Yaptığı her bir hizmet ile ilçesine sosyal belediyeciliğin tüm donanımlarını kazandıran Onikişubat Belediyesi, hayattaki yol arkadaşlarımız olan hayvanlar için yaptığı çalışmalarla takdir topluyor. Bu kapsamda daha önce kuş ve kediler için yuvalar yapan Onikişubat Belediyesi, şimdi de olumsuz hava şartlarına karşı köpekler için barınaklar yaptı. Bahse konu barınaklar için belediye binasının bahçesinde program düzenlendi. 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarının da katıldığı programa; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara katıldı.

“BİNLERCE MASKE, BİNLERCE SAĞLIK SETLERİ DAĞITTIK”
Programda konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları söyledi: “Onikişubat Belediyesi olarak hem fiziki çalışmalar yapıyoruz hem de kültür alanında ciddi çalışmalar yapıyoruz. Toplum kesimlerinin tümüne mümkün mertebe ulaşmaya gayret ediyoruz. Pandemi döneminde Onikişubat Belediyesi olarak başta mesai çalışanlarımız olmak üzere kovid-19’un ilçemizde etkisiz hale getirilmesini sağlamak için çalışmalar yaptık.  Hastanelerden, kamu kurumlarına, özel sektörden, eczanelere kadar tüm kurumlarda ilaçlama çalışmaları yaptık. Yüz binlerce maske, binlerce sağlık setleri dağıttık. Bu pandemi belasının Kahramanmaraş’ımıza daha fazla olumsuz etkilerinin olmaması için gayret ettik.  

“KEDİLERİMİZ İÇİN BİN 700 TANE YUVA DAĞITTIK”
Hayvanlar özelinde yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Mahçiçek, “Çalışmalarımızın bu bağlamında sadece insanların değil, başka canlılarında olduğunun bilincinde olarak, hayvan dostlarımız içinde çalışmalar yürüttük. Sitelere ve isteyen apartmanlara bin tane kuş evi dağıttık. Kedilerimiz için bin 700 tane yuva dağıttık. Bugünde köpeklerimizin rahat yaşaması için olumsuz hava koşullardan korunması için barınaklar yaptırdık. Bu barınakların Kahramanmaraş’ta belirli noktalara konuşlandırılması için gayret edeceğiz” dedi.

“TÜM BASIN MENSUPLARININ 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla davet ettiği basın mensuplarının gününü kutlayan Başkan Mahçiçek, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Kamuoyu oluşmasında dürüst habercilikte ve Kahramanmaraş’ın, Türkiye’nin geleceği ile ilgili yapılması gereken iletişim hareketleri ile çalışmalarını yürüten tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Temenni ediyorum ki sağlık ve güzellikler içerisinde önümüzde ki yıllarda tekrar bir arada oluruz.”



“BASIN MENSUPLARININ YAPTIĞI İŞ ÇOK KIYMETLİ”
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ta da Türkiye’de de AK Parti siyaseti içerisinde gazeteciler her zaman mümtaz bir yerde bir üst bakışla siyasetçiye aslında yön veren; tecrübelerini ve sahada gördükleri o farklı bakış açısını siyasetçiye aktaran kişilerdir. Basın mensuplarının yaptığı iş çok kıymetlidir. Bunu siyaseten laf olsun diye değil; gerçek olduğu için söyledim. Birçok basın mensubu arkadaşlarım beni arayarak eleştirilerini bana iletti. Bende o arkadaşların haklı eleştirilerine dikkat ederek siyasetime yön vermişimdir. Karşınızda milletvekili olarak konuşuyor olmamın sebeplerinden biri de siz basın mensuplarısınız. Sizinle çalışmaktan ve bu şehrin sizinle birlikte evlatları olmaktan son derece mutluyum.

“İNSANIN YAŞADIĞI ORTAMDA SADECE İNSANLAR DEĞİL, ÇARESİZ HAYVANLARDA VAR”
Hanefi başkanımın Kahramanmaraş’ta belediye başkanı olduğunda Osmaniye’de yaşıyordum. Başkanımızla tanıştık ve Onikişubat’ta omuz omuza birlikte çalışıyorduk. Yapılan bu çalışma sokak hayvanlarına ilişkin olan küçük bir şey. Kahramanmaraş merkezdeki tüm belediyelerimiz pandemi de dâhil olmak üzere sadece hayvanlara değil vatandaşlara da her zaman el uzattı. O yüzden biz insanın varlık olarak kıymetinin farkında olarak ihtiyaç sahibi olan herkese el uzatmaya çalıştık. Aslında AK Parti’nin şiarı ve çıkış noktası budur. Bu kapsamda her şeyi yapmışızdır. İnsanın yaşadığı ortamda sadece insanlar değil, çaresiz hayvanlarda var. Hz. Ömer’in dediği gibi “Dağlara buğdaylar serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesin diye. Osmanlı’da kimsesiz ve aç hayvanlara yardımcı olmak için kurulan bir teşkilat var. Bizim dinimizin temeli aslında budur. Allah’ın yarattığı her şeye saygı göstermek ve imkân nispetinde ona el uzatmaktır. Biz Allah’ın rızasına uygun çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz.”
“DAHA GÜZEL ÇALIŞMALAR İÇİN GAYRETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”
AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ise, “Kültürümüzde hayvanlara ne kadar ehemmiyet verildiğini tarihimize baktığımızda görüyoruz. Kışın çetin geçtiği zamanlarda insanlarımız hayvanlarımız için yem bırakıyor bunlara şahit oluyoruz. Malum pandemi süreci içerisindeyiz hepimiz kısıtlamalara takıldığımız için hareketliliğin azalması hayvanları zor durumda bırakıyor. Yaşanılan bu zor durumdan ötürü belediye başkanımız hayvanların aç kalmaması için, bu sakinlikten bu yokluktan etkilenmemesi için çok güzel bir çalışma yapmış. Her zaman söylediğim gibi yaratılanı yaratanda ötürü seviyoruz. Tüm bu çalışmalar karşılığını bulacaktır. Daha güzel çalışmalar için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Siyaset hayatım boyunca kıymetli tecrübeler edindiğim değerli arkadaşlıklar kurduğum basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“GAZETECİLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR”
Günün anlam ve önemine binaen konuşan Gazeteci Mehmet Fiskeci, “51 yıllık gazetecilik hayatımda çok fazla insan tanıdım. Hanefi Mahçiçek Başkanımızın yeri ayrıdır. Mahçiçek Başkanımızı 1991 yılı seçimlerinden bu yana tanıyorum. O günden beri hep yanında olduk. Teknik ve sosyal belediyecilik alanında gösterdiği başarıdan ötürü kendisini gazetemde yılın belediye başkanı ilan ettim. Yine Milletvekilimiz Ahmet Özdemir’i de yılın milletvekili seçtim. Kendisini kutluyorum. Gazetecilik kutsal bir meslektir. Mesleğimi seviyorum. Bütün meslektaşlarımı seviyorum. Meslektaşlarımın gazeteciler gününü kutluyorum” diye konuştu.

“GAZETECİLERE ÇOK ÖNEM VERİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”
Gazeteci Mehmet Yüzbaşıoğlu, “Gazetecilere çok önem verildiğini görüyoruz. Gazetecilik son zamanlarda tartışma konusu oldu. Çünkü gazetecinin belirli bir vasfı var. Doğru haber yapmak zorunda. Sosyal medya her geçen gün gelişiyor. Değerli meslektaşlarımın gazeteciler gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
 

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz