Kurulduğu 2011 yılından bu yana okul öncesi eğitime farklı bir bakış açısı kazandıran ve vizyon statüsüyle velilerin bir numaralı tercihi haline gelen Özel Kahramanmaraş Yaşam Paylaşım Anaokulu, çocukların hem geleceğini şekillendiriyor hem de verdiği eğitimle topluma yararlı bireyler yetiştiriyor. Ülke genelinde önemli bir değere sahip olan Özel Kahramanmaraş Yaşam Paylaşım Anaokulu, Kahramanmaraş’ın eğitimine yeni heyecanlar kazandıran Salih Paksoy öncülüğünde kente kazandırılmıştı. Okul öncesi eğitimde Kahramanmaraş’taki çocukların güvenilir adresi olan Özel Kahramanmaraş Yaşam Paylaşım Anaokulu bütün alanlarda farkını hissettiriyor. Geleceğimizin teminatı çocukların düşünce, zekâ seviyesi, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak hedefiyle 2011 yılında Kahramanmaraş’ta eğitim-öğretime başlayan Özel Kahramanmaraş Yaşam Paylaşım Anaokulu, eğitimdeki tecrübesi ile 3-6 yaş grubu çocukları geleceğe hazırlıyor.

YA-PA, AYNI BİLİNÇ VE AZİMLE BU YOLCULUĞUNU SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEKTİR”

Yaklaşık 37 yıllık eğitimcilik birikimiyle YA-PA Anaokulu’nu Kahramanmaraş’a kazandırdıklarını belirten Kurucu Müdür Zahide Tamer, “Yaklaşık 37 yıllık bir geçmişin getirdiği birikimle sürekli gelişmekte ve zenginleşmekte olan YA-PA Anaokulunu şehrimize açtık. Geçmişten bugüne, YA-PA okul öncesi yayıncılığıyla başlayan marka değerini, anaokulları ile zirveye taşımaya devam ediyor. Biliyoruz ki başarı; planlı, sabırlı ve uzun soluklu bir çalışma ile güçlü bir takım çalışmasının ürünüdür. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da kurumsal değerleri ve bugüne kadar yaptıklarıyla, ülkemizde özellikle okul öncesi eğitime katkıları herkesçe kabul edilen YA-PA, aynı bilinç ve azimle bu yolculuğunu sürdürmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN İLGİ VE YETENEKLERİNİ KÜÇÜK YAŞTA FARK ETMEK”

Amaçlarının çocukların ilgi ve yeteneklerini küçük yaşta fark ederek onları ortaya çıkarmak olduğunu belirten Tamer, “Biz 3 yaştan 6 yaşa kadar geniş bir yelpazedeki çocuklarımıza farklı bir eğitim programı veriyoruz. Amacımız çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerini küçük yaşta fark edip onları ortaya çıkarmak. Bizde klasik anaokulu dersliklerinin yanında kavram derslikleri var. Dolayısıyla ana dili İngilizce, fen, oyun, müzik, hareket, koordinasyon, el sanatları, bahçe etkinlikleri gibi çok zengin bir eğitim programımız var. Programımız İstanbul merkezden hazırlanıyor ve tüm Türkiye’deki anaokullarımıza ve öğretmenlerimize sürekli eğitim verilerek anlatılıyor, aktarılıyor. Yemek menüsünden, oyuncakların seçimine, eğitim programlarından kitaplarına kadar her şey İstanbul merkezden tüm Türkiye’de aynı olacak şekilde programlıyoruz” dedi.

YETENEK GELİŞTİRME PROGRAMI UYGULUYORUZ”

Yetenek geliştirme programları ile çocukların hayallerine kısa sürede kavuşmasını sağladıklarını anlatan Tamer, “Okulöncesi eğitiminde 37 yıllık geçmişi olan YAPA; ülkemizde Okulöncesi Eğitimin yaygınlaşması, eğitimde kalitenin yükselmesi ve okuma alışkanlığı kazandırma konusunda etkili roller üstlendi. 24 Üniversite-500 Akademisyenle yazar-çizer-danışman-konuşmacı işbirliği yaptı. Yapa Yaşam Paylaşım Anaokulları olarak bu birikimi siz ve çocuklarınızla paylaşmak istiyoruz. Yapa Yaşam Paylaşım Anaokullarında; Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın yönetiminde çocukların yetenek haritalarını çıkarıyor ve baskın yeteneklerini değerlendiriyoruz. Sözel-dil, mantık-matematik, görsel-uzamsal, işitsel-müzik, bedensel-kinestetik, sosyal-iletişim, kişisel-özedönük ve doğa olmak üzere 8 temel yetenek alanı ile ilgili profesyonel raporlar hazırlanıyor, çocuğun geleceğine dair kestirmelerde bulunuyoruz. Ayrıca yılda 2 kez öğrencilerimizin gelişim durumunu analiz ediyor, profesyonel raporlarla velimize sunuluyor” şeklinde konuştu.

(Haber: Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz