LÖSEV yıllardır kurban ve adakları dini usullere uygun, vekâleten kesiyor. Dini vecibeler yerine getirilerek kurbanlar kesilirken, lösemili ve kanserli çocukların da hayatları kurtarılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet ve kurban esasları doğrultusunda kurban bağışlarıyla binlerce lösemili ve kanserli çocuğu iyileştiren LÖSEV, çocuklar ve ailelerinin 12 ay boyunca taze et ve et ürünleriyle beslenmelerini sağlıyor. Bağışlar sayesinde, hastası olan fakir, fukara ve yoksun insanların et yemesi, hasta çocukların en iyi koşullarda tek kuruş harcamadan iyileşmesi ve hayat bulmaları sağlanarak kurbanın gereği yerine getiriliyor.

Bu kapsamda çalışmalarına devam eden LÖSEV’de Kayseri İrtibat Ofisi Halkla İlişkiler Sorumlusu Arzu Çokeken, gazetemizi ziyaret etti. Sorumlu Yazı İşleri Mahmut Beyaz ile bir süre sohbet eden Çokeken, LÖSEV’in Kurban Bayramı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ET VE ET ÜRÜNLERİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?
LÖSEV’e vekâleti verilen kurbanlar, Kurban Bayramı’nda noter gözetiminde, dini esaslarla kesilecek. Etleri hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara ödünç verilip, daha sonra taze et ve et ürünü olarak geri alınacak. Böylece lösemi ve kanser hastaları yalnızca Kurban Bayramı’nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleri ile beslenecekler. Et ve diğer gıdalardan zengin beslenen hastaların vücut direnci yükseliyor, vücut savunmaları güçleniyor. Böylece lösemili hastalar, hastalığı kolayca yenerek iyileşiyorlar.

LÖSEV’E KURBAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?
Bu yıl kurban bedelini bin 40 TL olarak belirleyen LÖSEV’e bağışlar, şu yöntemlerle yapılabiliyor: banka şubeleri (Havale Ücreti Ödemeden): Ulusal Bankaların bağış ekranından LÖSEV hesabına herhangi bir havale ücreti ödemeden bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz. İnternet bankacılığı: İnternetten bankanızın BAĞIŞ sekmesini tıklayıp LÖSEV hesabını seçerek bağış yapabilirsiniz. Kurban bağışınızın yanı sıra dilediğiniz miktarlarda ve aylık katkılarda da bulunabilirsiniz. LÖSEV internet: Vakfın resmi internet sayfası olan www.losev.org.tr’den Vekâleten Kurban veya Bayram Bağışı formları doldurularak kredi kartınızla bağış yapabilirsiniz.

Haber: Aziz Çevlik

Editör: Mahmut Beyaz