Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemize de bulaşarak binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele noktasında ülke yöneticilerimiz virüsün ilk çıktığı antan itibaren etkin bir şekilde mücadele sarf etmekte. Verilen mücedeleye rağmen şu anda ülkemizde vaka sayısı 69 bin 392 olurken hayatını kaybetenlerin sayısı bin 518 ulaşmış durumda. Şehrimizde de yeni tip koronavirüsün yayılımını azaltmak amacıyla özellikle İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi önemli kararlar alırken uygulanma noktasında ise polis ekipleri kentin her noktasında denetimlerini sürdürmekte. Yeni tip koronavirüsle mücadelede hayati önem taşıyan sağlık malzemesi üretimi projesinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi bu süreçe katkı sunmak adına yetiştirdiği usta öğrencilerle hijyen ortamında sosyal mesafeye dikkat ederekten maske üretme faaliyetlerine başladı. Üretim aşamasında İlk etapta kamu kurum ve kuruluşlara ulaştırmak üzere ücretsiz olarak üretmeye başladıklarını ifade eden Halk Eğitim Müdürü Mehmet Bülbül, gazetemize yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Günlük olarak 1200 civarında maske üretimi gerçekleştirdiklerin belirten Bülbül, “Bu süreç devam ettiği müddetçede bu duruma katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“BU SÜREÇ DEVAM ETTİĞİ MÜDDETÇEDE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kurum Müdürü Mehmet Bülbül, konuşmasında ciddi anlamda sağlık malzemelerine ihtiyaç duyulan bu süreçte Halk Eğitim Merkezi  katkı sunmaya devam edeceklerini belirterek, “Ülkemiz son günlerde sıkıntılı bir süreç yaşamaktan koronavirüs (Covid-19) hastalığından dolayı ülkemizde ve dünyada olduğu gibi ciddi anlamda sağlık malzemelerine ihtiyaç duyulmakta bu anlamda devletimiz elinden geleni yapmakta ve halkımıza ücretsiz olarak maskelerin ulaştırılması noktasında elinden geleni yapıyor. Bizde Onikişubat İlçesi Suzan Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak devletimize bu anlamda bir katkı yapabileceğimizi düşünerekten kamu kurum ve kuruluşlarına ulaştırmak üzere ücretsiz olarak cerrahi maske yapmaya karar verdik. Cerrahi maskelerimizi üç katlı olarak sterili bir ortamda gönüllü usta öğreticilerimizin marifetiyle yapmaktayız. Günlük olarak şu anda 1200 civarında maske üretimi gerçekleştirmekteyiz. Bu süreç devam ettiği müddetçede bu duruma katkı sunmaya devam edeceğiz. Şu anda vardiyalı sistem olarak çalışıyoruz günlük 15 öğreticilerimiz çalışıyor toplamda ise 40 tane usta öğrencimiz gönüllü olarak çalışıyor” dedi.

“İHTİYAÇ OLAN KURUMLARA ULAŞTIRMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

pazartesi gününden itibaren üretime başlatılarını ve ihtiyacı olan kamu kurum ve kuruluşlarına maskeleri ulaştırma gayreti içerisinde olduklarını belirten Bülbül, “Üretilen maskeler şu anda kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtımlarını yapmaktayız. Bakanlığımızın uygun gördüğü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze Milli Eğitim Müdürlüğümüze bazı derneklerimize ulaştırmak üzere paketlememizi yaptık. Üç gün oldu biz bu üretime başlayalı pazartesi günü başladık bu şekilde ihtiyaç olan kurumlara ulaştırma gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

“İLERİKİ GÜNLERDE TULUMDA ÜRETEBİLİRİZ”

Mehmet Bülbül İleriki zamanlarda diğer sağlık malzemelerini de üretmeyi düşündüklerini belirterek, “Diğer sağlık malzemeleri olarak Bakanlığımızın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün takipleri çerçevesinde kurumlarımız dezenfektan ve tulum malzemeleri üretilebiliyor. Biz de tulum için kumaş arayışı içerisindeyiz. Bunuda üretmeyi düşünüyoruz. İleriki günlerde tulumda üretebiliriz” dedi.

“DEVLETEMİZ BU SÜRECİ İYİ YÖNETİYOR”

Devletin koronavirüs salgınıyla mücadele noktasında etkin bir mücadele yürüttüğünü belirten Bülbül, “Devletimizin imkanları geniş ve salgının başladığı günden itibaren gerekli önlemleri almıştır, şu anda da almaya devam ediyor” dedi. Mehmet Bülbül konuşmasının devamında ise, “Biliyorsunuz bilim kurulu vasıtasıyla süreci takip etme noktasında elinden geleni yapıyor. Kamu kurum ve kuruluşlar olarakta yine vefa destek ekibine giden arkadaşlarımız var. yine kendi personelimizden Sağlık Müdürlüğü emrine çekilen personelimiz var. bizde bu noktada elimizden geleni yapmaktayız. Devletemiz bu süreci iyi yönetiyor. Burada biraz halkımıza dikkat çekmek istiyorum. Kahramanmaraş’ın bu noktada evde kalarak bu sürece devletimize yardımcı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZA VERMEK İSTİYORUZ AMA MASKEMİZ ÇOK FAZLA YETERLİ DEĞİL”

Şu an için sadece ihtiyaç olan kamu kurum ve kuruluşlara ücretsiz bir şekilde üretim yaptıklarını çok fazla yeterli maske olmadığı için vatandaşlara özel üretim yapamadıklarına değinen Mehmet Bülbül, “Biz maskelerimizi tamamen ücretsiz olarak kamu kurum ve kuruluşlarımıza veriyoruz. Özel olarakta vatandaşlarımıza vermek istiyoruz ama maskemiz çok fazla yeterli değil vatandaşlarımızdan da acil olarak talep olursa onlara da yardımcı olmak isteriz. Bu kapsamda biz süreci iyi yönetme anlamında diğer kurumlarla iletişim halindeyiz. Kaymakamlığımıza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bu sürecin en iyi yönetilerek bu şekilde Halk Eğitim Merkezimizin özlenen günlerine tekrar dönmesini istiyoruz. Kurslarımızın açılmasını öğrencilerimizle yeniden kucaklaşmak istiyoruz” dedi.

“BİZİM BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM”

Bülbül, son olarak ise nüfus itibariyle kalabalık bir şehir olmamızdan dolayı daha dikkatlı olmamız gerektinin altını çizerek, “Koronavirüs tedbirlerine uyma noktasında Kahramanmaraş olarak bizim biraz daha dikkatli olmamız lazım. salgının nüfus itibariyle kalabalık olduğundan dolayı salgının eğer dikkatlı olmazsak hızlı yayılabileceğini düşünmemiz lazım bu yüzden işlerimiz olmadığı müddetçe dışarı çıkmamalıyız ve evde kalmalıyız” şeklinde konuştu.

GÜNER’DEN YAPILAN ÇALIŞMALARA ZİYARET

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Güner,  Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Şube Müdürü Güner, ayrıca Mehmet Bülbül’den yapılan çalışmalarla ilgili direktifler aldı.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz