Diyanet İşleri Başkanlığı, günümüz dünyasının kötü, zararlı ve olumsuz faaliyetlerden etkilenen gençleri kontrol altında tutmak, milli ve manevi değerleri aşılamak, dini konularda gençleri yönlendirmek, motive etmek amacıyla yeni bir çalışmaya imza attı. Bu kapsamda “Gençlik Çalışmaları Yönergesi” adı altında yeni bir yönerge hazırlayan Diyanet, ortaokul ile liselerdeki her sınıfta birer temsilci belirleyerek, gençleri iyiye yönlendirmeyi amaçlıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Müftüsü Celal Sürgeç, “Bu türden düzenli ve sistematik programlar aracılığıyla gençlere iletişime geçebilmenin, onların manevi gelişimlerine katkı sunmanın imkânlar, oluşturulması amaçlanmaktadır” dedi. Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ekrem Arslan ise amacın okullardaki gençlere yönelik bir takım faaliyetlerde bulunma çalışmaları olduğunu belirterek, “Yani dini konularda gençlerimizi yönlendirmek, motive etmek ve bilgi sahibi edindirmek amacıyla bir çalışma var. Bu çalışma yerinde bir çalışma. Her ne kadar geç kalınmışta olsa çok hayırlı bir çalışma olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

DİYANET’İN ETKİNLİĞİ ARTTI”
Yönergenin 3 bakanlıkla birlikte hazırlandığına dikkat çeken Müftü Sürgeç, Diyanet’in son dönemde etkinliğinin arttığını söyledi. Sürgeç, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan iş birliği protokolüne dayanılarak hazırlanan yönerge, Diyanet’in son dönemde artan etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu yönerge ile Diyanet’in gençler ve kadınların ile toplumun tüm kesimlerine yönelik yürütülecek faaliyetlerine hız katması bekleniyor. Diyanet personeli, okullarda belli periyotlarla seminer, konferans türü etkinlikler ile öğrencilerin manevi gelişimine katkı sunmayı planlamaktadır. Bu türden düzenli ve sistematik programlar aracılığıyla gençlere iletişime geçebilmenin, onların manevi gelişimlerine katkı sunmanın imkânlar, oluşturulması amaçlanmaktadır” diye konuştu.

"MANEVİ REHBERLER"
Sürgeç, sözlerine şu şekilde devam etti: “Diyanet tarafından tüm il ve ilçelere "gençlik koordinatörü" olarak atanan diyanet personelinin bu çalışmalarla etki ve faaliyet alanlarının genişletileceği düşünülmektedir. Gençlik koordinatörlerinin amacı, "Toplumu bilinçlendirici ve farkındalık oluşturucu faaliyetler yürütmek" şeklinde belirlenerek, öğrenci yurtlarında ve "müftülüğün uygun göreceği yerlerde" faaliyet yürütmelerine olanak sağlandı. Öğrenci yurtlarında "manevi rehberler" aracılığıyla yürütülen çalışmaları koordine etme görevi de verilen görevlilerin Kredi ve Yurtlar Kurumu, (KYK) Milli Eğitim İl Müdürlükleri ve İl Spor Müdürlükleri ile ortak çalışmalar yürüteceği belirtildi.

GÖREVLER
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çalışmada gençlik koordinatörlerine verdiği görevleri sıralayan Müftü Sürgeç, “Çalışma programlarında "eğitsel" bir sürecin takip edileceğini ileri süren Diyanet, gençlere "rol-model" olmaları tavsiyesinde bulunduğu gençlik koordinatörlerine şu görevleri verdi:

Diyanet'in genç gönüllüleri arasından üniversite, fakülte ve okullarda okul temsilcisi belirlemek.

Sosyokültürel etkinliklerde ve gençler için oluşturulmuş ortamlarda onlarla nitelikli zaman geçirmek.

- Gençlerin ailesi ve okul idarecileri ile irtibat halinde olarak, ilgili sürelere onların da dahil olmasını sağlamak

Diyanet Genç Gönüllü Formu'nu doldurarak Başkanlık gençlik çalışmalarıyla tanışan genç gönüllü sayısını arttırma hususunda belirlenen hedefleri gerçekleştirmek” şeklinde konuştu.

SON DERECE VERİMLİ
Diyanet-Sen Şube Başkanı Ekrem Arslan’da şöyle konuştu: “Bu konuda öncesinde bir çalışma başlamıştı. Özellikle Dulkadiroğlu İlçesi ile Onikişubat İlçesi’nde konuyla ilgili bir çalışma yapıldı. Gençlik Koordinatörü Kurulu tarafından bir komisyonda kuruldu. Buradaki amaç özellikle okullardaki gençlerimize yönelik bir takım faaliyetlerde bulunma çalışmalarıdır. Yani dini konularda gençlerimizi yönlendirmek, motive etmek ve bilgi sahibi edindirmek amacıyla bir çalışma var. Bu çalışma yerinde bir çalışma. Her ne kadar geç kalınmışta olsa çok hayırlı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. İnşallah daha verimli olur ve şu ana kadar da ciddi manada okulları, kursları, kurumları, ziyaret edip çalışmaları da hızlandırdılar. Burada amaç okullara devam eden gençlerimizi internet ortamından kurtarmak, insanları milli ve manevi değerlere sahip çıkma noktasında bilinçlendirmektir. Bu çalışmanın Diyanet İşleri Başkanlığımızca yapılması son derece verimlidir.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz