Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesi’ne bağlı Helete Mahallesi, tarihi, kültürel ve sportif anlamda son 70 yılda yaşadığı sıra dışı değişimle dikkatleri üzerine çekerken, her alanda yapılan çeşitli çalışmalarla sık sık gündeme geliyor. Çağlayancerit’in en büyük yerleşim yeri olan ve 1960’larda başlayan işçi göçü nedeniyle çok sayıda gurbetçiye ev sahipliği yapan Helete Mahallesi, özellikle insanlarının birbirine olan tutkusu ve bağlılığıyla dikkatleri çekiyor. Bu tutku ve bağlılık, virüs tehlikesinin kol gezdiği şu zor günlerde de kendini gösterdi. Almanya’daki Helete Gençlik ve Spor Derneği, virüs sebebiyle işsiz kalan ve zor günler geçiren vatandaşlara Ramazan ayında destek olabilmek için kampanya başlattı. Başlatılan kampanyaya toplanan paralarla içerisindeki malzemelerin tamamının Helete’li esnaflardan alındığı 400 yardım paketi hazırlandı.
 

“KAMPANYA GİDEREK BÜYÜYOR”

Helete Gençlik ve Spor Derneğinin öncülüğünde geleneksel hale getirmiş olduğu Ramazan ayında gıda yardım paketlerinin bu yıl 400 aileye destek olarak dağıtımına başlandığını ve gıda malzemelerinin tamamının Helete’deki esnaflardan temin edildiğini söyleyen Helete Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Bilal Barak, bu sayının her yıl giderek arttığını söyledi. Yardımların dağıtım şekliyle ilgili konuşan Barak, “Yardım paketlerinin kapı önlerine bırakılarak yardım paketi alan kişilerinde rencide etmeden yardımlaşmak ve şu zor günler geçirdiğimiz dönemde içimizi ısıtan yardımların bir nebze olsun ihtiyaç sahiplerini sevindirmenin mutluluğuna ortak oluyoruz.  Bizi Ramazan ruhunu yaşamanın ve yardımlaşmada öncü olmak bizi gururlandırıyor” dedi. Barak, maddi manevi yardım eden herkese şükranlarını dile getirdi.

“ALMANYA’DAN YOĞUN DESTEK ALDIK”

Kampanyanın öncülerinden Halil Topkıran gazetemize verdiği bilgide, Almanya’dan yoğun destek aldıklarını belirterek, “Sağ olsunlar paranın büyük bir kısmını onlar tedarik ettiler. Bu paralarla da 400 tane Ramazan yardım paketi hazırladık. Helete’de belirlediğimiz ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıttık” dedi.

“KENDİ İÇİMİZDE YAPILAN YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA ÇALIŞMASIYDI”

Yardım paketlerinde bulunan ürünlerin tamamını Heleteli esnaflardan aldıklarını anlatan Topkıran, “Ramazan ayına yaklaştığımız için Ramazan kolisi olarak yaptık ama aslında içinde bulunduğumuz durum da malum, koronavirüsten dolayı günlük yevmiyeli olarak işe gidenler maalesef iş yapamaz oldular, çalışamayan insanlarımız var. Bu süreçte hem onlara destek vermek hem de Ramazan ayı dolayısıyla yardım yapmak istedik. Özellikle Almanya’daki Helete Gençlik ve Spor Derneği’nin çok büyük desteğini gördük. Helete Mahalle Muhtarımız Ali Solak da bizlere çok fazla yardımcı oldu. Yardımlarımızı tamamen Helete’deki yardıma muhtaç insanlarımıza dağıttık ve dağıtılan yardım malzemelerini de Helete’deki esnaflarımızdan aldık. Kendi içimizde yaptığımız bir yardımlaşma ve dayanışma çalışmasıydı. Malzemeleri dışarıdan da almadık, esnafımıza da bir katkımız olsun istedik” dedi.

“VEREN EL ALAN ELİ GÖRMESİN İSTEDİK”

Topkıran, “Hiç kimsenin rencide olmaması için yardımları evlerin önüne bıraktık, kapıları çaldık hemen geri çekildik. Vatandaşlarımızdan da çok olumlu tepkiler aldık, herkes memnun oldu. Malzemeler olarak da paketler dolu doluydu. Gösteriş için yapmadık kesinlikle” şeklinde konuştu.
 

“HER ŞEY HELETE İÇİN’

Kampanyaya destek verenlere teşekkür eder Topkıran, “Başta Avrupa'daki Heletili hemşerilerim, dostlarımız ve Genişletilmiş Yönetim Kurulu’nda görev yapan arkadaşlarım olmak üzere, Serdar Tozar, Mahmut Tozar, İbrahim Barak, Mehmet Gösegül ve kasabamızdaki duyarlı gençlere, yardım kampanyasına Türkiye'den katılan tüm hemşerilerime, hiçbir kâr marjı talep etmeden gıda paketlerini tedarikte katkı sunan tüm Helete'li esnaflara, hazırlık aşaması ve sonrası paketlemede ve dağıtımda emeği geçen herkese derneğim ve Avrupa'daki hemşerilerim adına çok teşekkür ederim. Yaklaşık 400 haneye Ramazan Paketi yardımı ulaştırılmıştır. Allah herkesten razı olsun, “Her Şey Helete İçin” dedi.

 

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz