2016 yılının Temmuz ayında ihalesi yapılan ve 17 Aralık 2016´da Başbakan Binali Yıldırım tarafından temeli atılan Kahramanmaraş Havalimanında çalışmalar son sürat devam ediyor. Devam eden çalışmaları yerinde görmek üzere Kahramanmaraş’ta görev yapan Basın Mensupları ile birlikte Havalimanı inşaatını gezen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak,  Burada şantiye yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Dilipak, Havalimanı inşaatının tamamlanıp hizmete başlamasıyla birlikte Kahramanmaraş’ın bölgenin en modern havaalanına kavuşacağını söyledi.

‘YÜZDE 65,70 ORANINDA TAMAMLANDI’

Şuanda çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğine vurgu yapan Dilipak, “Havalimanı inşaatımızın kaba inşaatı bitmiş ve ince inşaatına geçilmiştir. Zemin iyileştirme ve çerçeve inşaatına geçilmiş, yüzde 65,70 oranında tamamlanmıştır. Havalimanımız aynı anda 5 tane orta gövdeli uçak park ederek yolcu indirip, kaldırabilecek bir kapasiteye sahiptir. Şu anda real kapasitesi 2 milyonla 3 milyon arasında ama bu yoğunluk oluştuğu zaman 5 milyon kapasiteye kadar çıkabilir. Çünkü yan tarafta bulunan şu anki mevcut havaalanımızda kullandığımız zaman 5 milyon kapasiteye ulaşacak. Artı 5 uçaklı yerine 7 uçaklı da bir ilave istedik bununla ilgilide çalışmalar devam ediyor.”

‘79 MİLYON TL’LİK BİR YATIRIM’

İnşaatın tamamlanıp hizmete başlamasıyla birlikte bölgenin en modern havaalanı olacağını kaydeden Dilipak,” Burası bu bölgenin en modern havaalanından bir tanesi olacak. Çünkü bizim şu anki kullandığımız havaalanımız çok eskiydi bunun için burayı yaptık. 22 bin 300 metrekare kapalı alana sahip dış hatları seferlerinin yapılabildiği gümrüğü de olacak ve buraya 79 milyon TL’lik bir yatırım yapıldı. Etrafındaki havaalanı pistinin de 9 milyon TL’lik bir ihalesi gerçekleşti. Oda aşağı yukarı bitti. Pistin kanallarının yapılması uluslararası ve Türkiye şartlarındaki en modern havaalanına ulaşabilmesi içinde bunlar gözükmeyen alt yapı yatırımları. Bunları yapıyoruz. Kahramanmaraş’ımıza bu yatırım hayırlı uğurlu olsun.  Müjdeyi de verelim 2018 yılının Mayıs ayında yeni havaalanı tamamlanarak Kahramanmaraşlıların hizmetine girecek.”

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz