2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaş ile birlikte yaklaşık 25 milyon insan vatanlarından  kaçarak başka ülkelere gitmek zorunda kaldı. Yaklaşık 4,5 milyon Suriyeli de iç savaş sonrasında Türkiye’ye sığınırken, Türk halkı tarihten gelen sorumlulukla Suriyeli mültecilere adeta kucak açtı. Yaşanan süreçte büyük zorluklar çeken Suriyeli mültecilere destek olmak adına çeşitli yardım faaliyetleri devam ederken, tüm Türkiye’de faaliyet gösteren Hayırda Öncüler İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Şubesi de yaptığı çalışmalarla örnek oldu. Gönüllü faaliyetlerle başlayan hayırda öncüler bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmaya devam ediyor. Özellikle yetim çocuklara yönelik yardım kampanyalarıyla dikkatleri üzerine çeken Hayırda Öncüler İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Şubesi, yeni tip koronovirüs sebebiyle yaşamın daha da zorlaştığı şu günlerde kentte yaşayan 300’den fazla yetim çocuğa bayramlık hediyeler dağıttı.

“TÜRKİYE’DEN TÜM DÜNYAYA ULAŞAN BİR HAYIR KÖPRÜSÜ OLMUŞTUR”

Kahramanmaraş’ta Suriyeli mültecilerin yetim çocuklarını belirleyen Hayırda Öncüler İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Temsilcisi Adem Barlas, dernek üyeleriyle aileleri tek tek ziyaret ederek hediyelerini takdim etti. Çalışmalar sonrası bilgiler veren Barlas, “Gönüllü faaliyetlerle başlayan hayırda öncüler bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur. Orta öğretim, lisans eğitimi gören ve ekonomik sıkıntılar çeken öğrencilere eğitimlerini daha sağlıklı yapabilmeleri için burs imkanı sağlamayı, yetimlere, hayata sıkıca tutunmalarına katkı sağlamayı, çorak coğrafyalarda susuzluğa çare olmayı, fakir ve mahzun coğrafyaların kalkınmasına ve imarına katkı sağlamayı, iyi insan, iyi aile, iyi toplum inşasına hizmet etmeyi kendine misyon edinmiş bir sivil inisiyatiftir” dedi.

“300 ÇOCUĞA BAYRAM SEVİNCİ YAŞATIYORUZ”

Kahramanmaraş’ta 300 yetim çocuğa bayram sevinci yaşatmak  için çeşitli hediyeler ulaştırdıklarını anlatan Barlas, sözlerine şu şekilde devam etti, “Hayırda Öncüler İnsani Yardım Derneği olarak Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 520, Osmaniye’de 420 ve Kahramanmaraş’ta ise 300 yetim çocuklarımıza bayram sevinci yaşatmak adına her bayram olduğu gibi bu Ramazan Bayramı’nda da çeşitli hediyeler ulaştırdık. Tüm bağışçılarımıza çok çok teşekkür ediyoruz, Allah hepsinden razı olsun. Anne ve babasını kaybetmiş, anne ve baba şefkatinden mahrum büyüyen yetim yavrularımızı bu zor günlerde idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nda da unutmadık. Buradan herkese selam olsun.”

“KUMANYA VE KİRA DESTEĞİ DE VERİYORUZ”

Yeni tip koronavirüs sürecinde ailele kumanya ve kira desteği de verdiklerini ifade eden Barlas, “Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay’da yeni tip koronavirüs sürecinde çalışamayan ve işe gidemeyen ailelerimize Ramazan ayı boyunca kumanya ve kira desteği sağladık. Kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız da. Hem hijyen malzemesi hem de kumanya malzemeleri dağıtıldı ailelerimize hem de kira desteğinde bulunduk bir nebze olsun soluk alabilmeleri açısından. Hep birlikte devletimize, milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz