Özellikle son yıllarda yapılan çalıştaylarla birlikte çehresini genişleten, yeni rota çizen, kabuğunu kıran ve her geçen gün daha da ileriye doğru yol alan Kahramanmaraş, ara verilen çalıştaylara yeniden başlıyor. Turizm, kültür, altyapı, tarım, hayvancılık ve daha birçok alanda önemli mesafeler kat ederek yoluna emin adımlarla ilerleyen Kahramanmaraş, bu kez Çevre ve Şehircilik konusuyla çalıştaya start verecek. Kentin çevresel sorunlarının konuşulacağı ve yeni projelerin masaya yatırılacağı çalıştaya başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki olmak üzere tüm bakanlık bürokratları katılacak.

Bugün gerçekleşecek çalıştay öncesi Manşet Gazetesi’nden Emre Akkış’a önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, “Kahramanmaraş’ta tarih, kültür ve şehirleşme ile alakalı kentsel dönüşüm projelerini düşündüğümüz zaman önemli bir çalıştay yapacağız” diye konuştu. Çevreyle alakalı Kahramanmaraş’ta da gündem de olan bir takım konuların masaya yatırılacağını ve görüş alışverişlerinde bulunacağını aktaran Debgici, böylelikle de gelecek nesillere daha iyi bir kent bırakma yolunda güzel bir adım atacaklarını kaydetti. “Sağlıklı kentlerle birlikte temiz bir çevre oluşturmak istiyoruz” diyen Debgici, amaçlarının Kahramanmaraş’ı layık olduğu yere taşımak olduğunu sözlerine ekledi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞTAY OLACAK”
Çok önemli bir çalıştayın olacağından bahseden Debgici, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’ta birçok çalıştay yapıldı. En sonunda Ulaştırma ve Tarım Çalıştayları yapmıştık. Şimdi de tekrar çalıştaylarımız başlıyor. Bu kapsamda bugün Çevre ve Şehircilik Çalıştayını gerçekleştireceğiz. Tabii bu çalıştay şehrimiz adına çok önemli bir çalıştay olacak. Biliyorsunuz Kahramanmaraş deprem kuşağında. Daha kaliteli, daha sağlıklı koşullarda konut, sosyal tesisler yapmak hepimizin öncelikli görevidir. Dolayısıyla Kahramanmaraş’ta tarih, kültür ve şehirleşme ile alakalı kentsel dönüşüm projelerini düşündüğümüz zaman önemli bir çalıştay yapacağız. Tabii ilgili kurumlar çalıştayla alakalı hazırlıklarını yapıp projelerini sorunlarını, taleplerini çalıştayda ilk ağızdan bakanımıza iletme fırsatını bulacaklar. Aynı zamanda bakanlık bürokratları ile birlikte bazı sorunlar çözüme kavuşacak.”

GÜNDEMDE OLAN SORUNLAR MASAYA YATIRILACAK”
Kentte gündemde olan çevresel sorunların masaya yatırılacağına dikkat çeken Debgici, “Yine şehirleşme adına belediyelerimizin yaptığı önemli projeler var. Bunlarda elbette gündeme gelecek. STK’larımızın önerileri, projeleri, düşünceleri bunları hep beraber yarın istişare edeceğiz. Tabii bununla birlikte sadece şehirleşme değil, çevre sorunu bildiğiniz gibi çağımızın sorunu. Çevreyle alakalı Kahramanmaraş’ta da gündem de olan bir takım konular masaya yatırılacak ve görüş alışverişinde bulunacak. Bu şekilde de önümüzdeki nesillere kullandığımız dünyayı, kullandığımız mekânları daha temiz daha iyi bir şekilde bırakmak adına neler yapılabilir? Bunun çalışması yapılacak. Tabii ki şehrin gündeminde bazı konular var. Onlarda muhakkak ki konuşulacak. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz kendi görev alanı ile alakalı tüm kontrollerini, işlemlerini takip ediyor ve yapıyor. Bir takım işletmelere yâda kurumlara gerekli gördüğünde ceza-i işlemleri de uyguluyor. Amacımız cezalar olmasın ama temiz ve sağlıklı bir çevrede hep beraber yaşayalım. Bizim bütün derdimiz budur” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞTAYLAR BİRBİRİYLE BAĞLANTILI”
Yapılan her çalıştayın aslında birbiriyle bağlantılı olduğunu dile getiren Debgici, şöyle konuştu: “Önümüzdeki ayın 22’sine de Kültür ve Turizm Çalıştayı yapacağız. Aslında bu çalıştaylar birbiriyle bağlantılı. Çünkü bir taraftan modern bir şehirleşme oluştururken bir taraftan da geçmişimiz yani doğup büyüdüğümüz yerlerdeki tarih ve kültür kokan o kimliği canlandırmak gerekiyor. Bununla ilgili dönüşümler yapılıyor. Keza yine konuyla ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışmalar yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımız çalışmalar yapıyor. Aslında hepsi iç içe. Bir taraftan şehrimizde termal turizmde ağırlık kazanmış durumda. İnsanlar çevre illerden akın akın Kahramanmaraş’ımıza geliyor. Bir taraftan kış sporlarıyla alakalı olarak Yedikuyular Kayak Merkezi’miz var. Bu kısa dönemde kayak merkezi 700-800 bin civarında ziyaretçi ağırladı.”

SAĞLIKLI KENTLERLE BİRLİKTE TEMİZ BİR ÇEVRE OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
“Sağlıklı kentlerle birlikte temiz bir çevre oluşturmak istiyoruz” diyen Debgici, kente gelen insanların sağlıklı ve temiz bir çevreyle karşı karşıya kalacaklarını belirtti. Debgici, “Bütün bu çalıştaylarla bizim her alanın altını doldurmamız gerekiyor. Çünkü Kahramanmaraş artık dünyaya açılıyor ve Türkiye’ye de yön veren bir durum oluyor. İnşallah önümüzdeki dönemdeki çalıştaylarla da kentimizi hem ülkemizde hem de dünyada adından söz ettirir bir yere getireceğiz” şeklinde konuştu.

ARTIK ESKİ MARAŞ YOK!”
Bundan 15-20 yıl önceki Kahramanmaraş’ın olmadığını ve şehrin her geçen gün kendini geliştirerek, büyüdüğüne vurgu yapan Debgici, “Sadece biz değil. “Herkes kendi kapısının önünü süpürecek” diye bir söz vardır. Dolayısıyla herkes üzerine düşen görevi yaparsa yaşadığı şehre bir şeyler katmış olur. Bizlerde siyasiler olarak gerek milletvekillerimizle gerek yerel yönetimlerimizle gerek teşkilatlarımızla bu şehirde yaşayan kişiler olarak Kahramanmaraş’ı daha ileriye götürmenin hesabını yaparız. Turizm bir tarafta. Ama diğer tarafta da şehrimizin sanayileşmesi var. Kahramanmaraş büyüyor. Bundan 15-20 yıl öncesindeki bir Kahramanmaraş artık yok. Gençlerimiz artık daha farklı düşünüyor. Sosyal donatıların olduğu daha fazla mekân isteniyor. Sanayi tesislerinin çeşitliliği artıyor. Daha toplu daha organize bir ticari alan oluşuyor. Biz siyasilerin şu anki asli görevi sorun ve talepleri alıp, çözüme kavuşturma noktasında gayret göstermek ve yapılan icraatları halkımıza en iyi şekilde anlatmaktır. Dolayısıyla da seçimlerden alnımızın akıyla çıkabilmektir. Herhangi bir vatandaşımız, “Allah razı olsun” dediğinde bizim için yeter. Dolayısıyla gece gündüz koşuşturup her alanda şehrimizi daha ileriye götürecek her türlü projeye biz kucak açıyor ve destekliyoruz” diye konuştu.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz