Yaşar Gölcü İlkokulu 3-I sınıfı öğrencileri Kahramanmaraş Milli eğitim Müdürlüğünün düzenlenmiş olduğu “ Eğitimde İyi Örnekler” projesi kapsamında çok güzel bir çalışmaya imza attılar. Öğrencilerin kelime ve hayallerinin yazıya döküldüğü “Duvardaki Kertenkele” isimli bir hikâye kitabı çıkardılar. Kitabın ilk baskısı Güneydoğu Gazisi Gazi Mehmet Orçan’a takdim edildi.

Okul Müdürü Bekir Güneşlice, “ Bu çalışma Kahramanmaraş Milli eğitim Müdürlüğünün düzenlenmiş olduğu “ Eğitimde İyi Örnekler” projesi kapsamında hazırlanmış bir projedir. Yaşar Gölcü İlkokulu 3-I sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu kendisi küçük ama manevi değeri büyük olan bu çalışmamızla; öğrencilerimize modern eğitim anlayışının gerekliliği olan hayal kurmayı, akıl yürütmeyi, kendini yazılı ve sözlü ifade ederek çıkarımlarda bulunmayı ve bütün bunların sonucu olarak yeni bir ürün elde etmeyi öğretmeyi amaçladık. Öğrencilerimizin dupduru dimağlarından süzülerek oluşturdukları bu eseri yayınlamış olmaktan dolayı çok memnumuz. Öğretmenimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sınıf öğretmeni Sıttık Küçükkemiksiz,“Türkçe dersi öğrencilerin duygu, düşünce ve hayallerini sözlü ve yazılı biçimde ifade edebilme becerisi kazandırmayı amaçlar. Bu amaçtan hareketle ilk olarak öğrencilere anahtar kelimeler (örümcek, süt, kitap vb.) verildi. Bunlar üzerinde hayal kuruldu ve 3. Sınıf Türkçe dersi müfredatındaki kazanımlara uygun hikâyeler sınıf ortamında anlık olarak yazıldı. Hikâyelere uygun resimler çizilerek çalışma tamamlandı. Yapmış olduğumuz bu çalışma ile öğrencilerimiz kendini ifade etme becerisi kazanmış oldular ve böylelikle kelimeler ve hayaller yazıya dökülmüş oldu.” şeklinde konuştu.

Gazi Mehmet Orçan: “Vatana hizmet sadece toprağını korumakla olmaz. Gelecek nesilleri güzel yetiştirmek ve onları korumak da kutsal bir hizmettir. Bunu da ancak eğitim sayesinde başarabiliriz. Eğitimde böyle güzel örnekleri gördükçe çok mutlu oluyorum. Geleceğe karşı umudum artıyor. Bu kitap çocuklar için unutulmayacak bir anı olacak, benim için de çok anlamlı ve unutulmaz bir gündü. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” İfadesini kullandı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz