Kurulduğu günden bu yana Kahramanmaraş gündeminin nabzına ışık tutan Manşet Gazetesi 29 Ağustos 2005 tarihinde merhaba dediği okuyucularına, yine bir 29 Ağustos tarihinde okuyucularıyla 12’nci yaş mutluluğunu paylaşıyor. Okurlarıyla buluştuğu ilk günden bu yana doğruluk, tarafsızlık habercilik anlayışıyla vatandaşları bilgilendiren Manşet Gazetesi ilkeli haberleriyle de okurlarının takdirini kazanmaya devam ediyor. Bugün kent merkezi olmak üzere Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerinde de günlük olarak dağıtımı yapılan gazeteniz Manşet, sizlerin de desteğiyle gelecek için kentin tek sesi olmayı hedefliyor. Kahramanmaraş halkına en iyi şekilde hizmet etmeyi amaç edinen Manşet Gazetesi, sayfa sütunlarına taşıdığı haberleriyle bölgenin de sesi olmaya devam ediyor. İlkeli habercilik anlayışından ödün vermeden yoluna emin adımlarla ilerlemeye devam eden Manşet Gazetesi, güçlü ve dinamik kadrosuyla 11 yılı geride bırakarak sizlere en güncel haberleri aktarmaya devam ediyor.
İLKLERİN GAZETESİ
Kurulduğu günden bugüne kadar sürekli kendini yenileyerek yayın hayatını sürdüren gazeteniz Manşet, 29 Ağustos 2005 yılında haftalık olarak yayın hayatına başlayarak 1 Ocak 2007 tarihinde yayın hayatına günlük gazete olarak devam etti. Manşet Gazetesi 2008 yılında çıkardığı 8 sayfa renkli gazetesi ile bir ilke daha imza attı. 2010 yılında ise sayfa sayısını 12’ye yükselten gazetemiz böylelikle Kahramanmaraş’ın ilk 12 sayfalık renkli gazetesi oldu. En son gerçekleştirdiği yenilikle de 2015 yılında sayfa sayısını 16’ya çıkararak ilklerin gazetesi oldu.
HER ALANDA FARKINI GÖSTERMEYİ BAŞARDI
DEKA Medya Grup bünyesinde yayın hayatına başlayan ve Aslan Deveboynu tarafından 2005 yılında kurulan Manşet Gazetesi, gerçekleri tarafsız bir şekilde ortaya koyarak emin adımlarla 12’nci yılına ulaştı. 12 yıldır toplumun her kesiminde ilgi gören ve ulusal medyanında gündeminde yer alan Manşet Gazetesi DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu ile de yerel ve ulusal medyada farkını göstermeye devam ediyor.

Manşet’te zaman yolculuğu

Manşet Gazetesi’nin geçmişten bugüne zaman yolculuğunu DEKA Medya Grup Başkanı ve Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Deveboynu’ndan dinleyelim.

İşte ilklerin Manşeti’nde geçmişten bugüne

Gazete ilk olarak ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

Gazetemiz 29 Ağustos 2005 yılında DEKA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Deveboynu tarafından kuruldu.

Gazeteyi kurma fikri nereden çıktı?

Biz DEKA Grup olarak kurumsal bir firmayız ve sürekli reklama ihtiyacımız oluyordu bu ihtiyaçtan dolayı 2001 yılında Radyo FRESH’i kurduk ve kendi reklamlarımızı yayınladık. Arkasından da 5 yıllık süreç içerisinde radyoda sürekli haber yayınlarını yapamamızdan dolayı bizleri gazete kurmaya yöneltti. Bunun beraberinde kendi haberlerimizi yayımlayarak reklamla ilgili de şirketimize gelir katmayı hedefledik. Sonuç olarak 2005 yılında haftalık gazeteyi kurduk ve radyoda oluşan reklam kanalını gazete ile genişletmeyi hedefledik. Gazetenin kamuya olan sorumluluğu bizleri daha farklı yönlere götürdü. Beraberinde de işimizi hakkıyla yapmak istediğimiz için böyle bir yolculuğun içerisine girdik.

Yayın hayatınıza nasıl başladınız ve nasıl devam ediyorsunuz?

Söylediğim gibi yayın hayatına kendi reklamlarımızı yayımlamak amacıyla başladık ve sonucunda da medya günümüz dünyasında önemli bir yere sahip olduğu için bu doğrultuda genişlemeye gittik. Günümüzde medya siyaset, politika ve hayata yön veren bir olgudur. İnternetin hayata girmesiyle birlikte de bilginin ulaşılabilirliği kolaylaşsa da hızlı bir tüketim trendine girmiştir. Yıllardır halkımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda kaliteli hizmet veren DEKA Grup, kentin beklentileri doğrultusunda medya sektörüne de giriş yapmış, yıllardır yükselen bir grafik ve emin adımlarla doğru güvenilir dürüst yaklaşımlarıyla Kahramanmaraş medya sektörüne farklı bir bakış açısı getirmiştir. DEKA Medya Grup bünyesinde bulunan Radyo FRESH, Manşet Gazetesi, marasmanset.com ve Türkoğlu Haber ile halkın eğlence, haber, reklam konularında aradığı, güvendiği adres olmuştur. Kahramanmaraş’ta da 14 sayfa olarak yayım hayatını sürdüren Manşet Gazetesi bir ilke daha imza atarak Kahramanmaraş’ta her gün yine ilk ve tek 16 sayfa çıkan gazete oldu. DEKA Medya Grup çağın gereklerine uygun alt yapısı ve teknolojisi, tecrübeli kadrosu, güven veren yapısıyla halkımıza hakkıyla hizmet vermeye de devam edecektir.

İlkeleriniz nelerdir?

Gazetemiz kurulduğundan bu güne ilkelerimiz arasında her zaman tüm taraflara eşit mesafede pozitif ayrımcılık yaparak tarafsız olmak başta gelmiştir. Bunun yanı sıra; şeffaf ve hesap verilebilir olmak, tüm öneri talep ve şikâyetlere karşı duyarlı olmak, katılımcı yaklaşım sergilemek, tüm kurum ve kuruluşlarda yakın işbirliği ve dayanışma içinde çalışmak, okur odaklı ve üretim anlayışı ile çalışmak, etkin ve kaliteli hizmet vermekte her zaman ilkelerimiz arasında yer almıştır.

Gazeteyi kurarken ne gibi zorluklarla karşılaştınız?

Çağımız iletişim çağı olması ve internetin her geçen gün biraz daha gelişmesi gazetecilik mesleğini zorlaştırıyor. Bizde Manşet gazetesi olarak her zaman için karşılaştığımız zorluklarla mücadele içerisine girdik unutmayalım ki gazete yeri doldurulamaz bir iletişim aracıdır. Sosyal Medya haberciliği bu yapının önüne geçiyor. Ancak sosyal medyada kullanılan haberlerin bir çoğu sadece tıklama almak için atılıyor ve doğruluk değeri nedir bilinmiyor.

Gazeteyi kurduğunuz günden bu yana süre gelen zorluklar nelerdir?

Gazeteyi kurduğumuz günden bu yana süregelen birçok sorun vardır ve biz her zaman için bu sorunların üstesinden gelmeye gayret gösterdik. Bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla tüm sorunların üzerine gideceğiz. Karşılaştığımız zorlukları ise şu şekilde sıralayabilirim. Öncelikle gelişen teknoloji ve vatandaşların internete olan merakı gazeteciliğin önüne geçti. Fakat vatandaşlarımız internette yapılan habercilikte sahtecilikle karşılaşılıyor ama biz hiçbir zaman sahte bir haber yapmadık ve yaptığımız haberlerin her zaman için arkasında durduk. Gazetenin en büyük sıkıntılarından bir tanesi de Kahramanmaraş’ın okuma alışkanlığının olmayışıdır. Vatandaşlar Gazete okumak yerine haberleri internetten takip etmeyi tercih ediyorlar. Bu sorunların yanı sıra; Basın ve sivil toplum kuruluşları arasında ki kopukluklar.

Sorunlarımızda en büyüğü ise Kahramanmaraş’ta İletişim Fakültesinin olmayışı aynı zamanda 2 yıllık bölümün dahi Kahramanmaraş’ta bulunmamasıdır. O nedenledir ki meslekle ilgili eğitim almış ve nitelikli insan kaynağı bulamıyoruz. İş yerine aldığımız elemanların bir çoğu sıfırdan başlıyor ve biz burada yetiştiriyoruz. Yetiştirme sürecinde de pek çok zorlukla karşılaşıyoruz.

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz