Yaklaşık üç ay önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Hayrettin Güngör, merakla beklenen projelerini açıkladı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen proje tanıtım toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öçal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, Cumhur İttifakı AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ile ilçe belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan proje tanıtım toplantısında ilk olarak kürsüye AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici geldi. Debgici’nin ardından sırasıyla MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

BU RUH BİNLERCE YIL BU TOPRAKLARDA VARLIĞINI SÜRDÜRECEKTİR”

Aycan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 17 yıldır millete hizmetkar olduklarını söyledi. Cumhur İttifakı’yla oluşan ruhun önemli olduğuna değinen Ünal, “Bu salonda bu ruhu bize yaşatan Allah’a hamdolsun. MHP Milletvekilimiz Sefer Aycan’ın da dediği gibi bugün burada aynı değerlere, aynı inanca, aynı tarihe, aynı mücadeleye, kavgaya, imana sahip insanların birlikteliği var hamdolsun. Tıpkı 12 Şubat’ta Kahramanmaraş’ı Fransız işgalinden kurtarmak için harekete geçen bu şehrin kahraman evlatlarının hangi ruhla, hangi motivasyonla harekete geçtiyse bugün de burada bulunan kardeşlerim meseleyi siyasi bir mesele değil, memlekete meselesi olarak harekete geçtiklerini ve bu salonu bu ruhla, bu heyecanla doldurduklarını görüyorum. Biz bir şeyi asla unutmuyoruz. 17 yıldan beri biz bu millete hizmetkarız, dertleri, sorunları, sıkıntıları küçük-büyük demeden çözüyoruz. Yollar, hastaneler, okullar hepsi yapılır ama korunması gereken, bu projelerin içini doldurması gereken işte bu salondaki ruhtur. Bu ruh bin yıldan beri bu topraklarda Allah’ın izniyle daha binlerce yıl bu topraklarda varlığını sürdürecektir. Çünkü asıl mücadelemiz bu ruhun bu topraklarda bir bağımsızlık karakteri olarak var oluşudur. İşte verdiğimiz mücadele budur, beka mücadelesi diye verdiğimiz mücadele budur” dedi.

15 TEMMUZ’DA YAŞADIKLARIMIZI UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Sözlerinin devamında 15 Temmuz’u unutturmayacaklarına dikkat çeken Ünal, “Birilerinin ısrarla beka mücadelesini, beka meselesini anlamamalarını anlayamıyoruz. Biz beka dediğimizde onlar başka bir şey anlıyorlar. Biz beka dediğimizde bu toprakların ruhunu korumayı ve binlerce yıldan beri karakteri bağımsızlık olan bu kimliği korumayı kastediyoruz. Biz 15 Temmuz’da yaşadıklarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’u tezyif eden, hafife alan, kontrollü darbe diyen, o gece tankların arasından sıvışıp kaçanları unutmayacağız. O yüzden onların oluşturduğu ittifak millet ismini hak etmiyor kardeşlerim. Bu topraklarda bağımsızlığınıza, özgürlüğünüze, istiklalinize sahip çıkmazsanız, diz çökmemek, boyun eğmemek için mücadele etmezseniz bunun adı zillettir. Memleket meselesi olduğunda sağına soluna bakmadan her bir ferdin memleketine sahip çıkıp, ülkesini bayrak gibi tuttuğu bir ülkedir bu ülke. Ama biz bugün Cumhur İttifakı olarak MHP ve AK Parti memleket meselesi olduğunda kenetleniyoruz. Kendi siyasetimiz söz konusu olduğunda da centilmence hayırda yarışıyoruz. İşte olması gereken budur. Cumhur İttifakı aynı zamanda siyasetin nasıl yapılması gerektiğini bunlara öğretiyor. Memleket meselesinde tek yumruk, siyasi meselelerde hayırda yarışmak. 31 Mart’ta İnşallah 12-0 yapıyor muyuz? Sandıklara sahip çıkıyor muyuz? Gönüllere girmeden sandıktan çıkılmaz, gönüllere giriyor muyuz? Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızı, ilçe belediye başkan adaylarımızı bu büyük teşkilata, Cumhur İttifakı’na emanet ediyorum. Projelerimiz şehrimiz hakkında hayırlı olsun kardeşlerim” ifadelerini kullandı.

PROJELER ŞAHISLARIN DEĞİL CUMHUR İTTİFAKININ PROJESİDİR”

Ünal’ın ardından Cumhur İttifakı AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör merakla beklenen projelerini açıklamak üzere kürsüye geldi. Yeni dönemde yapacakları projelerini anlatacağını belirten Güngör, “Adaylığımızın açıklanmasına müteakip yaklaşık 3 aydır şehrimizi geziyoruz, ilçelerimizi dolaşıyoruz, hemşerilerimizle görüşüyoruz. Bugün şehrimizin önümüzdeki dönem içerisindeki yapacaklarımızı sizlerle paylaşacağız. Öncelikle şehrimize bugüne kadar hizmet yapmış bütün belediye başkanlarımızı saygıyla anıyorum. Onların güzel hizmetleri olmasaydı biz bugün burada güzel bir şehirde yaşayamazdık. Bizim amacımızda onların güzelliklerine güzellik katmaktır. Şehrimizde yapılan projede şahısların projesi değil, partimizin Cumhur İttifakımızın projesidir. Kurumlarda, hizmetlerde devamlılık esastır. Bizde bu projeleri partimiz ve Cumhur İttifakımızın projesi olarak açıklıyoruz. Bu seçimin sloganı Memleket İşi Gönül İşi, bizde diyoruz ki Kahraman Şehrin İşi Gönül İşi diyoruz. Bizim hizmet anlayışımızda temel yaklaşımımız Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu manifesto başlıkları olacaktır. Ama aynı zamanda dünyanın konuştuğu evrensel kurallar vardır. Bunların ikisi Türkiye’nin üye olduğu Avrupa Konseyi’nin çıkarttığı Avrupa Kentsel şarttır. Bir diğeri Birleşmiş Milletlerin 2023 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleridir” şeklinde konuştu.

BELEDİYELERİMİZİ YÜKSEK KOORDİNASYONLA YÖNETECEĞİZ”

Şehre bir bütün olarak baktıklarını kaydeden Güngör, büyük bir koordinasyonla Kahramanmaraş’ı yöneteceklerini belirterek, “Şehrin standartlarıyla ilgili temel ölçütler vardır. Biz şehrimize bir bütün olarak bakıyoruz. Şehrimizin hiçbir ihtiyacını hiçbir sorununu kendi sorunumuz dışında görmüyoruz. Bu anlayışın içerisinde ilçe belediyelerimizle yüksek koordinasyonla yöneteceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu manifesto başlıklarına baktığımızda şehir planları, altyapı ve ulaşım, kentsel dönüşüm, benzersiz şehirler, akıllı şehirler, çevreye saygılı şehirler, sosyal belediyecilik, yatay şehirleşmedir. İnşallah bizde bu manifestodaki başlıklarla evrensel kurallar içerisinde bunları yapmaya çalışacağız. Her konuda uzmanlığa önem vereceğiz. Samimi olacağız, tecrübeye önem vereceğiz. Tevazu sahibi olacağız. Gayretli olacağız, liyakate önem vereceğiz ve sürdürülebilir olacağız. Hesap verilebilirlik açısından çok gayretli olacağız. Yine manifestodaki başlıklardan biri de birlikte yönetim. İstişareye önem vereceğiz. Bunu özellikle şehrimizin geleceğini ilgilendiren her alanda paydaşlarla istişare yöntemiyle yapacağız” açıklamalarında bulundu.

Hayrettin Güngör’ün proje başlıklarını ise şu şekilde sıraladı;

1- Çevre ve Şehircilik

2- Kentsel Yenileme

3- Ulaşım, Trafik ve Otopark

4- Su ve Kanalizasyon

5- Kültür, Sanat, turizm ve Tanıtım

6- Tarihi ve Kültürel Varlıklar

7- Yerel Kalkınma

8- Gençlik ve Spor

9- Sosyal Hizmetler

10- Mesleki ve Beceri Kazandırma

Güngör, şehir merkezindeki projelerini açıklamasının ardından ilçe projelerini, Cumhur İttifakı Kahramanmaraş İlçe Belediye Başkan Adaylarıyla birlikte açıkladı.

Proje tanıtım toplantısını toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz