Yaklaşık 5 ay önce yapılan AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları kongresinde başkanlığa seçilen ve bu kısa süre içerisinde yaptığı çalışmalarla , “Bu davada bende varım” diyen AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci, yaptıkları, yapacakları, vizyonlarını ve hedeflerini anlattı. “Gençlik Kolları olarak her mahalleye inmeliyiz her sokakta ayak izlerimiz olmalı ve her eli sıkmalıyız. Çünkü bizim davamız bunu gerektiriyor. Bu bağlamda slogan değil icraat gençliği olmak adına uzak yakın ayırt etmeksizin tüm mahallelerimizde AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları adına teşkilatlarımızı kurduk ve sahaya indik” diyen Özdöşemeci, saha siyasetinden vazgeçmeyeceklerini sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüdüğü yoldan sapmayacaklarını ve ülkeye güzel bir gelecek sağlamak adına büyük bir özverili çalışacaklarını ifade eden Özdöşemeci, siyasetin bir ısrar değil, tercih meselesi olduğunu da sözlerine ekledi.

MİLLETİNE SEVDALI, HÜR DÜŞÜNEBİLEN, MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI…”
Özdöşemeci, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere öğrettiği gibi yapılacak bir iş alınacak bir sorumluluk olduğunda sağa sola arkaya bakmadan hedefe odaklanıp ‘Ben varım!’ diyen bir gençlik olduk ve bizden sonraki genç kardeşlerimize de bu bilinci aşılamayı kendimize görev edindik. Çünkü biliyoruz ki bu dava hak davası ve burada isimlerin makamların önemi yok mühim olan bayrağın yere düşmemesi ve teslim alınan bayrağın bir önceki noktadan daha yukarıya taşınmasıdır. AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları olarak, vizyonumuz; Milletine sevdalı, hür düşünebilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, yerli hedefleri olan, donanımlı bir gençliğin yetişmesine katkıda bulunmaktır. Misyonumuz; Partimizin tüzüğüne uygun şekilde kurul toplantılarımızı yapmak, memleketimiz ve milletimizin geçmişi, günü ve geleceğiyle ilgili konularda istişarelerde bulunmaktır. Tabi faaliyetimiz bununla sınırlı değil bunun yanı sıra; Sosyal, sportif, bilimsel ve kültürel etkinlikler yapıyoruz. Bu bağlamdaki etkinlikler bizlerin arasındaki bağı güçlendirip davamızın hedeflerine daha sağlam adımlarla ulaşmamızı sağlıyor. Biliyoruz ki ne kadar aktif olup, sosyal olarak birlikte ne kadar çok konu paylaşırsak ve faaliyette bulunursak o kadar rahat kaynaşırız ve aramızdaki manevi kardeşlik bağını o kadar hızlı geliştirir ve daha güçlü bir ekip olmamızı sağlarız ve yönetim kurulunun yanı sıra bir aile oluruz.

MANEVİYATIN VERDİĞİ GÜÇ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Maneviyatın varlığı ve verdiği güç bizim için çok önemli. Bunun temel sebebi, biz davamız için attığımız adımları maddiyatla değil maneviyatla atıyoruz. Bizim sürdürmekte olduğumuz aktif siyaset faaliyeti gönüllülük esaslıdır. Bir işe gönül vermenin de en önemli gereği manevi duygulardır. Bizler 15 Temmuz hain darbe girişimini haber alır almaz bir an bile tereddüt etmeden soluğu parti binamızda aldık ve o gece gri kalmadık rengimizi apaçık belli ettik, çünkü biz yolumuzun, davamızın farkındaydık. Ki bunun yanı sıra birçok genç kardeşimiz o an yine vatan savunması için sokaklardaydı, kimi tankın altına yatmış, kimi namluya kafa tutar haldeydi. Hangi maddi güç insanı tankın önüne yatırabilir ki? Tüm bunlar için yüreğimizde manevi bir vatan sevgisi olmalıdır.

KENDİMİZE HEDEFLER KOYDUK”
Biz AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları olarak 24 Eylül 2017’de kongremizi yaptık ve mazbatamızı aldık. Bundan sonraki süreçte sadece tüzüğe dayalı yönetim kurulu toplantıları yapmak, sadece makam siyaseti, liste siyaseti olmadı hedefimiz. Ben ve kardeşlerim, bir yola çıktık ve kendimize hedefler koyduk. Bu hedeflerle ulaşmak istediğimiz temel gaye; kendi sorumlu olduğumuz ilçemize, şehrimize, ülkemize ve dünyaya faydalı birer fert olmak. Önceki satırlarda belirttiğim gibi gençlik kolları olarak sadece makam siyaseti yapmayacağız, dört duvar arasında kalmayacağız; saha siyasetini hiçbir zaman ihmal etmedik bundan sonrada etmeyeceğiz. Gençlik Kolları olarak her mahalleye inmeliyiz her sokakta ayak izlerimiz olmalı ve her eli sıkmalıyız. Çünkü bizim davamız bunu gerektiriyor. Bu bağlamda slogan değil icraat gençliği olmak adına uzak yakın ayırt etmeksizin tüm mahallelerimizde AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları adına teşkilatlarımızı kurduk ve sahaya indik. Bizim partimiz bugüne kadar böyle yaptığı için, büyük küçük yaşlı genç ayırt etmeden dert dinlediği, derman olduğu için milletin gönlündeki yerini daha da sağlamlaştırarak korumayı başarıyor. Şu anda biz dünyadaki birçok güçlü, sömürgeci yapının korkulu rüyası; mazlumların ve ezilmiş toplulukların umuduysak, bu bir tesadüf eseri değil, bu ciddi çalışma ve kararlı duruşun eseridir. Bu eser bugüne kadar büyütülüp bizlere emanet edilmiştir, bizlerde bu eseri daha da büyütüp sonraki nesillere daha değerli bir eser olarak emanet etmek için her zamankinden daha çok çalışacağız. Bunu her zaman yol arkadaşlarıma da söylemişimdir siyaset ısrar değil bir tercih meselesidir. Bu çatı altında siyaset yapmaya karar verdiğinizde belli fedakârlık ve sorumluluklar sizi bekliyor olacaktır. Bizler burada maddi ve manevi olarak kendimizden fedakârlık yapıyoruz, çoğu zaman ailemize ve çevremize ayıracağımız vakitten ödün verip buradaki görevlerimizi yerine getiriyoruz. Bunun sonucunda hiçbir zaman üzgünlüğe, umutsuzluğa kapılmıyoruz; çünkü vatana, millete ve hakka hizmet bizim için en onurlu en şerefli görevdir.

ÇOK ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Tabi şunu da söylemeden geçemeyeceğim; bizler çok şanslı nesilleriz, geçmişten bugüne kadar hiçbir teşkilatta bizim teşkilatımız gibi gençlere önem verilmediğini biliyoruz. Ama burada başta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır." sözüyle gençliğe ne kadar önem verdiğini anlayabiliriz. Ve parti teşkilatımızdaki üst kademelerimiz ağabeylerimiz, başkanlarımız bizlerden hiçbir zaman maddi manevi desteklerini esirgemediler. Biz arkamızda bu desteği gördüğümüz için hem sosyal hem siyasal faaliyetlerimizi daha geniş ve rahat çerçevede icra edebiliyoruz. Bizlere sunulan bu kıymetli imkân ve ortamların hakkını ödemek içinde; çok çalıştık, çok çalışıyoruz ve çok çalışmaya devam edeceğiz. Afrin Operasyonunda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bölgedeki Mehmetçiklerimizin de sağ salim vatanımıza dönmesini diliyorum. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 98. Yıl dönümündeyiz, eşine az rastlanır bir mücadeleyle Maraş düşman işgalinden kurtulmuştur. Bize istiklal madalyalı şehir olma onurunu yaşatan ve vatanı kurtarma uğrunda şehadet şerbetini içen şanlı ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz