Başta ilçelik, su ve yol gibi birçok problemi bulunan ve sıkıntılarının çözülmesi için yetkili mercilere defalarca başvuru yapan Heleteli vatandaşlar, siyasilerin Helete’ye verdikleri sözleri tutmaması iddiasıyla gösteri yapmaya başladı. Birkaç ay önce Helete mahallesine çıkartma yapan siyasi kişiliklerin mahallenin başlıca sorunlarını çözmek için verdikleri taahhüt, mahalle halkını bir nebzede olsa rahatlatmıştı. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen sorunlarla ilgili henüz bir adımın atılmamış olması mahallenin sabrını taşırdı. Olayların bu şekilde gelişmesi akabinde ise Helete halkı tepkisini göstermek amacıyla geçtiğimiz günlerde çalışmaların yapıldığı yerde eylem yaptı. Oldukça yoğun katılımın olduğu eylemde mahalle halkı, çalışma sahasına yürüyerek iş makinelerinin iş yapmasını engelledi. Ayrıca öfkeli kalabalık, eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in mahalleliye vermiş olduğu sözlerin yerine getirilmesini beklediklerini dile getirdi.

VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYORUZ”
Konuyla ilgili açıklama yapan Helete Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Yumşak, verilen sözlerin tutulmadığını belirterek şöyle konuştu: “Başlayan mücadelemizde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi DSİ Genel Müdürlüğü ekipleri araçları ile buraya giremedikleri halde, biz muhtarımız ile birlikte sorunları anlaşma yönüyle çözmeye çalıştık. Geldiler, sözler verdiler. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Eski Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi Kaynak, Helete’ye ilçe olma konusunda sözler verdi. Yapacakları işler konusunda sözler verdi. Bu sözler tutulmadığı halde biz Heleteliler olarak hakkımız arıyoruz. Büyükşehir yasası zaten bizi bitirdi. Heleteliler olarak can damarımız olan Göksu çayının alınması Helete’nin ölmesi demektir. Bundan sonra verilen sözler tutulana kadar Helete her gün burada nöbet tutacaktır. Suyumuzu kesinlikle vermeyeceğiz. İlçe olma konusunda verilen sözler tutulmadığı sürece, bizi askerimiz ile karşı karşıya getiremeyecekler. Biz kesinlikle asker ile karşı karşıya gelmeyiz. Biz onların bizim evlatlarımız olduğunu biliyoruz. Ve mücadelemizi hukuki yönden de sürdüreceğiz. Halkımız burada. Bir an önce verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.”

BURASI GİDERSE BİZ ÖLÜRÜZ”
Helete Mahallesi Muhtarı Cuma Ali Köküsarı ise şunları kaydetti: “Biz buradan çıkmayacağız. Askerde gelirse biz onlara gül ve çiçek vereceğiz. Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. 3 metreküp suyunuz akacak dediler. Biz buraya gelen DSİ genel müdürüne gittik, bize 1 metreküp su vereceklerini söyledi. Biz 3 metreküp suyumuzu istiyoruz. Göksu çayı giderse ne olur. Burası giderse biz ölürüz.”

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Mahmut Beyaz