Kahramanmaraşlı hemşehrimiz Hakverdi Purlu, Tüm Gıda-İş (Gıda, Su, Şeker İşçileri) Sendikası’nın Kayseri’de gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu’nda sendikanın Genel Başkanlığı görevine seçildi. Uzun yıllar alanında önemli görevler alan Kahramanmaraşlı Purlu, Sendika Başkanı olarak önemli çalışmalarına devam edecek.

“ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Tüm Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Hakverdi Purlu, yaptıkları kongrenin hayırlara vesile olmasını dilerken, “Genel kurulumuza teşrif eden, Güven İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Şas’a, Tüm Metal İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Soykatırcı’ya, Yerel İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Özgür Aslan’a, bizlere ev sahipliği yapan, Tüm Ağaç İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Faruk Fırat’a, birbirinden değerli Tüm yönetim kurulu üyelerine ve diğer sendika başkanlarıma, tüm delegasyona, katılım sağladıkları için teşekkür ederim” dedi.

“GELİN YARINLARIMIZI BİRLİKTE İNŞA EDELİM”

“Bizler ayrıştırıcı değil, birleştirici olacağız” diyen Purlu, “Milli ve manevi değerlerimiz konusunda hassas, güçlü bir Türkiye özlemi çeken, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe önem veren, adil bir gelir dağılımını savunan, bütün işçi kardeşlerimizi, Tüm Gıda-İş Sendikası çatısı altında, birlik olamaya davet ediyorum. Gelin yarınlarımızı birlikte inşa edelim. ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır’ anlayışını içeren, kültür ve medeniyetimizi, referans alarak, evrensel değerleri, milli değerlerimizle harmanlayarak, emeği ve özgürlükleri birlikte ele alan hizmet sendikacılığı yapacağız. 2020 yılının sendikamıza ve çalışanımız için, daha refah içerisinde yaşayacağı yıllar getirmesini temenni ederim. Tekrardan olağanüstü genel kurulumuza katıldığınız için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Sendikanın Genel Merkezini Kahramanmaraş’a kuracaklarını da dile getiren Purlu, çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde Genel Merkez binasının açılışını yapacaklarını söyledi.

(Haber: Mustafa Bilgiç)

Editör: Mahmut Beyaz