Kahramanmaraş Hayrat Vakfı çatısı altında Rehber Hanımlar Derneği, Anadolu ve Biladüş-Şam Derneği ve Gülhander Derneği’nin Kermes açılışı yapıldı.

Kahramanmaraş Hayrat Vakfı çatısı altında Rehber Hanımlar Derneği, Anadolu Biladüş-Şam Derneği ve Gülhander Derneği ihtiyaç sahipleri yararına kermes açılışı gerçekleştirdi. Kermeste vatandaşların rahatlıkla yemek yiyebilecekleri yerlerde mevcut olan kermes 7 gün boyunca devam edecek. Açılışa Kahramanmaraş İlçe Belediye Başkanı Necati Okay katıldı. Açılışta, Anadolu Biladüş-Şam Dernek Başkanı Muhammed Übeyd Köşker, “ Bugün burada Hayrat Vakfı’nın yerel derneği olan Anadolu ve Biladüş-Şam öğrenci derneği adına kermes açmış bulunmaktayız. Ayın 11’ine kadar devam edecek olan kermesin buradan kazanılan gelirlerin ilimizde okuyan ihtiyaç sahiplerinin yararına kullanılacaktır. Kermesimize Tüm Kahramanmaraş halkını bekliyoruz” dedi.

‘HAYIRDA YARIŞMAYA DAVET EDİYORUZ’

Kahramanmaraş Rehber Hanımlar Dernek Başkanı Hatice Işıklı, helal ve sağlıklı ürünlerin kermeste bulunduğunu ve hayır için tüm Kahramanmaraş halkını kermese davet ettiğini söyledi. Işıklı, “Kermesimiz bugün itibarıyla açıldı. Hayrat Vakfı çatısı altında Kahramanmaraş da faaliyet gösteren Rehber Hanımlar Derneği, Anadolu Biladüş-Şam Derneği ve Gülhander’in katkılarıyla kermesimizi açtık. Kermesimizin başlıca hedef ve gayesi insanları hayırda yarışmaya teşvik ederek ihtiyaç sahiplerinin fakir öğrencilerimizin yardımlarına hep birlikte koşmak.  Bu Yardımlaşma bizim hem dini inançlarımızın hem de milli kültürümüzün bir esasıdır. İslam dini her fırsatta sadaka ve iyilik hususunda bizleri teşvik eder. İslam Tarihine hususen asrısaadete baktığımızda bunun çok hayranlık ve hayret verici örneklerini görürüz. Milli Kültürümüzde de aşevleri sadaka taşları bunların çok canlı örnekleridir. Günümüzde de bu geleneğin en güzel numunesi kermeslerimizdir. Hanım kardeşlerimizin el emeği göz nuru hazırladıkları el işleri yine helal ve sağlıklı olmasına bilhassa dikkat ederek hazırlanan pasta börek ve çöreklerimiz yöresel lezzetler bu hayırda katkı sağlamak isteyenlere sunuluyor. Tüm Kahramanmaraş halkını hayırda yarışmaya ve kermesimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz