şoförlerinde Şoförler Odası olarak takipçisi olduklarını belirtti. Demirel, "Okul servisi şoförlerinin şehir içinde hız yapmamaları için denetimlerimiz oluyor. Her yıl okul sezonu açılmadan önce bir toplantı yaparız. Şoförlere nasıl bir işleyişin olduğu ve trafik kurallarına uymaları gerektklerini söyleriz. Hızlı giden servislerimiz de çok kalmadı. Hızlı gidenlerde bir kaç okula yetişmek için hızlı gidiyor ama tabii ki aşırı hız yapanların da takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

 

'DENETİMLERİMİZ SÜRÜYOR'

 

Şehirde ki okul servis şoförlerini sezon öncesi denetlediklerini söyleyen Demirel, hızlı giden şoförlerin de Şoförler Odası olarak takipçileri olduklarını ifade etti. Demirel, " 'J' plakalı servis şoförleri kültür düzeyi en yüksek olan şoförlerdir. Öğrenci taşıyan arkadaşlarımızın yüzde 90'ı lise mezunudur. Diğer plakalı araç sürücülerinde öyle bir uygulamamız yok. Kahramanamaraş'ta 'J' plakası merkezde toplam 235 tane var. Bunun standartları da var. Öncellikle belediyeden 'J' plakasını alması gerekiyor. Ondan sonra da bu araçlar öğrenci okul servisi olarak dizayn edilmesi gerekiyor. Okul servisi şoförlerinin şehir içinde hız yapmamaları için denetimlerimiz oluyor. Her yıl okul sezonu açılmadan önce bir toplantı yaparız. Şoförlere nasıl bir işleyişin olduğu ve trafik kurallarına uymaları gerektklerini söyleriz. Hızlı giden servislerimiz de çok kalmadı. Hızlı gidenlerde bir kaç okula yetişmek için hızlı gidiyor ama tabii ki aşırı hız yapanların da takipçisiyiz. Bir de bu sene okul saatlerinde değişiklik oldu ve bundan dolayı zaman kavramında bir karışıklık oldu ama önümüzde ki sezon her şey rayına oturur" şeklinde konuştu.

 

FİYAT KONUSUNDA ŞİKAYET ALIYORUZ

 

Demirel, sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Önemli konulardan birisi de mesela bir araçta 15 öğrenci var. Hiç bir öğrenci velisi çocuğunu soğukta dışarda bekletmez. Ancak ne zaman ki servis kapının önüne gelir ondan sonra çocuk aşağı servise iner. Bu durumda da servisler okullara geç kalıyor. Her bir öğrenci birer dakika geç kalsa 15 dakika eder. Ama şu ana kadar okul servisleri konusunda bir şikayet almadık. Sadece en büyük şikayetimiz fiyat konusunda onun haricinde başka bir şikayet almıyoruz. Zaten okul servisi şoförleri ile veliler tam bir aile düzeni var. Okul servislerimiz okul aile birliğinin istediği standartlara uygun güzel bir hizmet veriyor. Servislerde artık ayakta öğrenci alma işi bitti. Zaten bir veli küçük çocuğunun serviste ayakta gitmesine müsade etmez."

 

'DİĞER SERVİSLERDE ŞİKAYET OLAYI BİRAZ DAHA FAZLA'

Fabrika, işçi, personel gibi diğer servislerde şikayet oranının biraz daha fazla olduğunu söyleyen Demirel, bunun sebebinin ise gelir seviyeleri düşük olduğu için fazla kişi almaları ve zamanında yetişebilmek için araçlarını hızlı kullanmaları olduğunu dile getirdi. Demirel, "Diğer servislerden bahsedecek olursak yani fabrika servisleri personel, işci servisleri bu servisler 'S' plakasını taşıyor. Onlarda şikayet olayı biraz daha fazla. Neden diyecek olursanız, onların gelir seviyesi çok düşük. İş sahibine bir şoför ücreti maaşı kalıyor. Bu servis şoförleri de bu parayı arttırabilmek adına fazla yolcu da alıyor, trafik kurallarına da uymuyor, yeri gelirse gaza basıyor ve en kötü arabalarla çalışıyorlar. Ama Kahramanmaraş servislerde Türkiye ortalamısında çok iyi bir noktada. Çünkü Kahramanmaraş'ta servis plakları kategorilere göre ayrılmş durumda. Ama diğer illerde böyle bir uygulama söz konusu değil ve bizim şehrimizde odalara daha çok duyarlı yaklaşılıyor" diye konuştu. Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz