Gençliğinden bu yana müzikle uğraşan ses sanatçısı Adem Peltek DEKA Yapımcılık sayesinde hayali olan albümüne 20 yıl sonra kavuştu.

Dilberay, Kamuran Akkor, Latif Doğan, Engin Nurşani, Türkü gibi ünlü sanatçıların yapımcılığını üstlenen DEKA Müzik şimdide Adem Peltek’i albüm hayaline kavuşturdu. 1978 yılından bu yana müzikle uğraşan ve memuriyetinden dolayı albüm çıkaramayan Adem Peltek, DEKA Yapımcılıkla tanıştıktan sonra hedeflerine ulaştı. Peltek, 20 yıl bekledikten sonra Yönetmenliğini ünlü Bağlama Ustası Mehmet Bağlar’ın yaptığı DEKA yapımcılığın desteklediği İnanabilsem albümünü yoğun çalışmalar sonucu kısa sürede çıkardı. Albümden elde ettiği gelirle şehit ailelerine yardım edeceğini belirten Peltek, en büyük hayalinin ise şehit ailelerine yardım etmek olduğunu söyledi.

‘MEMURİYETİMDEN DOLAYI 20 YIL BEKLEDİM’

Müziğe başladığı günden itibaren müzik hayatında ki serüvenini gazetemize anlatan Adem Peltek, sözlerinde şu ifadelere yer verdi: “Müziğe 1978 yılında babam vefat ettikten sonra ağabeyimin elime verdiği sazla başladım. Daha sonra memuriyet hayatına başladım ve İstanbul’a yerleşmek zorunda kaldım. İstanbul’da kendime müzik arkadaşları edindim. Onlarla birlikte otururken müzikler söyledim ve o müzik dostlarımdan Neriman Kayserili ve iyi bir bağlamacı olan eşi Yaşar Kayserili sana bir kaset yapalım dediler. Bende müziği çok sevdiğim için tamam benim için uygundur dedim. Zaten kaset çıkarmak ve bu kasetin gelirini de şehit aileleri vakfına bağışlamak en büyük amacım ve hedeflerim arasında yer alıyordu.  Hayalimi gerçekleştirmek için işe koyuldum çalışmalara başladım. Fakat memuriyetimden dolayı albümü çıkaramadım.  Ama ben müzikle uğraşmayı hiç bırakmadım. Arkadaş ortamlarında da olsa sürekli şarkılar söyledim.”

‘HAYALİME DEKA YAPIMCILIK SAYESİNDE KAVUŞTUM’

DEKA Yapımcılıkla tanışma hikâyesine de değinen Peltek, DEKA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Deveboynu’na desteklerinden dolayı şükranlarını iletti. Peltek, “Müzik hayatıma arkadaşlar arasında devam ederken DEKA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Deveboynu ile tanıştım. Kendisi DEKA Yapımcılıktan bahsetti ve  bana her zaman bana destek verdi. Derken ben yıllar boyunca bu şekilde müzik hayatına devam ettim. 20 yıl sora memuriyetim bitti üzerimden desteklerin hiç bırakmayan DEKA Müzik yine bana destek oldu ve bağlama ustası Mehmet Bağlar’ında sayesinde albüm çalışmalarına başladık kısa zaman da da hayalimde ki albümü çıkarmayı başardık. Yine DEKA Müziğin geliştirdiği sanatçılardan Yunus Bülbül bana destekler sundu.  Bayram Şenkonar ise bana 2 tane bestesini verdi.  

‘DEKA KAHRAMANMARAŞ İÇİN AYRICALIKTIR’

Kahramanmaraş’ta DEKA gibi bir firmanın olması kent için bir ayrıcalıktır. DEKA ozanların, şairlerin, bestekârların şehri Kahramanmaraş’ta olması gereken bir firmadır. Bende yine DEKA Müzik sayesinde aşkım ve idealim olan albümü çıkardım. 20 yıl boyunca ben bu anı bekledim. Ben çok şanslıyım ki 20 yıl öncesinden Aslan Deveboynu ve Mehmet Bağlar’ı tanıdım. DEKA sayesinde ünlü bestekâr ve ses ustalarıyla tanıştım. Bir yıl öncesinde de Mehmet Bağlar ile birlikte albüm çalışmalarına başladık ve bu süreç içerisinde bana çok büyük yardımları oldu. Albümü de yaparken çok uğraştık çok çalıştık ve yeri geldiğinde bir parçayı 38 defa okudum. Parçalarımızın hepsini de yaşayarak okudum.

‘ALBÜMÜN TÜM GELİRLERİ ŞEHİT AİLELERİ VAKFINA GİDECEK’

Albümden elde ettiği gelirle şehit ailelerine yardım edeceğini ifade eden Peltek, “Hayallerim arasında yer alan şehit ailelerine yardımı da söylediğim gibi ilk albümümün geliriyle karşılamaktı. Ve bundan sonraki süreçte bu hayalimi gerçekleştireceğim. Şu an da ise teknolojinin gelişmesinden dolayı albüm satışlarımız pek fazla olmadığı için Şehit aileleri adına özel bir konser vermeyi düşünüyorum. Konserin gelirini de şehit aileleri vakfına bağışlayacağım. Şehit aileleri adına yapılacak olan her türlü faaliyette de 24 saat boyunca hizmet edebilirim” diye konuştu.

‘ALBÜM İÇİN UYKULARIMIZI FEDA ETTİK’

Albümün yönetmenliğini üstlenen ve şarkı bestelemede Peltek’e destek veren ünlü Bağlama ustası Mehmet Bağlar, albüm çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. “Albümün eser seçimine şubat ayında başladık. Alt yapılar ise Volkan Müzik Galerisi’nde tamamlandı. Seçtiğimiz tüm eserlerden harmanlama yaptık. Eserin birinin bestesi de benim müzikler benim sözle İsmail Topal’ın. Adem kardeşimiz gece gündüz gırtlağını sıka sıka çalıştı. Ses telleri çatladı bende hiç uyumadan gece gündüz çalıştık. Tüm çalışmalarımıza da değdi. Çalışmalarımızda ise birbirimize destek olduk. Ses kayıtlarında ise en güzel okunan cümleleri seçerek birleştirdik ve güzel bir albüm aldık” dedi.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz