Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesi’ne bağlı Helete Mahallesi, tarihi, kültürel ve sportif anlamda son 70 yılda yaşadığı sıra dışı değişimle dikkatleri üzerine çekerken, her alanda yapılan çeşitli çalışmalarla sık sık gündeme geliyor. Çağlayancerit’in en büyük yerleşim yeri olan ve 1960’larda başlayan işçi göçü nedeniyle çok sayıda gurbetçiye ev sahipliği yapan Helete Mahallesi, özellikle insanlarının birbirine olan tutkusu ve bağlılığıyla dikkatleri çekiyor. Bu tutku ve bağlılık, virüs tehlikesinin kol gezdiği şu zor günlerde de kendini gösterdi. Helete’den Serdar Tozar, Halil Topkıran, Akın Saygaz ve Fahrettin Barak, virüs sebebiyle işsiz kalan ve zor günler geçiren vatandaşlara yaklaşan Ramazan ayı öncesinde destek olabilmek için kampanya başlattı. Başlatılan kampanyaya özellikle Almanya’daki Helete Gençlik ve Spor Derneği’nde büyük destek geldi. Derneğin sosyal medya hesabından yapılan canlı yayında toplamda 7 bin 700 Euro para toplandı. Kahramanmaraş’tan ve Helete’den durumu iyi olan vatandaşların da destek vermesiyle kampanya için toplanan miktar 78 bin TL’yi buldu. Toplanan paralarla içerisindeki malzemeler tamamen Helete’li esnaflardan alınan 300 yardım paketi hazırlandı.

78 BİN TL PARA TOPLADIK”

Kampanyanın öncülerinden Halil Topkıran gazetemize verdiği bilgide, Almanya’dan yoğun destek aldıklarını belirterek, “Almanya’daki Helete Gençlik ve Spor Derneği’nin sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayınla kampanyaya para toplayarak destek verdi. Sağolsunlar paranın büyük bir kısmını onlar tedarik ettiler. Yaklaşık 7 bin 700 Euro para geldi Almanya’dan. Kahramanmaraş’tan ve Helete’den de durumu iyi olan vatandaşlarımız da kampanyaya destek vererek yardımla bulundular Toplamda 78 bin TL civarında para topladık. Bu paralarla da 300 tane Ramazan yardım paketi hazırladık. Helete’de belirlediğimiz ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıttık” dedi.

KENDİ İÇİMİZDE YAPILAN YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA ÇALIŞMASIYDI”

Yardım paketlerinde bulunan ürünlerin tamamını Heleteli esnaflardan aldıklarını anlatan Topkıran, “Ramazan ayına yaklaştığımız için Ramazan kolisi olarak yaptık ama aslında içinde bulunduğumuz durum da malum, koronavirüsten dolayı günlük yevmiyeli olarak işe gidenler maalesef iş yapamaz oldular, çalışamayan insanlarımız var. Bu süreçte hem onlara destek vermek hem de Ramazan ayı dolayısıyla yardım yapmak istedik. Özellikle Almanya’daki Helete Gençlik ve Spor Derneği’nin çok büyük desteğini gördük. Helete Mahalle Muhtarımız Ali Solak da bizlere çok fazla yardımcı oldu. Yardımlarımızı tamamen Helete’deki yardıma muhtaç insanlarımıza dağıttık ve dağıtılan yardım malzemelerini de Helete’deki esnaflarımızdan aldık. Kendi içimizde yaptığımız bir yardımlaşma ve dayanışma çalışmasıydı. Malzemeleri dışarıdan da almadık, esnafımıza da bir katkımız olsun istedik. Şuan da esnaflar da zor durumda zaten, çoğu iş yerlerini açamıyor” dedi.

VEREN EL ALAN ELİ GÖRMESİN DİYE GECE DAĞITTIK”

İnsanların rencide olmaması için hazırlanan paketleri gece saatlerinde evlerin kapılarına bıraktıklarını belirten Topkıran, “Hazırladığımız kolileri de tabi bir yardım kampanyası ama hiç kimsenin rencide olmaması için gece dağıttık. Gündüz dağıtırsak kabalalık olacağını düşündük. Helete’den 9-10 genç ve 4 arabayla bütün malzemeleri bir gecede dağıttık. Yardımları bıraktık, kapıları çaldık hemen geri çekildik. Vatandaşlarımızdan da çok olumlu tepkiler aldık, herkes memnun oldu. Malzemeler olarak da paketler dolu doluydu. Gösteriş için yapmadık kesinlikle. İnsan hali mutlaka unuttuğumuz olacaktır diye düşündük, 15-20 paket ayırmıştık. Gerçekten de unuttuğumuz 15 kişi çıktı, onlara da paketlerimizi dağıtarak yardım çalışmamızı yaptık” şeklinde konuştu.

HER ŞEY HELETE İÇİN’

Kampanyaya destek verenlere teşekkür eder Topkıran, “Helete Gençlik ve Spor Derneği öncülüğünde gerçekleşen canlı yayınla start verdiğimiz Helete'deki ihtiyaç sahibi hemşerilerimiz için Ramazan yardım paketi kampanyamız bugün nihayete erdi. Başta Avrupa'daki Heletili hemşerilerim, dostlarımız ve Genişletilmiş Yönetim Kurulu’nda görev yapan arkadaşlarım olmak üzere, fikir babası Serdar Tozar, Halil Topkıran, Muhtarım Sayın Peder Ali Solak ve kasabamızdaki duyarlı gençlere, yardım kampanyasına Türkiye'den katılan tüm hemşerilerime, sosyal medya paylaşımlarıyla her daim derneğimize destek olan Pr. Dr. Ekrem Arıkoğlu Barak hocama, hiçbir kâr marjı talep etmeden gıda paketlerini tedarikte katkı sunan tüm Helete'li esnaflara, hazırlık aşaması ve sonrası paketlemede ve dağıtımda emeği geçen herkese derneğim ve Avrupa'daki hemşerilerim adına çok teşekkür ederim. Yaklaşık 300 haneye Ramazan Paketi yardımı ulaştırılmıştır. Allah herkesten razı olsun, her şey Helete için” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz