Evlendikten sonra 2 tane ikiz çocuğu olan ve daha sonra da çocuklarına bakmanın yükümlülüğünü bir tarafa bırakarak iş yeri açma planlarına giren 28 yaşındaki genç girişimci Büşra Bitmiş, kurduğu hayalini bir iş yeri açarak gerçekleştirdi. Hem ev ekonomisine katkı sağlamak hem de kendinin patronu olmak isteyen Bitmiş, bir giyim mağazası açtı. Açtığı giyim mağazasında hem müşterilerle ilgilenen Büşra Bitmiş, diğer yandan da çocuklarına iş yerine getirerek annelik görevini devam ettiriyor. İnşaat Teknikerliği bölümünden mezun olmasına rağmen kendi işinin rahat olduğunu bu yüzden iş yeri açmaya karar verdiğini söyleyen Bitmiş, ev hanımlarına da örnek oluyor.

KENDİ İŞ YERİMİN OLMASINI İSTEDİM”
İş yerini açarken eşinin düşüncesine destek verdiğini ve bu yüzden de bir nevi iş yeri açtığını belirten Büşra Bitmiş, şu ifadelere yer verdi: “İş yerini açarken eşimle birlikte karar vermedim ama açarken sadece eşim düşünceme destek verdi. İlk önce bir iş yapmak istiyordum ve kendi işim neden olmasın diye düşündüm daha sonra iş yeri açmaya karar verdim. İş yerimi açmakta ki en büyük sebep zaten çocuklarım oldu. 4 yaşında ikizlerim var ve başka bir işe girip çocuklarımı evde bırakıp çalışamazdım aslında inşaat teknikerliği mezunuyum ama özel sektörde çalışma saatleri çok esnek hem zaten aldığınız maaş bile özel sektörde yetmiyor. Sabah erkenden gidiyorsan çok geç saatlere kadar mesaiye kalabiliyorsun. Benimde bakmam gereken çocuklarım var eğer özel sektörde olmuş olsam benim için çok zor olacaktı. Ayrıca birçok kez belediye falan başvuru yaptım ama geri dönüş olmadı o yüzden de ben kendi iş yerimi açmaya karar verdim. İş yerini açarken de sadece ilk başlarda maddi açıdan zorlandım. Dükkân kiralardı çok pahalıydı ve peşin fiyat istiyorlardı o yüzden zorlandım. Ama iş yerimden şuan memnunum sonuçta kendi iş yerim. Sabah çocuklarımla beraber geliyorum bir yandan onlara bakıyorum bir yandan da müşterilerle ilgileniyorum. Bütün gün burada çocuklarımla da vakit geçirmiş oluyoruz. Diğer bir avantajı da iş yerinin önü geniş çocuklarım burada koşup eğlenebiliyorlar bu yüzden kafam rahat.”

“OLUMLU TEPKİLER ALDIM”
Bitmiş, son olarak şunları kaydetti: “Yeni açmama rağmen çevremdeki akrabalarımdan falan olumlu tepkiler alıyorum. Müşterilerim de zaten Ürünleri beğenip dönüş yapıyorlar. İş yerim öğrenilip gelinebilecek bir konumda. Sonuçta burası çarşı gibi yoğun değil. İş yerimi ileriki zamanlarda genişletmeyi düşünüyorum. Tanınmak gibi bir yerden başlamak adına küçükte olsa açmak önemliydi. İşlerim İstediğim gibi giderse eğer daha büyük bir yer tutup güzelce dekorasyon yaptırabilirim. Bakalım ilerleyen zamanlarda her şeyin daha güzel olacağını düşünüyorum.”
Haber: Hakan Aydın


 

Editör: Mahmut Beyaz