Kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları için Kahramanmaraş Havalimanından uçma imkanı sağlayan İl Müftülüğü, hacı adaylarını aktarmalı yolculuktan kurtardı. Müftü Gevher,3 uçağımız Kahramanmaraş Havaalanından kalkarak adayların Hac görevini yapmaları sağlanacak” dedi.

Bu yıl ilk defa faaliyete geçen uçak seferleri İlk uçuşunu Pazar günü Saat: 16.45’de gerçekleştirecek. Pazar günü gerçekleşecek olan uçuş seferinde Hacılara uğurlama yapılacak. Bu konuyla ilgili Manşet Gazetesine açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, “3 uçağımız Kahramanmaraş Havaalanından kalkıp önce Medine-i Münevvere sonrasında Mekke’ye gidip Hac görevini yapıp dönecekler. 35-40 gün arasında bir seferdir. Diğer şirketlerimizde buradan uçak kaldırabilirler ancak uçağı dolduramadıkları için onlar Ankara, İstanbul gibi illerimizden uçakları kalkacaktır. Bu yıl burada uçaklarımızın Kahramanmaraş’tan kalkmasının en büyük sebebi, yardımcısı hatta tek destekçisi bu işi başaran Celalettin Güvenç’tir” dedi.

 

‘850 TANE HACI ADAYIMIZ VAR’

Kahramanmaraş’tan 850’ye yakın kişi Hacca gideceğini dile getiren Gevher. 600 kişinin İl Müftülüğü tarafından gidecektir dedi. Gevher, “Türkiye’mizde bu yıl için Hacca gidecek hacı adaylarımız için ülkemizden çıkışları başlamıştır. İlk önce gidenler direk Medine-i Münevvere deki 3 veya 7 günlük görevini yapıp daha sonra Mekke’ye gidip Hac öncesi veya Hac sonrası görevlerini yapacaklardır. Bu yıl Kahramanmaraş’ımızdan Hacca gidecek kişi sayısı 850 civarındadır. Bunun 600’e yakını İl Müftülüğümüzle gidecek, diğerleri ise şirketlerle beraber gidecektir” ifadelerini kullandı.

 

‘KAHRAMANMARAŞ’TAN SUUDİ ARABİSTAN’A 3 UÇAK KALDIRILACAK’

Bu yıl ilk defa Kahramanmaraş havaalanından Suudi Arabistan’a gidecek olan 3 uçak kaldıracaklarını söyleyen Gevher, en büyük desteği veren Milletvekilimiz Celalettin Güvençtir dedi. Gevher, “3 uçağımız Kahramanmaraş Havaalanından kalkıp önce Medine-i Münevvere sonrasında Mekke’ye gidip Hac görevini yapıp dönecekler. 35-40 gün arasında bir seferdir. Diğer şirketlerimizde buradan uçak kaldırabilirler ancak uçağı dolduramadıkları için onlar Ankara, İstanbul gibi illerimizden uçakları kalkacaktır. Bu yıl burada uçaklarımızın Kahramanmaraş’tan kalkmasının en büyük sebebi, yardımcısı hatta tek destekçisi bu işi başaran Celalettin Güvenç’tir. Milletvekilimiz büyük bir gayret sarf etti. Bu sene havaalanında Hacı uğurlama zevkini bize tattırdı. Bu sene kalkacak 3 uçağımızdan ilki 14 Ağustos günü Saat 16.45’de Kahramanmaraş havalimanımızdan kalkacaklar. İkinci uçağımız 15 Ağustos günü saat: 06.15’de, üçüncü uçağımızda ise aynı gün içerisinde saat: 16.45’de kalkacaktır. Şunun altını çizmek istiyorum havaalanında bir uğurlama yapacağız. 4 saat öncesinden havalimanına gelip uğurlama töreni yapılacaktır. Zaten 2 saat öncesinden gelip havalimanındaki gümrük işlerimi yapmak zorundadırlar. Dolasıyla 16.45’de gidecekler saat: 13.00’da havalimanında bulunacaklardır. Saat 06.15’de gidenler ise gece saat: 02.00’de havalimanında hazır olacaklardır. 450 hacımız Kahramanmaraş’tan uçakla gidecektir. Umre turlarımızda da inşallah tekrar yine uçak kaldırmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

‘İBADET YAPAYIM DERKEN HAKKA GİRMEYİN ‘

İnsanların bir kısmı ibadetini yapmak için çeşitli yollarla Hacca gittiklerini söyleyen Gevher, resmi yollarla gidilmezse hakka girildiğinin altını çizdi. Gevher, imkanın olduğu sürece Hacca gidilmesi gerektiğini dile getirerek şunları kaydetti: “Bir defa İslam da hile hoş bir şey değildir. Eğer ki bir şirket Türkiye’den resmi yollarla kasap götürüyorsa götürür. Orada kaç gün kurban kesecekse keser orada da Hac vazifesini yerine getirir. Bunda bir sıkıntı yoktur ama Kasap olmadığı halde çeşitli vesilelerle bu şekilde yol bulup gitmek çok makbul bir şey değildir. Orada huzur içerisinde ibadet yapacaksın, kaçak göçek sıkıntılı oluyor. Sonuçta yalan söyleniyor ve sıkıntıya giriliyor. Cenab-ı hak insanlardan yapabileceği ibadetleri istiyor. Sizin ibadetiniz üzerinize farz ama yapma imkânınız yoksa Hac gibi o ibadetten siz sorumlu olmazsınız. Ama yapma imkânınız var yapmıyorsanız bundan sorumlu olursunuz. Dolasıyla Hac ibadetinde de çok çeşitli resmi yollara uymayan bir buçuk milyonun hakkına giriliyor. Bu hoş bir şey değildir onun için hep meçhul yoldan gitmek lazımdır. “

 

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz