Değişen eğitim sistemiyle birlikte öğrencilerin zevk alarak kalıcı bir şekilde bilgiye ulaşmasını sağlayan eğitim programlarının önemi her geçen gün artıyor. Gençlerin daha çok özgüven sahibi olmaları ve eğitimlerini sağlam temellere dayandırmasının amaçlandığı programlarla, öğrenciler geleceğe daha sağlam hazırlanıyor. Bu programların en çok uygulandığı ders ise İngilizce dersleri olurken, Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi’nde bulunan Özel Beyza İlkokulu’nda İngilizce öğretmeni Mehtap Ertürkmen tarafından farklı bir uygulama hayata geçirildi. Mehtap öğretmen her bir öğrencisine farklı bir devleti vererek, İngilizce onları tanıtmalarını istedi. Böylelikle öğrenciler hem farklı kültürleri öğrenirken hem de İngilizcelerini geliştirdi. Yoğun bir çalışma sonucu ödevlerin tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler yaptıkları çalışmaları İngilizce ile anlattı. Büyük beğeni toplayan etkinlikte konuşan Mehtap Ertükmen, “Asıl amacımız Öğrencilerimizin İngilizce konuşmalarına fırsat vermek” dedi.

ETKİNLİKLERİMİZİN DEVAMI GELECEK”

Özel Beyza İlkokulu İngilizce Öğretmeni Mehtap Ertükmen yaptığı açıklamada, “Yapılan bu etkinliğin amacı çocukların ülkeler hakkında araştırma yapmalarını sağlamak. Özgüvenlerini yerine getirmek, ingilizce konuşmalarını en iyi şekilde sağlamak. Öğrencilere araştırma yapmayı yönlendirmek ve ülkeler hakkında neresi gezilecek? O ülkelerin nereleri önerilebilir? İnsanları kimdir? gibi araştırmaya yöneltmekt. Araştırma yaptıktan sonrada o ülkelerin özellikleri hakkında konuşma yapmalarını sağlayıp, İngilizce konuşmalarına imkân sunmak. Bu tür etkinliklerimizin ise devamı gelecek. Yapılan bu etkinliklerdeki çalışma 2 aylık bir çalışmanın ürünü ve çocuklar, o ülkeler hakkında araştırma yaptılar ve ülkelerin önemli yerlerini bulup, ülkelerin isimlerini yabancı dilde nasıl söylenir onları öğrendiler. Ülkelerdeki İnsanlar nasıl davranır, nasıl giyinir onları araştırdılar ve sonucunda ise böyle bir etkinlik ortaya çıktı” ifadesini kullandı.

Etkinliğe katılan öğrenciler ise program hakkında şunları söyledi;

Mehmet Eren

Benim araştırma yaptığım ülke Avusturalya. Her ülkenin kendine ait özelliklerinin olduğu gibi Avustralya’nın da kendine ait yemeklerini, hayvanlarını ürünlerini, halk oyunlarını araştırdım ve onları anlatıyorum ve konuşuyorum. Turistler geldiği zaman onlarla konuşabilmek için İngilizce öğrenmek gerekiyor. Benim konum Avusturya’nın bilinmeyen şeylerini öğrenmek ve araştırmak. Avusturya’nın bu araştırmamda pembe göllerinin olduğunu öğrendim. Bu etkinliğin devamını bekliyoruz. Mehtap hocamıza çok teşekkür ediyorum.

Beyza Okutucu

Yapılan bu etkinlik bizim İngilizce öğrenmemizi sağlıyor. Bizim cesaretlenmemizi sağlıyor. Bu etkinliğin devamın gelmesini istiyorum. Artık İngilizce konuşabiliyoruz ve İngilizce konuştuğum için çok mutluyum. Öğretmenlerimin hepsini çok seviyorum.

Zeynep Anteplioğlu

Böyle bir etkinlik olduğu için çok mutluyum. Buradaki yapılan etkinlik çok yararlı oldu bize. Bizim İngilizce öğrenmemiz için çok faydalı bir etkinlik. Bunun için çok çalıştık. Öğretmenlerimiz çok ilgilendi bizlerle. Bu etkinlik bizlerin daha iyi İngilizce konuşmamızı sağlamak ve İngilizcemizi ilerletmek. Yabancı ülkelere gittiğimizde İngilizce konuşmamızı sağlamak ve insanlarla daha iyi iletişim kurabilmek amacıyla program yapıldı.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz