Onikişubat İlçesi Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi (HEM), 2015-2016 Eğitim öğretim yılında 26 bin 181 kişiyi meslek sahibi yaptı.

Suzan ve Abdulhakim Bilgili HEM'de, 15 Eylül 2015'te başlayan 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 15 Haziran 2016'te sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün eğitim faaliyetleri çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi, yıl boyunca çeşitli kurslar düzenleyerek kişilerin meslek sahibi olmasını sağlıyor. 15 Eylül 2015 tarihinden buyana bin 394 adet kurs açtıklarını söyleyen Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamza Büyüksakallı, bir yıl içerisinde 26 bin 181 kişinin meslek sahibi olduğunu kaydetti.

 

‘26 BİN 181 KURSİYER’

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi 2015- 2016 eğitim öğretim yılsonu kapsamında faaliyetler sonucu 400 usta öğreticiye görev verdiklerini söyleyen Halk Eğitim Müdürü Hamza Büyüksakallı, “Bunların açmış olduğu toplam kurslarla ilgili olaraktan 6 bin 975 bayan kursiyerimiz bu kurslarda sertifika almış. Bunlarla ilgili sertifika alan erkek kursiyerlerimiz 2 bin 830’dur. Toplam kursiyer sayımız 26 bin 181 kişiye çeşitli ad altında kurslar düzenledik. Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde görev yapmakta. Kurum müdürü olaraktan dolu dolu bir sezon yaşadığımızı düşünüyorum. Kurs yerleri ile ilgili ve kurs faaliyetleri sonucu çok güzel sergiler düzenledik. Aynı şekilde memnuniyet anketlerimizde biz olumlu bir şekilde olduğumuz görmekten dolayı mutlu oldum” şeklinde konuştu.

 

‘YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIRIZ’

Büyüksakallı, kurumlarında 38 öğretmen ve 5 idareci olarak halkın istediklerini ellerinden geldiğince yerine getirdiklerini söyledi. Büyüksakallı şunları kaydetti: “Vatandaşların istedikleri her kursu açmak içinde seve seve baş gösterdik. Halk eğitim merkezleri halka açık olması gerektiğinin düşüncesindeyim. Halkımızın bizden talep ettiği her kursu eğitimci bularaktan açtığımızı söylemek istiyorum. Bazı kurslarımızdan sonra kursiyerlerden işe girenler de oldu. Bu yönde de bizi mutlu etti.  2016-2017 eğitim öğretim yılına da her yönüyle de hazırız. Halkımızın bizden istediği A’dan Z’ye her konuda sonuna kadar çaba sarf ederiz.  Vatandaşın aklına gelebilecek her türlü kursları da açmaya hazırız. 2015- 2016 yılı dönemi içerisinde arı yetiştiriciliğinden başlayarak bin 394 kursumuz açıldı. Kurumlar arası iş birliği çok önemlidir. Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor, Diyanet gibi kurumlarla iş birliklerimiz var. Alabildiğince yoğun bir şekilde kurslarımız bulunmaktadır.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz