Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Belediyelerde Sosyal Politikalar Proje Yarışması’nda, “Dezavantajlı Guruplara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi Projesi” ile birinci olmuştu.

Belediye Başkanı Erkoç’a ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti.

Belediyelerde Sosyal Politikalar Proje Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görülen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ödülünü, Ankara Congresium Salonu’nda düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı. Ödülünü aldıktan sonra teşekkür konuşması yapan Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak “Dezavantajlı Guruplara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi” Projesi ile bu ödülü kazandıklarını ifade ederek, “Engelsiz bir Kahramanmaraş için yaptığımız çalışmaların ve hizmetlerin karşılığı olarak Türkiye birinciliği ile ödüllendirildik. Bizleri bu ödüle layık gören AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” diye konuşmuştu

PROJE DEVAM EDİYOR

Ahşap yaparak iş sahibi olan girişimci kadınlar böylelikle hayata pozitif bakıyor. Kursun mezun ettiği onlarca öğrencisi bulunurken yeni kayıtların başladığını belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran: “Büyükşehir Belediyesi olarak biz sosyal projeler yarışmasında Türkiye birinciliği almıştık. Cumhurbaşkanımızın elinden. Büyükşehir belediye başkanımız bu ödülü almıştı. Daha önceden de bilindiği üzere çok güzel satışlar yaptı ve yeniden kursiyerler yeniden üretime devam edecekler. Biz bunu İŞKUR aracılığıyla yapıyoruz” dedi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALINDI

Taşkıran şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesi olarak dezavantajlı kadınlara yönelik sosyal Rehabilitasyon merkezi olarak açtığımız Maraş oyuncakları atölyemizde yeniden kayıtlar almaya başladık. Büyükşehir Belediye başkanımız bu projeyle Cumhurbaşkanımızın elinden birincilik ödülü almıştı. Bizde bu projenin kapsamında dezavantajlı kadınlarımız meslek sahibi olsunlar hem de aile bütçesine katkı sağlanıyor.

PARA KAZANIYORLAR

“Oyuncak atölyemizde kurs kayıtlarımızı yeniden başlattık” diyen Taşkıran şöyle konuştu: “İŞKUR aracılığıyla kursiyerlerimiz günlük yevmiyelerini alacaklar. Burada hem meslek sahibi olacaklar. Başvuruları İŞKUR üzerinden yapacaklar. Bilgisayar üzerinden kayıtlarını yaptıracaklar ve buradan da mülakata girecekler. Mülakatta başarılı olan gerçekten bu oyuncakları biz sadece oyuncak atölyesine kursiyer almıyoruz aynı zamanda yemeni ve Osmanlı çarıkları kursumuzda başladı. Ona da kayıt yapıyoruz. Gerçekten bu mesleği yapmak isteyen, girişimci ve aynı zamanda evine gelir sağlamak isteyen kadınlarımızı kurslara kabul ediyoruz. Meslek sahibi olacaklar ve burada eğlenerek doğal oyuncaklar yapacaklar. Bunların satışlarını gerçekleştirdiklerinde ise aile bütçelerine katkı sağlayacaklar. Kursiyerlerimiz geldikleri her gün günlük İŞKUR üzerinden yevmiyelerini alacaklar ve hem yol paraları çıkmış olacak hem burada iaşelerini karşılamış olacaklar hem de meslek sahibi olacaklar ve aynı zamanda eğlenecekler. Çünkü yapması, üretmesi çok zevkli bir iş. Çok renkli çocuklarımıza, gençlerimize, büyüklerimize hitap eden bir atölye ve bizde bu mesleği yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Katılımcılarımıza ilgisi olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum”

Haber: Mesut Benli-Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz