Elbistan'da soba ve kaloriferlerin yanmasıyla birlikte hava kirliliği aşırı derecede artış göstermeye başladı. Özellikle akşam saatlerinde dışarıda gezmek sağlık açısından aşırı derecede riskli. Kış aylarında kalorifer yıkımlarında vatandaşların pervaneleri çalıştırmaması ve kesinlikle sökmesi gerekmektedir fakat bu kurala uyan kişi sayısı yok denecek kadar az. Elbistan'daki zehirli hava Şardağı'nında etkisiyle perdelenip hiç bir hava akımı olmamaktadır.

TEK ÇARE DOĞALGAZ

Elbistan'a bu yıl ulaşan ve dağıtım için çalışmaları halen devam eden doğalgaz vatandaşın tek umudu. Birçok yetkilinin açıklamasına göre, bu yıl kullanılması gereken doğalgaz halen faaliyette değil. Yetkililer, Elbistan'da doğalgaz kullanımı başladıktan sonra kış aylarında meydana gelen hava kirliliğinin ciddi oranda düşeceğini söyledi.

DIŞARI ÇIKMAYIN

Zehirli havadan etkilenip sağlığınızın bozulmasını istemiyorsanız sabah erken saatlerde ve akşam 16.00-23.00 saatleri arasında çocukların, hasta ve yaşlı vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları gerekiyor.

Haber: Erdi İşbilir

Editör: Mahmut Beyaz