Kahramanmaraş Sergentepeİlk veOrtaöğretim Okulu’nda Okul Aile Birliği tarafından kermes düzenlendi. Öğrencileri sosyal hayata kazandırma ve elde edilen gelirle de okulun ihtiyaçlarının karşılanacağı kermese vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’ne bağlı Sergentepeİlk veOrtaöğretim Okulu’nda Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen kermese vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterirlerken kermesin geliri ile okulun ihtiyaçları karşılanacak. Kermeste öğrenci veliler hazırladıkları yiyecekleri satışa sunarken, öğrencileri sosyal hayata kazandırmak ve velilerin kaynaşmasını sağlamak adına çeşitli oyunlar organize edildi.

ÖĞRENCİ VE VELİLER KAYNAŞTI

Organize ettikleri kermes hakkında bilgilendirme yapan Okul Aile Birliği Başkanı Raziye Yanık, şu ifadelere yer verdi: “Kermesi okulumuzun ihtiyaçlarını karşılamak için düzenledik. Kermesi düzenlemeyi ailelerimizle birlikte karar aldık ve bu duruma çok sıcak baktılar. Kendi elleriyle yaptıkları gıdaları kendileri satışını gerçekleştirdi. Kermesimiz 3 gün boyunca devam etti. Kermesimizde gıda ürünlerinin de satışı yapılırken öğrenci ve veliler kendi içerisinde sosyalleşerek Kahramanmaraş’ın geleneksel oyunlarını oynadı ve eğlenceli vakitler geçirdi.”

ÇOCUKLAR TEKNOLOJİDEN UZAKLAŞARAK GELENEKSEL OYUNLARI ÖĞRENDİ

Düzenlenen kermesle ilgili Okul Aile Birliği’ne şükranlarını ileten, Okul Müdürü Niyazi Saygıner, ise şunları söyledi:Okul Aile Birliğimiz tarafından organize edilen kermesokulumuz, öğrenci ve velilerimiz adına güzel bir etkinlik oldu. Kermes sayesinde öğrenci velilerimiz birbirleriyle kaynaşma fırsatı buldu.Öğrencilerimiz ise bu etkinlikte Türk kültürünü, yemeklerini ve geleneksel oyunlarımızı öğrenme fırsatı bularak doyasıya eğlendi.”

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz