30 Mart 2014’de gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçiminde AK Parti’nin Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı olarak seçimi kazanmasının ardından, kurucu belediye başkanı olarak göreve başlayan Necati Okay, geçen süreçte de başarılı bir 5 yılı geride bırakmıştı. Başkan Okay, yapımı hızla devam eden yeni Kamu Külliyesi, asfalt plenti, eğitim binaları ve sosyal tesislerinin yanı sıra sayılamayacak birçok projeyle “Modern Bir İlçe” hedefi doğrultusunda yeni dönemde de çalışmalarını hızla sürdürüyor. İnsan odaklı ve bulunduğu bölgeye can suyu olan projelerle ilçesinin her noktasını yatırımla zenginleştirmesiyle dikkatleri üzerine çeken Başkan Okay, yaptığı birbirinden başarılı hizmetlerle 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde bir kez daha AK Parti’nin Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. 31 Mart seçimlerinde oyların yüzde 69,59’unu alarak yeniden göreve seçilen Başkan Okay’a ‘Hayırlı olsun’ ziyaretleri sürerken Manşet Gazetesi olarak bizde ziyarette bulunduk. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz ve ekibimizi makamında ağırlayan Başkan Okay, hem geride bıraktığı beş yılın değerlendirmesini yaptı hem de yeni dönemde yapacağı projeleri anlattı.

İşte Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın Manşet Gazetesi ziyaretindeki konuşmalarından satır başları şu şekilde;

“DAHA YAŞANILABİLİR DULKADİROĞLU İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ”
Yeni dönemde hemşerilerimiz bizlere bir kez daha teveccüh gösterdiler ve bize 5 yıl sorumluluk verdiler. Bu dönemde de bundan önceki 5 yılımızda olduğu gibi Dulkadiroğlu’muza hizmet etmek için Dulkadiroğlu’muzu daha yaşanılabilir, daha yeşil, daha güzel bir şehir haline getirebilmek için elimizden gelen gayretleri göstereceğiz. Mevcut yarım projelerimiz var.  İnşallah önümüzdeki bir yıl içerisinde aşağı yukarı yarım kalan projelerin tamamını bitirmiş olacağız. Bu projeleri hemşerilerimiz kısa bir süre sonra kullanmaya başlayacak. Bu projelerden en önemlisi kamu külliyesi. Bu yaz inşallah hemşerilerimize kamu külliyesinden hizmet vermek istiyoruz. Şu anda da bununla ilgili herhangi bir sorun gözükmemektedir.

“KAMU KÜLLİYESİ’NE YAZ AYINDA TAŞINACAĞIZ
Bu yaz kamu külliyesine inşallah taşınacağız ve artık modern Dulkadiroğlu’nun kurulacağı bölgenin ortasındaki belediye hizmet binalarımızdan hemşerilerimiz hizmetlerini alacaklar. İnşallah yılbaşı gibi de kaymakamlık binamız neticelenecek ve diğer kamu kuruluşları da kuvvet ve muhtemel yılbaşı gibi kamu külliyesi alanında vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışacaklar. Bu şekilde hemşerilerimiz çok iyi standartlarda kamu hizmeti alacaklar. Çok fazla yorulmayacaklar. Çok rahat ulaşılabilir bir bölge olacak. Bu külliye o bölgedeki değişimi vatandaşlarımızın görmesine şahit olacak.

“DOĞAL YAŞAM MESİRE ALANININ 2’NCİ ETABI BAŞLIYOR”
Yeni dönemde tabii ki yeni projelerimizde var. Mevcut yeni imar alanlarımızdaki altyapı eksikliklerimizi toparlayacağız. Sosyal tesis ataklarımıza devam edeceğiz. Mesire alanı inşaatlarımız devam edecek. Yeşiltepe bölgesinde bir heyecan merkezimiz var. Bu heyecan merkezimizi de inşallah bu dönemde bitirmeyi hedefliyoruz. Bizim doğal yaşam mesire alanımızın birinci etabı bitmişti. 2’nci etabını bu dönemde hemen başlatacağız. Çünkü vatandaşlarımız oraya çok yoğun bir ilgi gösterdiler ve oraya artık sığmıyorlar.

“HEYECAN MERKEZİMİZ DE KISA BİR ZAMANDA BİTECEK”
Heyecan merkezimiz de kısa bir zamanda bitecek ve o bölge tüm Kahramanmaraş’ımıza hitap edecek hale gelecek. Yalnız Ardıç’taki mesire alanımızda bu dönem bitecek projelerimizden birisi. Bunu da bu yaz bitirme hedefimiz var. Bu bölgedeki temiz havada hemşerilerimizi konaklatmak istiyoruz. Buradaki çalışmalarımızda artık neticelenmek üzere. Çok güzel bir çalışma oldu ve o bölgeye değer katan ilçemize değer katan Kahramanmaraş’ımızdan ve civar illerden vatandaşlarımıza hizmet edecek iyi standartlarda bir mesire alanını oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Tüm hemşerilerimizin inşallah bu bölgedeki yaşam standartlarının yükselmesine katkı sunar diye düşünüyoruz.

“DİVANLI’DA TARİHİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMİZ VAR”
Yine vatandaşlarımızla iç içe çok rahat doğrudan ulaşılabilir belediyeciliğimize devam edeceğiz. Gönül belediyeciliği malum bizim seçim dönemimizde en değerli sloganımızdı. Hakikaten vatandaşlarımızın gönlüne girmek için ne gerekiyorsa bunun gereklilerini yeni dönemde de yerine getireceğiz ve ilçemiz sınırları içerisinde belirli mahallelerde kentsel dönüşüm projelerine ihtiyacımız var. Bu kentsel dönüşüm projelerinden de birer örneği yeni dönemde hemşerilerimiz görecek. Divanlı’da tarihi kentsel dönüşüm projemiz var. Bunun inşasına başlıyoruz. Zaten bu başlı başına bir proje. Hakikaten muhteşem bir proje.

“TARİHİ ESER RESTORASYONLARIMIZ YENİ DÖNEMDE DE DEVAM EDECEK”
Tarihi eser restorasyonlarımız yeni dönemde de devam edecek. Çünkü bizim bölgemizde bu manada çok ev var. Çok tescilli tarihi eserimiz var. Bunları restorasyon yaparak Kahramanmaraş turizminin Dulkadiroğlu turizminin istifadesine sunacağız. Bahtiyar yokuşumuz bitmek üzere ama onun inşallah ikinci etabını yapacağız. Bizim somut olmayan değerler müzemizin sokağı var. Müze faaliyette ve fakat sokağın iyileştirmesini yapmadık. Şimdi sokağın iyileştirmesini yapacağız. Bölgemizde bir tarihi süliet oluşturarak Kahramanmaraş’ımızın, Dulkadiroğlu’muzun bir turizm merkezi olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

“AĞIRLIK TURİZM VE KÜLTÜR ALANLARINDA OLACAK”
Yeni dönemde de ağırlık turizm ve kültür alanlarında olacak. Kahramanmaraş’ımızın, Dulkadiroğlu’muzun istikbali turizmde Bunun altyapısı da mevcut. Bunun karşılığını da bu dönemde gördük. Bunu daha da arttırma adına faaliyetlerimize devam edeceğiz ve neticesinde hedefimiz Kahramanmaraş’ımızı, Dulkadiroğlu’muzu bir turizm merkezi haline getirmek. Turizmden çok daha fazla fayda sağlayacak donanımları, altyapıyı bu bölgede kurmak. Bunun içinde elimizde yeterince sermaye malzeme var. Biz bunların tanıtımını yaparak konuklarımızın istifadesine sunmak istiyoruz.

“KAMU KÜLLİYESİ, MODERN DULKADİROĞLU’NUN MERKEZİ OLACAK”
Kamu Külliyemiz yeni Kıbrıs Meydanımız, yeni Trabzon Bulvarımız olacak. Bu bölgede yeni bir şehir kuruyoruz. Kamu Külliyesi etrafında yeni imar alanlarımız, geniş bulvarlarımız, geniş parklarımız var. Dolayısıyla orayı biz modern bir Dulkadiroğlu’nun merkezi olarak görüyoruz ve bu bölgede modern bir şehri kuruyoruz.

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz