Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği KMESOB’a bağlı odalarda yeni yılın ilk günleri ile birlikte kongreler de tüm hızıyla devam ediyor. 1968 yılında kurulan Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular Odası’nın Olağan Genel Kurul toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlük binası bünyesindeki toplantı salonunda yapıldı. Mevcut başkan Halit Orhan’ın tek aday olarak katıldığı kongrede Divan Başkanlığı görevini Kahramanmaraş Bakkallar, Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy yürüttü. Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt’ın başkan yardımcısı olarak yer aldığı divanda, kâtipliği ise Murat Özdağ, Osman Soğancıoğlu ve Resul Taşcı yaptı.

HİZMET ADINA GAYRET ORTAYA KOYDUK”

Birçok oda başkanı ve seçkin davetlinin yanı sıra Onikişubat İlçesi Muhtarları Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Gürbak ile Dulkadiroğlu ilçesi Muhtarları Dernek Başkanı Resul Arslanhan’ın da izlediği kongrede bir konuşma yapan Oda Başkanı Halit Orhan, 4 yıldır başkanlık görevinde bulunduğunu belirterek şunları kaydetti, “Ben içinizden bir kardeşiniz olarak 2014 yılında bu göreve talip olmuştum. Siz değerli üyelerimizin teveccüh ve destekleri ile ben ve arkadaşlarım yönetime geldik. Sizlere layık olabilmek için bu 4 yıllık zaman zarfında elimizden gelen tüm gayretle sizlere hizmet adına gayret ortaya koyduk. Göreve başladığımız ilk günlerde odamızın bakım ve onarımın yaparak faal hale getirdik. Daha sonra hepinizde biliyorsunuz ki; 40 numaralı işyerinden kapıya kadar olan yerleri ve halin içini iki kez asfalt yaptırdık. Orta refüj ve elektrik direkleri ile alt yapı ve ızgaraları yeniledik. Her zaman yanında olduğumuz esnaflarımızı acı ve tatlı günlerinde yalnız bırakmadık. Gece ve gündüz demeden arayan herkesin telefonuna cevap verdik. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Kutlu Doğum Haftası aşure etkinliği ve yine geleneksel iftar soframızda hep beraber buluştuk. Bu etkinliklerimize desteğiniz için sizlere, ayrıca çalışmalarımızda bizlerin yanında olarak gerekli kolaylığı gösteren bürokrasiye, belediyelerimize, sivil toplum örgütlerimize ve basınımız ile isimlerini sayamadığımız tüm herekse teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tabi bunlarla bitmiyor. Kasa yeri için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Ben ve arkadaşlarım bundan sonra da sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duygularla kongremizin hayırlara vesile olmasını dilerken; daha önce aramızda olan ancak şimdi ise ahrete intikal etmiş bulunan tüm esnaflarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları Cennet olsun. Kongremize icabetiniz için de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun inşallah” dedi.

113 üyeli odanın kongresinde gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından tek liste ile seçime geçildi ve Halit Orhan’ın listesi göreve seçildi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Halit Orhan (Başkan), Osman Soğancıoğlu, Salman Küçükgöz, Fatih Oruçoğlu, Ahmet Güzeldemirci, Ali Kavak ve Resul Taşçı.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Ferhat Çamkesen, Murat Özdoğan, Ramazan Karakulak, Mehmet Çolakoğlu, Ahmet Koyunlu, Okan Şatıroğlu, Mehmet Şahin.

Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Mustafa Alataş, Mustafa Hıdır, Hüseyin Orhan.

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Murat Yiyen, Ökkeş Karademir, İrfan Hançer.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz