Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan resim sergisi, Kahramanmaraş halkıyla buluşturuldu. Onikişubat Belediyesi tarafından Piazza Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen serginin açılış kurdelesi, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kesildi. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden karelerin yer aldığı sergiyi gezenler, o gece yaşananları bir kez daha hatırladı.

“MİLLETİMİZİN GÖSTERDİĞİ DİRENİŞİ ANLATIYORUZ”

Serginin açılışında konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türk halkının 3 yıl önce gösterdiği direnişi sergilerle anlattıklarını belirterek, “15 Temmuz hain kalkışmasının 3’ncü yıl dönümünde Anadolu Ajansı ile beraber Onikişubat Belediyesi olarak o günkü tabloyu yansıtan, bir başka ifadeyle kahraman milletimizin gösterdiği direnişi anlatan resimleri sergiliyoruz. bu millet elhamdülillah büyük bir millet, silahı yok, mühimmatı yok, hiçbir şeyi yok ama o hain saldırıyı, kalkışmayı yüreğiyle, imanıyla yere seren bir millet. Dolayısıyla kahraman milletimizle gurur duyuyoruz. Dua ediyoruz ki Cenab-ı hak, o yanlış ve kötü günleri bir kez daha ülkemize ve milletimize yaşatmasın. Böyle kalkışmaya uğraşanların da İnşallah emellerini boğazlarında düğümlesin” dedi.

“DİK DURUŞUN BAŞINDA GERÇEKTEN BİR DÜNYA LİDERİ VARDIR”

Millet iradesinin önemine değinen Başkan Mahçiçek, Türkiye’nin güçlü bir dünya liderine sahip olduğunu ifade ederek, “Bu milletin iradesi İnşallah her zaman, her dönemde egemen hale gelsin. Millet iradesi, her şeyin üstündedir. Dolayısıyla millet iradesiyle tecelli eden parlamentomuz, Cumhurbaşkanımız, millet iradesini engellemeye kalkışanlar karşısında dik duracaktır. O dik duruşun başında da gerçekten bir dünya lideri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vardır. O ölüm uçağına başka birinin binmesi çok zordur. Ailesiyle beraber o ölüm uçağına bindi, İstanbul’a geldi, o hani kalkışmanın önlenmesi için her türlü çalışmayı, gayreti, programı yaptı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu büyük millete gönülden ve yürekten şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

“15 TEMMUZ’DAKİ HAİNLİĞİ UNUTMAYACAĞIZ”

Darbe girişinin 3’ncü yıl dönümünde şehitleri rahmetle andıklarını ifade eden AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ise, “15 Temmuz hain darbe girişiminin 3’ncü yıl dönümünde, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Allah’a hamdolsun o gün FETÖ hain terör örgütünün devletin içerisine yuvalanan kendi aktörleriyle başlattığı darbe girişimi, milletimizin öngörüsüyle, milletimizin ferasetiyle bozulmuş oldu. Bizler, elhamdülillah köklü bir inanca ve derin bir hafızaya sahibiz. Geçmişte Çanakkale’de nasıl bir ruhla karşı durduysak bugün de Allah’ın izniyle 15 Temmuz’da da aynı şekilde milletimiz tanka, topa karşı hiçbir şeyi olmaksızın imanıyla ve ferasetiyle karşı durmuştur. İnşallah bundan sonra da 15 Temmuz’da yaşananları milletimize, geçmişte nasıl Çanakkale Zaferi’ni unutmadıysak, 1960 darbesini unutmadıysak, 28 Şubat darbesini unutmadıysak bugün de bu sergiler vesilesiyle hafızamızda canlı tutmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle 251 şehidimize Allah’tan rahmet, 2 bin 626 gazimiz var onlara da sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere kalkışmanın karşısında duran tüm Türk milletine teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

“HEP BERABER İLERİYE EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ”

Resim sergisiyle birlikte üç yıl önceki kara geceyi hatırladıklarını kaydeden AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici de, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Anadolu Ajansı ve Onikişubat Belediyemizin birlikte organize ettiği 15 Temmuz resim sergisinin açılışını gerçekleştirdik. Üç sene öncesine, o karanlık geceye döndük aslında. Öncelikle Rabbim İnşallah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ama şunu gördük ki, bu millet öyle büyük bir millet ki, vatanı, maneviyatı, ezanı ve bayrağı söz konusu olduğu zaman her şeyi teferruat olarak görüp, birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olan bir ülke. Bunu da o gün, o karanlık gecede Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara davet ettiğinde bir kez daha yaşamış olduk. Allah o günleri bir daha bizlere göstermesin. 251 şehidimiz ve çok sayıda gazimiz var. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin, ailelerine sabır ihsan eylesin, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Bu ruh, 12 Şubat 1920, Çanakkale, 1071 ve 1453 ruhudur. 2023’e ilerlerken bizler bu ruhla ve o günleri yaşayarak, sıkıntıların ve şer odaklarının kimler olduğunu görerek hayata devam etmemiz lazım. O geceden sonra 16 Temmuz günü tüm esnaflarımız dükkanlarını açtı, ülkesinin yanında olduğunu gösterdi ve dünya Türkiye’nin ne olduğunu, Türkiye ile neden baş edemeyeceğini o gün anladı. Bugün de Türkiye dünyada çok iyi bir yerde. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Hep beraber ileriye emin adımlarla ilerleyeceğiz” dedi.

“İBRET ALMAKTA, HATIRLAMAKTA FAYDA VARDIR”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da hain darbe girişimini unutturmayacaklarını belirterek, “Hain FETÖ’nün devletimize, milletimize ve ülkemize karşı girişmiş olduğu yıkıcı saldırının 3’ncü yıl dönümünü bir daha hatırlamak ve hatırlatmak için bulunuyoruz. Bu anmalar ve hatırlamalar Kahramanmaraş’ımızın her bir yerinde, ülkemiz genelinde ve yurt dışındaki temsilciliklerimizde vatandaşlarımızın, gönüldaşlarımızın yaşadığı bütün coğrafyalarda değişik etkinliklerle anılmakta. Olandan ibret alınsın diye de 7’den 70’e herkes herkese olanı biteni hatırlatmaktadır. Gerçekten çok feci, geleceğimize kast eden bir kalkışmaydı ama bu kalkışma Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli önderliğinde, meclisimizin ve milletvekillerimizin milletin iradesine sahip çıkmasıyla, milletimizin de 7’den 70’e kadınıyla ve erkeğiyle canını ortaya koyarak verdiği mücadeleyle def edildi, FETÖ haini ve taraftarları bozguna uğratıldı. Bizler de milletimizin iradesine milletvekilleri olarak sahih çıktık, o gece gazi meclisimizde 107 milletvekilimizleydik. Devletimizin ve milletimizin geleceğine hep birlikte sahip çıktık. Bu etkinlikleri düzenlememizin sebebi olandan ibret alınmasıdır, hatırlatmak insanlara fayda verir” şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol ve vatandaşlar sergiyi büyük bir duygu yoğunluğuyla gezdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz