Binlerce yıllık uygarlık geçmişinin birikiminden oluşan zengin Anadolu kültür mozaiğinin en önemli parçalarından biri olan Kahramanmaraş, kadim mirasıyla eşsiz güzellikler sunuyor. Bu güzelliklerinin yanında kentin hayırsever insanları ve belediyelerce yaptırılan hayrat çeşmeleri Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin birçok ilinden ayıran özelliklerden bir tanesi yapıyor. Kahramanmaraş’ta sıcak havaların kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde çarşıya çıkan insanların çarşı gezmelerinde, su ihtiyaçlarını gidermede daha fazla rağbet göstermesine sebep olan Hayrat Çeşmeleri, sularının soğuk olmasının yanında temiz ve tadının güzel olması vatandaşları memnun ediyor. Ayrıca bu çeşmeler Kahramanmaraş’a gelen yerli ve yabancı turistlere de günün her saati bu nimetten faydalanma imkânı sunarak Kahramanmaraş’ı ayrıcalıklı kılıyor.

“KAHRAMANMARAŞ’IN SUYU YÜZÜNE KENTİ TERK EDEMEDİM”

Bu hayrat çeşmelerini yaptıranlardan Allah razı olsun diyen Hamit Nazilli, Her su içtiğinde yaptıranların geçmişine Fatiha okuduğunu söyledi. Birkaç defa şehir dışına çıktığını ancak Kahramanmaraş’ın suyunun yüzüne kenti terk edemediğini ifade eden Nazilli, “Kahramanmaraş suyuyla, havasıyla çok güzel bir memleket. Şu çeşmelerden içtiğimiz su dünyalara değer. Birçok şehirde bunu bulamazsınız. İnsanların parası olur-olmaz buraya gelir yüzümüzü yıkarız, suyunu içer. Mesela ben hastayım yüzde 90 engelliyim 12-13 yıldan beri su döküyorum vücudum hiç terlemiyor. Burada hangi sokaktan gidersem gideyim dönüp dolaşıp bu çeşmeyi bulurum, bu çeşmeden su içerim. Yaptıranında ecdadına Fatiha bağışlarım” dedi.

“BAZI İNSANLAR HAYRAT ÇEŞMELERİNDEN ÇEKİNİYOR”

Bazı insanların hayrat çeşmelerinden su içmeye çekindiğini, hazır suyu tercih ettiklerini belirten Hamit Nazilli, şu ifadeleri kullandı: “Emin olsun ben yıllardan beri bu çeşmelerden su içiyorum, herhangi bir hastalık, mikrop kapma olayı yok. Herkesin içmesini tavsiye ederim. Çok güzel bir hizmet, belediyemizden de bunları yaptıranlardan da Allah razı olsun. Herkese tavsiye ederim.”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz