Kahramanmaraş'ta yaşayan Serkan Doğan, 3 yıl önce yakalandığı amansız hastalık nedeni ile herhangi bir işte çalışamazken eşi de kendisini terk etti.

2000'li yılların başında bir temizlik ürünleri imalathanesinde işe başlayan 34 yaşında ki Serkan Doğan 3 yıl önce şiddetli baş ağrısı hastalığına yakalandı. Bu esnada hastalığının belirlenmesi için doktor doktor gezen Doğan'a Kordoma hak dilinde beyin tümörü hastalığı teşhisi konuldu. Hastalığının ise temizlik ürünleri imalathanesinde bulunan kimyasal maddelerden bulaştığı ortaya çıktı.

İLAÇLARIMI DAHİ ALAMIYORUM

3 yıldır bu hastalıkla mücadele eden Doğan'ın eşide kendini çocuğuyla birlikte terk etti. O günden sonra kabus dolu günler yaşayan Doğan, gazetemize şu açıklamarda bulundu: 2000 yılında bir temizlik ürünleri imalathanesinde işe başladım. Bu sırada da evlendim ve bir kız çocuğum dünyaya geldi. Eşimle mutlu bir hayat sürüyorduk. Sık sık ise başım ağrıyor bunun için doktora gidiyordum ama bir çare bulamıyordum. Tavsiye üzerine Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giderek baş ağrısı hastalığımın Kordoma (Beyin Tümörü) olduğumu öğrendim. Artık ilk işyerim olan temizlik ürünleri imalathanesinden ayrıldım çünkü hastalığımın sebebinin burada bulunan kimyasal maddelerden kaynaklıydı. Hastalığım ortaya çıkınca bir ameliyat geçirdim. Ama geçirdiğim ameliyat sonrası bende bir halsizlik ve gözlerde görmeme gibi sorunlar olmaya başladı. Bu sorunlar ortaya çıkınca çalışamaz oldum eşimde çocuğumuzu alarak beni terk etti. Yüzde 61 özürlü raporum var. 3 yıldır bu hastalıkla savaşıyorum. Bu 3 yıl içerisinde 28 işyerinde çalıştım. Çalıştığım iş yerlerinde beni özürlü kadrosundan işe alıyorlar ama özürlü değilmişim gibi iş yaptırıyorlar. Şu anda da işsizim ne param, ne sigortam var ilaçlarımı dahi alamıyorum. Gerekli SGK günümü doldurmadığımdan dolayı da malulende emekli olamıyorum. Başımdaki tümör günden güne tekrar büyüyor bunun içinde ameliyat olmam gerekiyor. Devlet büyüklerimizden tek isteğim yapabileceğim bir iş bulunsun bende her vatandaş gibi hayatımı idame ettirebileyim, ilaçlarımı düzenli alabileyim.”

 Haber: Meliha Şeyda Akçakale

 

Editör: Mahmut Beyaz