Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ve seçimden büyük bir oy farkı ile zaferle ayrılarak, şehrin yeni dönemdeki reisi olan Hayrettin Güngör, borçlu bir belediye devraldı. Göreve gelmesinin ardından geçen 1,5 yılda sık sık ‘Borçlu belediye’ ifadelerini kullanan Başkan Güngör, geçtiğimiz yıl düzenlediği bir toplantıda yapacağı hizmetleri kamuoyuyla paylaşmıştı. 23 Kasım 2019 tarihinde kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Güngör, Kahramanmaraş için tarihi dokuyu esas alan bir kentsel tasarım oluşturduklarına vurgu yaparak, “Şunu da açıklıkla ifade ediyorum, hiçbir mazeretin arkasına sığınmıyoruz. Biz bu sorumluluğu ve bu borcu aldık. Yeni borçlar da yapacağız, borç da ödeyeceğiz, hizmet de yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” açıklamalarında bulunmuştu. Açıklamanın üzerinden bir yıl geçti ve bu süre zarfında belediyenin ne kadar borç ödediği, hangi hizmetler yapıldığı ve bu hizmetler yapılırken ne kadar borçlandığıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

TEKKE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ŞUBAT’TA BAŞLAYACAKTI!
Kahramanmaraş’ın görüntü kirliliği bakımından acilen çözüme kavuşturulması gereken sorunlarının başında gelen Tekke Kentsel Dönüşümü ise Başkan Göngör’ün deyimiyle 2020 yılının Şubat ayında başlayacaktı. Başkan Güngör, toplantıda Tekke Kentsel Dönüşümü hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: “Şehrimizin yüzde 40’ına yakın bir alanının dönüşüme ihtiyacı var. En acil olan yerlerden biri Tekke kentsel dönüşüm alanıdır. 10 yıla yakın süren bir süreç mevcut. Ciddi bir kaynak gerekiyor kentsel dönüşüm için ama bakanlığımız buraya el atıyor ve bizimle ortak istişareler gerçekleştirerek buranın dönüşümünü yapacağız. Şubat ayında Allah’tan bir şey olmazsa ilk etap başlayacak. İlk etap 8 hektar toplam 24 hektar, 2’inci alan 16 hektar. Tekke kentsel dönüşümü bitirdikten sonra diğer alanlar da peyderpey yapılacak.” Ancak aradan geçen 9 aylık sürede Tekke için herhangi bir çalışmanın yapılmadığı görülerek daha önceki yıkımlar nedeniyle Tekke adeta savaştan çıkmış Suriye’yi andırıyor.

İMAR PLANI NE OLDU?
Başkan Güngör 1yıl önce yaptığı açıklamada şehrin birincil konusunun imar planındaki revizyon olduğuna da dikkat çekerek, şöyle konuşmuştu: “Birinci konumuz imar planlarındaki revizyon. Bu bütün işlerin alt yapısını oluşturuyor. Kahramanmaraş 2014 yılında büyükşehir olunca bir sürü belediye kapandı, belediyeler birleşti ve imar yetkisi büyükşehre geçti. Her ne kadar ilçelerin imar yetkisi olsa da bunlar da büyükşehrin onayına tabi. Bizim büyükşehir konseptine uygun olarak planları revize etmemiz gerekiyor. Planlarda uyumsuzluklar var. Biz bunu ele aldık ve süreç başladı devam da ediyor.”

EN BÜYÜK HİZMET ELEKTRİKLİ SCOOTER
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin halkı cezbedici en büyük hizmetlerinden biri elektrikli scooterlar oldu. Borçlar nedeniyle dev hizmetleri halkla buluşturmayan Hayrettin Güngör, geçtiğimiz aylarda bazı büyükşehirlerde bulunan ve ‘Martı’ diye adlandırılan elektrikli scooterları Kahramanmaraş’a getirerek kent halkının hizmetine sundu.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz