24 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen AK Parti 6. Olağan İl Kongresi’ne saatler kala sürpriz diye nitelendirilebilecek bir değişiklikle AK Parti İl Başkanlığına aday gösterilen ve kongrede delegelerden aldığı oylarla AK Parti Kahramanmaraş’ın yeni İl Başkanı olan Ömer Oruç Bilal Debgici, Manşet Gazetesi’nden Emre Akkış’a özel açıklamalarda bulundu. Birbirinden önemli konulara değinen ve samimi açıklamalar yapan Debgici, AK Parti’de bayrağın her an el değiştirebildiğini söyledi. Genel merkezin bu şekilde uygun gördüğünü ve bundan sonraki süreçte bu göreve layık olabilmek adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Debgici, siyasette her an her şeyin değişebildiğine vurgu yaptı. Devraldığı görevin aslında zor bir görev olduğunu dile getiren Debgici, kendilerine gösterişmiş olan teveccühe layık olabilmek için çalışacaklarını vurguladı. Liste değişikliği iddialarına da yanıt veren Debgici, liste değişikliğinin söz konusu olmadığını ve dolayısıyla mevcut bir yönetim kurulunun olduğunu kaydetti.

AK PARTİ’DE BAYRAK HER AN EL DEĞİŞTİREBİLİYOR”
Debgici, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Son anda bir değişiklik oldu. Aslında AK Parti’de bayrak her an el değiştirebiliyor. AK Parti istişareler üzerine çalışma yapan bir partidir. Bunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım her ortamda söylüyor. AK Parti istişareler yapar ve bu istişareler neticesinde de hareket eder. Tabii ortada herhangi bir il başkanlığına adaylık gibi bir süreç yoktu. Ama demek ki genel merkezimiz böyle uygun gördü. Yapılan istişareler sonucunda Cuma günü akşama doğru böyle bir durum söz konusu oldu. Bizde Cumartesi günü kongrede il başkanı adayı olarak katılım sağladık. Süreç bu şekilde gerçekleşti.”

KOLAY BİR GÖREV DEĞİL”
Yeni görevin kolay olmadığını anlatan Debgici, programlar açısından bir takım değişikliklerin olabileceğini söyledi. Debgici, “Siyaseti takip eden arkadaşlarımız çok iyi bilirler ki bir takım değişiklikler her an olabilir. Siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır diye klasik bir tabir vardır. Bu bizim içinde geçerli bir tabir. Yine bir başkası içinde geçerli bir tabirdir. Bu artık cumhurbaşkanımızın takdirleridir. Onların değerlendirmesi ve onların istişaresidir. Dolayısıyla biz bundan sonraki süreçte aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Tabii bu çok onurlu bir görev. Kolay bir görev değil. Çok ağır bir yük. Normalin dışında farklı bir şekilde olması sebebiyle de bir ağırlığı söz konusu. Ama inşallah biz cumhurbaşkanımızın, genel merkezimizin bize göstermiş olduğu teveccühe layık olacağız. Halkımızın hizmetkârı olacağız. Her zaman olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Belki programlar açısından bir takım değişiklikler olabilir. Bu onurlu görevi bize tevdi eden genel merkezime, cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Biz bundan sonraki süreçte bu göreve de layık olacağız” şeklinde konuştu.

ŞUNUN LİSTESİ, BUNUN LİSTESİ SÖYLEMLERİ ARTIK GERİDE KALDI”
“Liste konusunda işte şunun listesi, bunun listesi söylemleri artık geride kalan konular. Bizim bir yönetim kurulumuz var” diyen Debgici, AK Parti’nin bir dava partisi olduğunu belirtti. Debgici, “AK Parti’de yönetim listeleri oluşturulur. Biz bir dava partisiyiz. AK Parti’yi millet kurdu ve biz bu nedenle millet partisi diyoruz. Önemli olan birlikte ve beraber çalışmanın bilincinde olmaktır. En önemlisi dava bilincinde olmaktır. Kim hangi göreve gelirse gelsin, kimler olursa olsun AK Parti’de siyaset yapanlar bilir ki çalışma birlik beraberlik ve bütünlük içerisinde olacak. Liste konusunda işte şunun listesi, bunun listesi söylemleri artık geride kalan konular. Bizim bir yönetim kurulumuz var. Biz bu listeyi cumartesi günü kongrede sunduk ve o liste ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hepimiz AK Parti’nin gönüllü olarak çalışan dava erleriyiz” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN KAPILARI ÇALACAĞIZ”
Görev süreleri boyunca halkla hem hal olacaklarını ve bütün kapıları tek tek çalacaklarına vurgu yapan Debgici, AK Parti’nin misyon ve vizyonunu anlatacaklarını ifade etti. Debgici, “AK Parti teşkilatları her zaman seçime hazırdır. Şu an seçim olsa tüm teşkilatımız hazır. İl Başkanlığı ilçe başkanlıklarıyla beraber bu işi yapabilecek güçte. Bizim rutin olarak gerçekleştirdiğimiz bir takım faaliyetlerimiz var. Ama bundan sonraki süreçte biz bunu nasıl ileriye götürebiliriz onun telaşında olacağız. Bugüne kadar görev yapmış tüm il ve ilçe başkanları her zaman aldığı bayrağı daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde olmuştur ve üzerine bir şey koymanın bilincinde olmuştur. Zaten Kahramanmaraş’ta AK Parti en son yüzde 75 oranında bir oy oranı ile yüksek bir çıtayla tamamladı ve biz ekibimizle birlikte bu çıtayı nasıl daha yukarıya taşırız bunun planlamasını yapacağız. Başta genel başkan yardımcımız olmak üzere tüm milletvekillerimizle, büyükşehir belediye başkanımızla, belediye başkanlarımızla tüm teşkilat mensubu kardeşlerimizle hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde üzerine bir şey koymamız gerekiyor. O da rutin faaliyetlerin dışında artık gençlerimizle ayrı bir program yürüteceğiz. Kadınlarımızı daha aktif kullanacağız. Yeni bir yönetim yapısı var. Bu yeni yönetim yapısı tüm ilçelerimize dağılıp koordineli bir şekilde çalışıyor. Biliyorsunuz tüm teşkilatlarımız yenilendi. 11 tane ilçe başkanlığımız kadın gençlik kollarımızla birlikte yeni bir heyecan yeni bir aşkla yolumuza gideceğiz. Bütün kapıları çalacağız. Herkesle el ele göz göze bakacağız ve AK Parti’nin misyonunu, vizyonunu anlatacağız. Davanın gerekliliğini anlatacağız. Neden dünya bize karşı onun sebeplerini anlatacağız. Neden bugün ordumuz yurt dışında operasyonlar yapıyor? Bunları anlatacağız. Hizmetlerimizi anlatacağız ve Türkiye’yi daha ileriye nasıl götüreceğimizin planlamasını ve söylemlerini anlatacağız ve yolumuza böyle devam edeceğiz” diye konuştu.

TÜRKİYE GENELİNDE HEDEFİMİZ BİRİNCİLİK
Kahramanmaraş’ı Türkiye genelinde birinci yapmak için var güçleriyle çalışacaklarını kaydeden Debgici, sözlerinin devamında şunları dedi: “Halkımızın cumhurbaşkanına olan teveccühü bu işin en üstünde. Bir defa bunu söylemek lazım ve halkımıza teşekkür etmek lazım. Özellikle Kahramanmaraş ile cumhurbaşkanımız arasında müthiş bir bağ var ki bunu o gün kongrede de gördük. Cumhurbaşkanımız bunu defalarca söyledi. Dolayısıyla biz yaptığımız çalışmalarla halkımızla cumhurbaşkanımız arasındaki bu bağı sürekli taze ve diri tutuyoruz. Önemli olan arazide olup insanlarla hem hal olarak onların sorunlarını dertlerini dinleyerek onların sorunlarına bir çözüm üretmek. Biz bunu yapıyorduk. Biz bunun koşturmasını yapıyorduk. Tüm AK Parti teşkilatları bunu yapıyordu. Oy oranı anlamında tüm ilçelerimizin çıtası yüksek. Bundan sonra ilimizin genelindeki oy oranımızı daha yükseğe çıkaracağız kanaatindeyim ve tüm teşkilatlarımız da bu bilinçte. Kendi içimizde aslında bir tatlı rekabet var. Tüm ilçelerimiz bir önceki seçime göre üzerine bir şey koydu. İnşallah AK Parti teşkilatı da en son aldığı oy oranının daha da üzerine koyacak. Türkiye genelinde hedefimiz birincilik. Çünkü Kahramanmaraş her zaman birinciliği hedefler. Biz bu gayrette olacağız ve inşallah ta başarılı olacağız.”

DURMAK YOK YOLA DEVAM”
“Durmak yok yola devam” diyen Debgici, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Biz yeni oluşan yönetim kurulumuzla birlikte aldığımız görevi daha ileriye götürmenin bilinci içinde olarak çalışmalar yapacağız. Öncelikle bu görevi bize tevdi eden başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere genel merkezimize milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bugüne kadar görev yapmış değerli başkanımız Ahmet Özdemir’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Çok başarılı çalışmalar yaptılar. Biz inşallah o çalışmaların üzerine daha ne yapabilirizin hesabı ile koşuşturacağız. İnşallah bunda da başarılı olacağız. Şehrimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızı cumartesi günü çok güzel bir şekilde ağırladık. Allah onlardan razı olsun. İnşallah bundan sonraki süreçte de iç içe olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve durmak yok yola devam diyeceğiz.”

Haber: Emre AKKIŞ


 

Editör: Mahmut Beyaz