Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatı ile ekmeğe zam yapılmazken, halk ekmek adeta piyasanın denge unsuru. Kapılarını manşet gazetesi ve Manşet Tv’ye açan İşletme ve İştirakler Şube Müdürlüğü, son model teknoloji ile ekmek üretimi yapıyor. Kahramanmaraş’ta ilk kez ekmek paketleme planeti de bünyesine katan müdürlük nenedeyse hiç el değemeden ekmek üretimi yapıyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan İşletme ve İştirakler Şube Müdürü İsmail Muttalipoğlu: “Halk ekmeğimiz şu anda Kahramanmaraş’ta gerek kalite bakımından gerekse de fiyat bakımından bir denge unsurudur. Bundan dolayı halk ekmek fabrikamıza gelen ham maddeler daha kapıdan içeriye girmeden gıda mühendislerimizin kontrolünde laboratuvarımızda tahlilleri yapıldıktan sonra üretime sevk ediyoruz” dedi.

19 ÜRÜN

Mutallipoğlu şöyle konuştu: “ Üretime sevk ettikten sonra bu ham maddeler halkımıza 19 çeşit ürün olarak sunulur. Bu Ramazan ayında da Türkiye’nin her tarafında gramajda ve fiyatta yükselme ve düşürülmesine rağmen Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un talimatıyla bu yıl geçen yılki fiyatımızın aynısını uyguluyoruz. Yani zam yapmadan halkımıza ramazan pidesini sunuyoruz. Ramazan pidesini de tekli ve çiftli olmak üzere 2 çeşit üretiyoruz. Tekli dediğimiz kesim 250 gram 75 kuruş, 500 gram pide ise 1,5 TL’den halkımıza sunulmaktadır. Bunun haricinde de yine ramazana özel papatya ekmeği dediğimiz, ambalajlı rol ekmeği dediğimiz artı susamlı ekmeklerde üretmekteyiz.

ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermekte olan halk ekmek fabrikamız Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un talimatıyla ilimizde bulunan çölyak hastaları için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı halk ekmek fabrikasıyla aramızda yapılan bir işbirliği neticesinde onlara glütensiz un temin ederekten satış büfelerimizin bir kısmında bu unları halkımıza sunmaktayız. Glütensiz unun gayesi şu; biz ekmek üretme noktasında çalışmalar yapacaktık ama ekmek birkaç gün içerisinde tüketilmediği zaman çöpe gideceğini ve kullanılmayacağını düşündük. Bu bağlamda da glütensiz un temin ettik. Bu unun 3 ay raf ömrü var. Bu 3 ay içerisinde bu hastalarımız bu unlardan istedikleri şekilde gıdayı üretebilirler. İster kek yapabilirler ister börek yapabilirler. Bundan dolayı 20’nci ürün olarak önceki gün itibariyle glütensiz unu temin ederek halkımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız”

Haber: Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz