Fransa’da aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaati temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayımlanan, Kur’an-ı Kerim’den “şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması” yönündeki bildiri tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da tepkiyle karşılandı. Bildiri tepki göstermek amacıyla Kahramanmaraş Platformu tarafından Cuma Namazı çıkışında Ulu Cami’nin önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasından Fransa, İsrail ve ABD’ye tepki gösterilirken, açıklamaya katılan vatandaşlar ise tekbir ve sloganlarla tepkilerini gösterdi.

KIBLEMİZ KUDÜS, İŞGAL ALTINDA”

Kudüs’ün 1948’den bu yana işgal altında olduğunu ve Kudüs’ün siyonizmin başkenti yapılmak istendiğini belirten Bülbül, “Yüreklerimizin yandığı günler yaşıyoruz. 1948’den beri ilk kıblemiz, emanetimiz, mirasımı, davamız Kudüs işgal altında. Şimdi de namusunuz, şerefimiz, kırmızı çizgimiz olan Kudüs’ümüzü siyonizmin başkenti yapmak istiyorlar. Bugün ilk kıblemize, Peygamber Efendimizin (SAV) Miraç’a yükseldiği o mübarek beldeye sahip çıkma zamanıdır. İşte bugün, ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımasına tepki göstermek, Filistinli kardeşlerimizin düzenlediği Büyük Dönüş Yürüyüşüne destek vermek, Büyük Felaket olarak nitelendirilen Nakba’nın 70. Yılını ve ayrıca Fransa’da Kur’an-ı Kerim’den bazı ayetlerin çıkarılması teklifinde bulunan İslam düşmanlığını protesto etmek için tüm Türkiye’de Kudüs sevdalısı kardeşlerimizle birlikte meydanlardayız” dedi.

HUKUKSUZLUK HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”

İsrail’in Müslümanları kışkırtmak amacıyla katliamlarına devam ettiğini belirten Yusuf Bülbül, “15 Mayıs günü Büyük Felaket Nakba’nın 70. Yıl dönümü. 70 yıldan beri Siyonist İsrail, Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden katliamlarına devam ediyor. İsrail Devleti ve askerleri, kirli postallarla Kıble Camii’nin içinde terör estirip ibadet eden insanlara gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle saldırarak, camide bulunan Kur’an-ı Kerim’leri yerlere atıp üstlerine basarak hukuksuzluğa hız kesmeden devam etmektedir. Filistin’e, Gazze’ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır. 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasp edilen Filistinliler, İsrail zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

İSRAİL 48 KİŞİYİ ŞEHİT ETTİ”

Filistinlilerin Büyük Dönüş Yürüyüşü gerçekleştirdiğini ve bu yürüyüşlerde 48 kişinin şehit edildiğinin altını çizen Bülbül, “Filistinliler, kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır Büyük Dönüş Yürüyüşü gerçekleştiriyorlar. İşgalci İsrail ise ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyor. Olayların başlangıcından bugüne kadar İsrail askerlerinin kurşunlarıyla ve müdahalesiyle 48 kişi şehit edildi, 8 binin üzerinde kişi de yakalandı. İlk kıblemizin bulunduğu Kudüs ve Filistin, 1948 yılından beri hukuksuz olarak kurulan Siyonist İsrail işgali altındadır. Siyonist İsrail Devleti, Kudüs’ü hukuksuz bir şekilde tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Kim hangi kararı alırsa alsın, Kudüs İslam’ındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir, Kudüs, Mekke ve Medine’den sonra, bütün Müslümanların kutsal bildiği Mecsid-i Aksa’ya ev sahipliği yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMANLARA YÖNELİK SALDIRILAR AVRUPA’DA DA DEVAM EDİYOR”

Müslümanlara yönelik saldırıların sadece İsrail’de değil, Avrupa’da da devam ettiğine vurgu yapan Bülbül, “Müslümanların kutsallarına yönelik düşmanlık sadece İsrail’de değil Avrupa’da devam ediyor. Fransa’da 300 kişinin bir bildiri hazırlayarak Kur’an-ı Kerim’den bazı ayetlerin çıkarılmasını teklif etmesi saygısızca ve düşmanca bir tavırdır. Kur’an-ı Kerim, Allah’ın indirdiği son kitaptır. Bu ilahi kelam, hiçbir harfi değişmeden günümüze kadar gelmiştir, kıyamete kadar da değişmeyecek ve değiştirilmeyecektir. Kur’an-ı Kerim’e göre inancı ne olursa olsun insan hayatı değerlidir, dokunulmazdır, hatta bir insanın haksız yere öldürülmesi bütün insanların öldürülmesi, bir insanın yaşatılması ise bütün insanlığın yaşatılması gibidir. Bütün bu gerçeklere rağmen, münferit ve faili meçhul bir takım olaylar üzerinden algı oluşturarak İslam’a, Müslümanlara ve Kur’an-ı Kerim’e iftira edilmesi akla, ilme, tarihe, hakka, hukuka ve vicdana aykırıdır. İslam’a ve Müslümanların kutsallarına yönelik bu düşmanca ve saygısızca tavır ve eylemleri de en ağır şekilde lanetliyoruz. Bugün burada birçok sivil toplum kuruluşuyla ve tüm Türkiye’deki Kudüs dostlarıyla birlikte ABD’nin ve İsrail’in bu hukuksuz kararını ve Fransa’daki Kur’an-ı Kerim karşıtı eylemleri şiddetle protesto ediyoruz. Bizler Kudüs sevdalıları olarak Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları, insaf ve vicdan sahibi herkesi harekete geçmeye, İsrail’in ve ABD’nin attığı bu hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Toplanan vatandaşlar basın açıklamasının ardından sorunsuz bir şekilde dağıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz