Kahramanmaraş’ta birçok meslek dalında vatandaşlara eğitim veren Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi 409 kurs ve 409 eğitim hocası ile birlikte kadınından erkeğine farklı dallarda eğimlerine devam ediyor.

 

Kurs işleyişi ve kursa olan ilgi yoğunluğu hakkında bilgilendirme yapan Kahramanmaraş Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamza Büyüksakallı, Kahramanmaraş’ta 409 kursun ve 409 eğitim hocası olduğunu belirtti. Kursların genellikle Dil kursları ve Bilgisayar kursunun ön planda olduğunu söyledi. Büyüksakallı, “Genel olarak baktığımız zaman bilgisayar kursu zaman zaman bayan ağırlıklı olabiliyor hasta bakıcılığı, sim sırma ve makina nakışları kursu bayanların ağırlıklı olduğu bir kurstur. Bazı kurslarda erkekler daha mı çok diyeceğimiz vakitte bayanların ağırlığı daha fazladır. Erkek ve bayanlarımızın eşit olduğu bir ortamda giyim kurslarımıza keşke erkeklerimizde gelseler. Genelde halk eğitim merkezinde bayanların daha çok geldiğini söyleyebilirim. Vatandaşlarımızın kendilerini geliştirmek adına çaba sarf etmelerinden dolayı bıkmıyorum. Seve seve bu işi yapıyorum. Bıkmadan bu işi yapıyorum. Gönül işi değil aslında görevimiz diye düşünüyorum. Halkımızın bizden istediği belki de bir güler yüzdür. Böyle bir yaklaşım içerisinde olmamız gerekiyor. Yoruldum, bilmiyorum yok. Yorulacağız, bileceğiz ve halkımız ile birlikte bu işi gerçekleştireceğiz’’ dedi.

24 BİN KURSİYER GÖREVLENDİRDİK’

Kahramanmaraş Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamza Sakallı, halk eğitim merkezinin yoğun kurslarla görev yapmakta olduğunu ve A’dan Z’ye halk hangi kursu talep ederse o kursu seve seve açacağını söyledi. Büyüksakallı, ‘’ En az 12 kursiyer müracaat ettiği an eğitimciyi sistemine göre görevlendiriyoruz. Halk eğitim merkezimizde fiziki anlamda yer yok ise diğer okul müdürlüklerinde boş olan bir sınıfı değerlendiriyoruz. Buda uygun olmazsa uygun ortamlarda iş güvenliği uzmanının denetiminden geçen her türlü yerlerde açıyoruz. Şuana kadar 24 bin kişiye belge üzerinden kurslarda görevlendirdik ve o çalışmalar aşırı derecede yoğundur. Bugünden itibariyle baktığımız zaman bütün kurslarımız tıklım tıklım dolmaktadır. Yoğun bir şekilde belirli zamanlarda kursu sona eren arkadaşlarımızla birlikte çalışmalar sona eriyor. Haftanın her günü saat 22.00’a kadar kurslarımız devam etmektedir’’ şeklinde konuştu.

TALEP GELDİĞİ AN KURSLARIMIZI AÇIYORUZ’

Büyüksakallı, yoğunluğun fazla olduğunu ve bu durumun gurur verdiğini ve şuan itibariyle 409 kursun olduğunun altını çizdi. Büyüksakkalı, ‘’Şuan itibariyle 409 kurs açmışız, 409 öğretmenimiz alanlarında görev yapmaktadır. Abdurrahim Karakoç Ortaokuluna baktığımız zaman 10’a yakın kurslarımız var. Bize talep geldiği an nerde yer bulursak orada kurslarımızı açıyoruz. Yoğunluk dendiği an Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi gelmektedir. Bende bu yoğunluktan rahatsız değilim tam tersi bu hoşuma gidiyor. Bağlama, gitar, resim, ebru gibi birçok kurslarımız var. Bilgisayar ve Dil kurslarımız daha çok rövanştadır. Şuanda hasta bakıcılığı kursumuz biraz daha ilgi görmeye başlamıştır. Unutulmaya yüz tutmuş abacılık kültürümüz vardı. Onun hocasını bulup bu kursumuzu açtık. Bu tür kursları açma nedenimiz ise bazı okulların eksiklerini tamamlamada yardımcı olmaktır’’ dedi.

 

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz