Tüm genç kızların hayalinde en güzel gelinliği giymek vardır ancak düğün sezonunun açıldığı şu günlerde gelinlik seçiminde ne kadar doğru tercihler yapılıyor? Gelinlik seçerken yine göz önünde bulundurulan pek çok faktör de varken, gelinliğin fiyatı, kişisel stiliniz, düğün yeriniz, mevsim, ailenizin fikri derken peki, vücut tipinizi ne kadar değerlendirmeye katıyorsunuz? Manşet gazetesi olarak siz değerli okuyucularımız için hazırladığımız haberimizde 2017 yılı içerisinde evlenmeyi planlayanlar Yasmin Moda Tasarım İşletme Sahibi ve Modacı Bayram İskender’den sezon gelinlikleri ve kişisel tercihlerin nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgiler aldık.

22 YILDIR SEKTÖR İÇERİSİNDE

22 yıldan bu yana sektör içerisinde yer aldığını söyleyen İskender kendi meslek hayatı hakkında şu bilgileri verdi: “Terzilikten başladım. Yaklaşık 22 yıldan terzilikten abiye sektörüne geçiş yaptık burada epey bir yol kat ettikten sonra gelinlik tasarımlarına başladık ve şu anda da gelinlik tasarımında yolumuza devam ediyoruz.”

2017 YILI GELİNLİK MODASI

2017 yılının gelinlik modasını anlatan İskender, Kahramanmaraş’ın moda da geri de kaldığını söyledi. İskender, “Bu yılın modası 2016 yılından çok farklı değil ancak ekstra olarak saten ve pileli etekler çok fazla rövanşta olarak tercih ediliyor. Gelinlik sektöründe her yıl yeni bir model çıkarıyorlar ama önemli olan herkesin kendine yakışanı almasıdır. Moda olan güzel değildir size yakışan güzeldir. Moda diye illa onları kullanmalarına gerek yoktur. Saten etekler, pileli etekler ve kaburga diye tarif edilen etekler bu senenin modasında çok yaygın olarak görülüyor. Kahramanmaraş’ta ise ağırlıklı olarak A modellerimiz en çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Geriye dönüp baktığımızda en az 5 yıldır A kesim ve tül etek modellerini satıyoruz. Geçen yıl başlayan moda arasında yer alan 3 boyutlu ve tül etek modelleri ise bu yıl tutulmaya başladı” dedi.

VÜCUT TİPİNE GÖRE GELİNLİK TERCİHLERİ

Hangi vücut tipinin nasıl gelinlik tercih etmesi gerektiğini anlatan İskender, gelinlik seçiminin inceliklerini şu şekilde anlattı: “Herkesin vücut tipine göre gelinlik var ama insanlar genellikle vücut tipine göre değil de beğendikleri gelinlikleri alıyor. En fazla 100 kişiden 5-6 tanesi kendi tipine göre gelinlik alıyor. Genellikle gelinlerimiz ben bunu beğendim bunu alayım diyor ama vücut tipine göre gelinlik seçmek çok önemlidir. Bir insanın vücut dili vardır ve giyilen gelinlik ise bununla bütünlük sağlamalıdır. Kahramanmaraş’ta ise bu hususlara pek dikkat etmiyorlar gelenler A kesim ya da prenses gelinlik istiyoruz diye geliyor ve vücut tipine göre gelinlik nasıl olur sorusunu soran yok. Biz söylediğimiz zaman ise pek fazla dikkate almıyorlar. Bir gelinlik insanın omuz genişliği ile alakalıdır. İlk bakışta omuzları ile aşağıda ki bütünlük yakalanmak zorundadır. Vücut tipine göre gelinlik nasıl olur diye de sorarsanız, kısa boylu ve kilolu bayanlar prenses model tercih etmemelidir. A kesim hem zayıf hem uzun gösteren bir modeldir. Eteklerde çok güpür olması boyu keser. Ancak bir bayanın boyu kısa ise ve zarifse bu topuklu ile kapatılabilir ve kişi prenses model, balık gelinlikte giyebilir. Armut vücutluysanız şifon etekli gelinlikleri tercih edin. Klasik balo elbisesi alt tarafınızın genişliğini ortadan kaldıracak.  Elma vücutluysanız Yunan tarzı gelinlin modellerini deneyin. Drapeler, yuvarlak orta kısmınıza boyut kazandıracak, tanrıça gibi hissetmenizi sağlayacak. Kum saatiyseniz balık modelleri tercih edin. Düğününüzde kıvrımlarınızı saklamayın, aksine ortaya çıkarın. Düz bir vücuda sahipseniz kumaşınızda biraz hareket olmalı. Bohem kat kat etekli bir gelinlik figürünüze kıvrım katacak. Minyonsanız gelinliğinizin üst kısmı işlemeli, etek kısmı minimalist olmalı. Uzun boyluysanız işlemeli, ince askılı bir elbise tercih edebilirsiniz. Uzun kadınlar için fazla kabarık elbiseler büyük sorun yaratır. Bu yüzden kumaşınız değil vücudunuz günün yıldızı olmalı. Oldukça sade, ince askılı bir elbise zarafetinize zarafet katacak.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz