Bir taraftan Kahramanmaraş’ın kültürü ve geleneksel el sanatları noktasında araştırma, geliştirme ve arşivleme çalışmaları yapan Olgunlaşma Enstitüsü, diğer taraftan da dünyayı tehdit eden yeni tip koronavirüs (COVİD-19)’ün yayılımını azaltmak adına maske üretimine başladı. Olgunlaşma Enstitüsü’nün usta öğreticileri tarafından günde binden fazla üretilen maskeler, özellikle yaşlı ve bakıma muhtaç ailelere tamamen ücretsiz bir şekilde ulaştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi ‘Biz Birlikte Güçlüyüz’ diyerek çalışmalarına başlayan Olgunlaşma Enstitüsü, maskelerin bir kısmını KSÜ Tıp Fakültesi Onkoloji Servisi’nde tedavi gören minik hastalar için renkli olarak üretti. Üretilen maskeler Olgunlaşma Enstitüsü yetkililerince KSÜ Tıp Fakültesi Onkoloji Servisi’ne teslim edildi.

   

“AMACIMIZ MORAL VE DESTEK VERMEKTİ”

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mutlu Aslantürk, “İnsanı yaşatmak için işimizi evimize getirenleri ve bugünler başta olmak üzere zor zamanlarda bizler için gecesini gündüzüne katan bu yüce devleti unutmayacağız” dedi.

KSÜ Tıp Fakültesi’nin medikal malzeme temini noktasında sorununun olmadığını fakat destek vermek istediklerini anlatan Aslantürk, “Biz birlikte güçlüyüz diyerek yola çıkan Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü olarak minik onkoloji hastaları için renkli maskeler üretip KSÜ Onkoloji servisine bağışladık. Hastane yetkilileri Bakanlığımızın medikal malzeme temini noktasında aldığı tedbirler kapsamında sorunları olmadığını ancak böyle zor zamanlarda kendilerini hatırlayanların olmasının büyük moral ve destek verdiğini belirtti. Renkli maskelerin de özellikle serviste tedavi gören miniklere neşe katacağını söylediler” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR VİRÜS BİZİM BİRLİĞİMİZDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİLDİR”

Aslantürk, Enstitü olarak sağlık çalışanlarının her zaman yanında olduklarını belirterek, vatandaşları evde kalmaları noktasıda uyardı. Aslantürk, “Virüs günden güne yayılıyor. Şu an için dünyanın en şanslı ülkesiyiz hem devletimizin hızlı reaksiyonu ve tedbilerleri ve hem de sağlık sistemimizin iyiliğinden. Hiçbir virüs bizim birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden daha güçlü değildir. Donanımlı bir sağlık altyapısı ve fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza beraber Koronavirüs'e karşı mücadele gibi zor bir süreci de inşallah atlatacağız. Maskeleri güzel günlerde şifa bulacak miniklerin bugünlerine bir hediye olarak hazırladık” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz