Kahvaltı programında vatandaşlara konuşma yapan, Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerden bahsetti. Birlik ve beraberlik mesajı veren Mahçiçek şunları söyledi.

‘’ Değerli kardeşlerim, üç buçuk senede Onikişubat Belediyesi olarak doksan senede yapılamayanı yaptık. Ufak tefek eksiğimiz varsa onları da inşallah en kısa sürede halledeceğiz. Ama bizim sizlerden bir ricamız, istirhamımız var. Burada olmaz inşallah ama bazı yerlerde muhtarlık seçimlerinden dolayı bir çekişme oluyor ve bu çekişme sırasında bir kısmımız bir tarafa, diğer kısmımız bir tarafa gidiyoruz. Bugün ki şartlarda bunun olmaması lazım. Çünkü bu ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Seçimler biter ama biz buradayız. Yine beraber yaşayacağız ve birbirimizi inşallah kırmayacağız, incitmeyeceğiz. Görüyorsunuz ki, bu ülkenin etrafı kuşatılmış ve ülkemizi bölmek ve parçalamak için gayret ediyorlar. Gördüğünüz gibi Libya’da, Irak’ta, Suriye’de, Arakan’da, her tarafta malesef Müslüman kanı aktı. Bizim bu tabloda, böyle bir zincirin halkaları gibi mükemmel bir şekilde, birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Aksi takdirde görüyorsunuz 15 Temmuz, o hain harekât, ihtilal harekâtı bu ülkeyi bölmek için yapılmıştı. Bundan önce üç beş defa ona tevessül ettiler ama muvaffak olamamışlardı, bu defa da ihtilal ile bu ülkeyi bölmek istediler. Bir kısım İran’dan bir kısım Suriye’den alacaklardı, bir kısım da Türkiye’den alacaklardı ve Türkiye’nin bu bölgesinde Güneyinde, bir terör devleti kuracaklardı. Ama bütün milletimiz sizler ve bizler buna mani olduk. Buna fırsat vermedik elhamdülillah, bundan böyle de inşallah vermeyeceğiz. Allah hepinizden razı olsun, hepinize ailelerinizle, çocuklarınızla beraber, sağlık ve mutluluk içinde bir ömür temenni ediyorum. Hepinize bu sabah kahvaltıda bizlerle birlikte olduğunuz için yürekten teşekkür ediyorum.’’

Milletvekili İmran Kılıç da mahalle sakinlerine afiyet olsun dileklerini ileterek, ülkede yaşanan savaşa değindi. Afrin’de savaşan askerlere dua eden İmran Kılıç, Zeytin Dalı Operasyonu sırasında şehit olanlara Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diledi.


 

Editör: Mahmut Beyaz