Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak, Genç TÜMSİAD Başkanı Mehmet Türkkorur ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Yaklaşık iki ay önce TÜMSİAD Kahramanmaraş İl Başkanlığı’na bağlı bir komisyon olarak kurulan Genç TÜMSİAD’ı ziyaret eden Başkan Erkoç, ilk olarak genç iş adamlarıyla kahvaltı yaptı. Hoş sohbet eşliğinde gerçekleşen ziyaretlerde Başkan Erkoç, genç iş adamlarına hem önerilerde bulundu hem de çalışmalarını anlattı. Toplantıda TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak ve Genç TÜMSİAD Başkanı Mehmet Türkkorur’da Başkan Erkoç’u çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

TÜMSİAD’LA TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN ORTAK KAYGILAR TAŞIYORUZ”

Toplantıda açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, TÜMSİAD’I değerler çerçevesinde şekillenen bir sivil toplum kuruluşu olarak gördüğünü söyledi. TÜMSİAD’ın çizgisinin her zaman doğru olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç, “TÜMSİAD, gerçekten çok önemli bir yer teşkil etmekte. Sadece bir iş adamları sendikası ve topluluğu değil, aynı zamanda değerler sivil toplum kuruluşu diyebiliriz. Bizim medeniyetimizin değerleri etrafından toplanmış bir sivil toplum kuruluşu. Çizgisi hep dos doğru olan, geçmişten bu yana her zaman milletin menfaatleri doğrultusunda bir politika izleyen kuruluş. Yıllardan bu yana da hep beraber omuz omuza yürümekteyiz, Türkiye’mizin geleceği için ortak kaygılar taşımaktayız. Her zaman yanımızda olduklarını görmekten büyük mutluluk duyduk. Ben altı yıl AK Parti’de merkez ilçe başkanlığı yaptım, beş yıl da il başkanlığı yaptım, bu dönem boyunca TÜMSİAD’ı her zaman sağ tarafımızda gördük. Bizim mücadelemiz boyunca yanı başımızdaydı TÜMSİAD. Hiçbir zaman da bir beklenti içinde olmadan, AK Parti’nin politikaları doğrultusunda bizle beraber koşturdular. Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz. 4 yıldan bu yana da Büyükşehir Belediye Başkanı olduk, bu süreçte de hep beraberce yürümekteyiz. Zaman zaman bir araya gelip istişarelerde bulunmaktayız. İnşallah bu istişarelerimiz daha da arttıracağız. Bugün çok mutlu oldum, genç kardeşlerimi gördüm burada. Bir gençlik teşkilatı kurulmuş, beni ziyadesiyle mutlu etti. Başkanımızı tebrik ediyorum. Zaten TÜMSİAD Başkanımız Adnan bey yıllardan bu yana büyük mücadele vermekte. TÜMSİAD’ı belli bir noktaya taşıdı. Bizde her zaman sizlerin yanındayız, kardeşiniz olarak yanınızdayız, ne zaman ihtiyacınız olduğunda alo demeniz yeterli. Bunu çok samimi duygularla söylüyorum. Genç kardeşlerimize başarılar diliyoruz, müteşebbis hayatlarında ve ticari hayatlarında” dedi.

TİCARET DİNAMİK OLMAYI GEREKTİREN BİR DURUM”

Kendi gençlik zamanlarından örnekler vererek gençlere önerilerde bulunan Başkan Erkoç, “Bende üniversiteyi bitirdim, hemen ticarete daha doğrusu ticaretin içindeydim ama bireysel olarak 1997 yılında hızlı bir şekilde ticarete girdim. Ticarete girdiğimizde 22-23 yaşındaydım, biraz gayret etmek gerekiyor. Özellikle ilk yıllar işi daha sağlam zemine oturtmak için biraz çok çalışmak gerekiyor. İşi iyi kovalamak gerekiyor, yoksa Allah korusun en ufak bir sorunda sıkıntı yaşanabilir. Çünkü ticaret çok dinamik olmayı gerektiren bir durum, pozisyonunuzu her zaman kontrol etmek lazım. Onun için genç arkadaşlar özellikle belli bir süre aşırı yoğun çalışmalarla yani biz mesela 16-17 saat ayakta koşturduğumuz oluyordu. Sizlere de aynısını tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

HEDEFLEDİĞİMİZ NOKTALARDAN DA İLERİDEYİZ”

Çalışmaları hakkında genç iş adamlarına bilgiler de veren Başkan Erkoç, “Belediye olarak şehrimizi daha da yaşanabilir, gerçek manada büyükşehir yapmak için yoğun bir gayretle çalışıyoruz. Tüm imkanları seferber etmiş durumdayız. Sadece merkezde değil, merkez dışındaki ilçe ve kırsalda çok önemli yatırımlar yapmaktayız. 11 tane ilçemiz var, adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde hepsine ulaşma gayreti içerisindeyiz. Hamdolsun, hem büyükşehir olduk hem de bütün şehir olduk. Bizim akranımız olan iller onlarca yıl önce büyükşehir olmuştu Gaziantep, Kayseri gibi, onların nüfusu zaten genelde şehir merkezinde, kırsal da nüfusları yok. Bizim şehir merkezinde 500 bin, 620 bin nüfusumuz da eskiden köy ve belde dediğimiz ilçelerde şuan da. Bizim nüfusumuzun yarıdan fazlası kırsalda, mesela Gaziantep’te hemen hemen hepsi şehir merkezinde. Dışarı da 200 bin nüfusu yok. Kayseri’de, Adana’da hemen hemen aynı şekilde. Ama biz bundan yılmadık hamdolsun, binlerce kilometre yol yaptık. Binlerce kilometre alt yapı yaptık. Dev şehir parkları, arıtma tesisleri yaptık. Şehir merkezinde bulvarlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Restorasyonlarla şehrimizi yeniliyoruz. Birçok yatırımlar yapıyoruz. Allah’a hamdolsun, gayret ettiğiniz zaman işler oluyor. Çabaladığınız zaman Allah bir yandan bir kapı açıyor, kaynak konusunda da çok şükür tökezlemeden geldik. Hedeflediğimiz noktalardan da ilerideyiz. Büyükşehir olarak dördüncü yılda biz, büyük oranda verdiğimiz sözleri, mesela orta, uzun ve kısa vadelere bölmüştük. Ama dört yılda çok önemli miktarda çözmüş olduk yani” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİN İKTİSADİ YAPISINI GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Şehrin iktisadi yapısını güçlendirmeye yönelik önemli çalışmalar içerisinde olduklarının da altını çizen Başkan Erkoç, “Gelecek dönemde de şehrin iktisadi yapısını güçlendirmeye çalışıyoruz. Nasıl? Yeni sanayiciler, yeni iş adamları, yeni ticaret adamları oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için onlara imkan sağlama, bunlara da arsa üretimi konusunda belediye olarak çok yoğun çalışıyoruz. Bizim büyüklerimiz, kabı olmayanın kazancı olmaz derler, insanlara bir kap oluşturmaya çalışıyoruz. Organize sanayi bölgeleri yaptırmaya çalışıyoruz, büyükşehir belediyesi olarak. Tekstil Organize Sanayi var, onun ortağıyız, Kızkapanlı’da büyük bir sanayi bölgesi oluşturduk. Elbistan’da Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin büyük ortağıyız, yine Türkoğlu’nda bir Gıda Organize Sanayi Bölgesi oluşturmaya çalışıyoruz. Az önce de belirttim, turizmde şehrin özellikle esnaf kesimini ayağa kaldırmak için dış turizme ihtiyaç var. Dışarıdan gelecek insanlara çok büyük ihtiyaç var buna ağırlık veriyoruz. Kış turizmi, yayla turizmi, termal turizm, doğal turizm, tarihi turizm ve inanç turizm gibi konularda çok önemli bir hamle başlattık. İnşallah, Allah’ın yardımıyla başarılı olacağımızın inancındayım” dedi.

DAYANIŞMA RUHUNU GÜÇLENDİRMEK LAZIM”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Erkoç, “Şehrimizin en önemlisi fakir fukarasına destek olmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemli sosyal sorumluluk projelerimiz var, o projelerde sizleri de görmek isteriz. Şehirdeki dayanışma ruhunu güçlendirmek lazım, zengin ile fakir arasında uçurum olmamalı, omumuz omuza olmalı. Özellikle geçmişte mahallelerin içinde zengin-fakir beraber yaşarken, muhitler değişti biraz, bundan dolayı da dayanışma ruhunda bir azalma var. Bunu yeniden güçlü hale getirmemiz lazım. Kahramanmaraş’ta özellikle gariban ve yetim aileler çok, bu ailelerin ziyaret edilmesi, onların sorunlarını ve sıkıntılarını dinlemek gerekiyor. Bir ailenin duasını almak bizler için gerçekten çok daha önemli. Bir dua almak sizlere çok büyük mutluluk verir. Bu insanları ziyaret edip ayda bir gün, duaların alıp, karınca kararınca destek olmak, hem kaza ve belayı defeder, hem de sizlere de onlara da mutluluk verir. Şehirdeki dayanışma en büyük sosyal sorumluluk, TÜMSİAD’ın da bunu en iyi şekilde yapacağı kanaatindeyim” açıklamalarında bulundu.

TÜMSİAD DEVLETİNİN VE MİLLETİNİN YANINDAKİ YERİNİ ALDI”

Ziyarette çalışmalarını anlatan TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak ise TÜMSİAD’ın her dönemde devmetinin ve milletinin yanında yerini aldığını söyledi. Toprak, “İki yıl önce adeta ülkemiz uçurumun eşiğinden döndü, 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. TÜMSİAD, 15 Temmuz’da tavır geliştirdi, pozisyonunu belirledi, devletin ve milletinin yanında yerini aldı. Bu anlamda kendini ispat etti ve hem devletimizin hem de ülkemizin ihtiyaç duyduğu omurgalı bir STK örneğini de göstermişti. Cumhurbaşkanımız bizim bir takım programlarımızda yaptığı konuşmalarda TÜMSİAD’ı önemsediklerini, yol arkadaşlıklarının çok anlamlı ve önemli bulduklarını, bundan sonraki dönemde de bu birlikteliğin güçlü bir şekilde devam edeceğini söylemesi, TÜMSİAD olarak bizim de omuzlarımızdaki sorumluluk yükünü daha fazla hissetmemize sebep oldu. Ama biz TÜMSİAD olarak bunun bilincindeyiz, bugün ülkemiz bir yandan hala 15 Temmuz’un kanayan yaralarını sararken, bir yandan yurt içerisinde, bir yandan da topraklarımızın dışında terör örgütlerine yönelik askeri operasyonlar düzenliyor. Tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen bizler TÜMSİAD olarak 2023 yılı hedeflerimizden asla ve asla vazgeçmedik. Daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz daha fazla ihracat yapacağız. Ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine katma değer oluşturmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KOMİSYONLARIMIZA GENÇ MÜSİAD’I DA EKLEDİK”

TÜMSİAD’ın kurumsal yapısı içerisine Genç TÜMSİAD birimini de kazandırdıklarına değinen Başkan Toprak, “TÜMSİAD’ın kurumsal yapısı içerisinde 6 tane komisyonumuz vardı, ARGE, eğitim ve sosyal komisyonlar gibi. Bu yıl buna bir yenisini daha ekledik, Genç TÜMSİAD komisyonumuzu kurduk. Genç TÜMSİAD’ın oluşumuyla beraber kısa bir sürede 40’ın üzerinde üye sayısına erişti. Genç TÜMSİAD’ın oluşumuyla beraber, Genç TÜMSİAD kendi içerisinde yapmış olduğu istişare ve toplantılar sonucunda 2018 yılı faaliyetleriyle ilgili yol haritasını belirledi. Burada saflarımızı daha da sıklaştırarak şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunurken, üyelerimizin de ticaretini geliştirmeye, projeler üretmeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a bizleri ziyaret ettiği için teşekkür ediyorum. Kendisine de biz TÜMSİAD olarak her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz, bu yeni dönemde tüm genç arkadaşlarımıza öncelikle sağlık, huzur ve hayırlı kazançlar dilerim” ifadelerini kullandı.

GELECEĞİN DÜNYASINDA SÖZ SAHİBİ OLMAK İÇİN”

Genç TÜMSİAD Kahramanmaraş Başkanı Mehmet Türkkorur da yaptığı açıklamada, Genç TÜMSİAD olarak hedeflerini anlattı. Türkkorur, “Yaklaşık iki ay önce TÜMSİAD Kahramanmaraş Şubesinin kurumsal yapısı içerisinde bulunan bir birim olarak faaliyetlerimize başladık. Kısa zaman içerisinde üye sayımız 40’ı buldu. Üyelerimizle yapmış olduğumuz istişarelerle 2018 yılı yol haritamızı belirledik. Üyelerimize yönelik bilgilendirme programları, sosyal programlar, ve yurt dışı iş geziler yapacağımız faaliyetler arasında yer alacaktır. 14 Nisan tarihinde yapılacak olan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini de son derece önemsiyoruz, üyelerimizi oy kullanmaya davet ediyoruz. Biz Genç TÜMSİAD olarak, yerel ve evrensel değerlere sahip, azim ve kararlılıkla bütün insanlığa hizmet eden, dürüst, dinamik ve çalışkan, girişimci, gelişime açık , geleceğin dünyasında söz sahibi olan dünyadaki tüm ülkelerde Türkiye’yi marka haline getirecek işadamları kuşağının oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımız hakkında bilgi vermek adına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımızı misafir ettik. Davetimize katılarak bizlere önemli bilgiler verdi, biz gençler için verimli bir toplantı oldu. Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyoruz” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz