Kahramanmaraş İl Müftülüğü Hac ve Umre bürosunca bu yıl hacca gidecek hacı adaylarına 2016 Yılı Hac Bilgilendirme semineri düzenlendi. Kahramanmaraşlı hacı adayları, kutsal topraklara yolculuk öncesi Kâbe maketi çevresinde temsili tavaflarını yaptı.

 

Necip fazıl Kültür merkezinde gerçekleştirilen seminerler üç gün devam edeceği belirtilirken,  İl Müftüsü Muhammet Gevher in konuşmasında duygulu anlar yaşandı. Seminerde İl Müftümüz Muhammet Gevher, İbadet bilinci ve hac ibadeti, Müftü Yardımcısı Beyazıt Kanat, Hac ve Umre Müdürü Osman Aydın, Hac yolculuğuna çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık,  genel olarak hac menasiki görevleri ve bunların hikmetleri, Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci,  Hac’da dikkat edilmesi gereken sağlık kuralları konularında bilgi verdiler. İl Müftüsü Muhammet Gevher’in duygu yüklü konuşması salonda büyük beğeni topladı, duygulu anlara sahne oldu. Gevher hac işini dünyada en iyi yapan Ülke olduklarının da altını çizerek, “Orada çok sabırlı olun çok dua edin. Samimiyetle dua edin. Memleketi bozmak isteyenler var onlara da dua edin ıslah eylensin. Memleketimize şehitler gelmesin. Cahiliye döneminde bile haram aylar var işte Ramazan ayı yaklaştı, İslam âlemi bir birini öldürüyor, hep birlikte bunlara dua edin. Ne mutlu sizlere ki bu yıl bu kutlu yola gitmeye hak kazandınız. Çok şanslısınız. Gittiğiniz yolun ne kadar güzel bir yol olduğunun farkında olun, orada nice âlimler, Allah dostları vardır. Biz kimiz, nereye gidiyoruz, ne için gidiyoruz bunların bilincinde olalım. Hacca giderken bizleri de orada ki insanları da Allahu Teâlâ’nın davet ettiğini unutmayalım. Bu nedenle orada bulunan bütün insanlara saygılı olun.

‘İSLAM ALEMİNİN HUZURU İÇİN DUA EDİN’

Sizler oraya arınmaya gidiyorsunuz. Öncelikle sizlere birbirinize saygıyı sevgiyi tavsiye eriyoruz. Bilin ki sizler gidemeyen insanlar içinde o güzel yolculuğa çıkıyorsunuz. Sağlıcakla gidin, sağlıcakla gelin. Allahu Teâlâ sizi annenizden doğduğunuz gibi tertemiz eylesin dedi ve bütün İslam âleminin mutluluğu, huzuru için dua edin, haccınız mebrur sa’yınız meşkûr olsun.”dedi. Müftü Muhammet Gevher konuşmasının sonunda yaptığı duada; “Allah ömrünüzü bereketlendirsin. Allah makbul ve mebrur bir hac yapmayı sizlere nasip eylesin. Allah evlatlarınızı ve torunlarınızı hayr eylesin. Allah dinimize, devletimize zeval vermesin. Kahramanmaraş İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Osman Aydın seminerle ilgili bilgi verdi. Aydın;  “ il Müftülüğümüz olarak bu sene hacca gidecek adaylarımıza 3 günlük bir seminer düzenliyoruz, yarın uygulamalı olarak hacı adaylarımıza tavafı göstereceğiz, üçüncü gün ise pazartesi günü öğlen en son bayanlarımıza yönelik eğitimimiz olacak ve hacca gidecek olan vatandaşlarımızı Necip Fazıl Kısakürek kültür merkezine bekliyoruz. Allah şimdiden haccımızı mübarek ve kabul etsin.  Hacı adaylarının sevinci ise görülmeye değerdi, Şube Müdürü Osman Aydın’ın “Lebbeyk! Allâhümme lebbeyk! Lebbeyke lâ şerîke leke lebbeyk! İnne’l-hamde ve’n-ni’mete leke ve’l-mülk! Lâ şerîke lek!”. Türkçesi şudur: “Davetine uydum, davetine uydum Allah’ım! Davetine uydum. Yoktur senin ortağın. Davetine uydum. Hamd sana. Nimet de senin, hâkimiyet de. Yoktur senin ortağın”  telbiyeleriyle seminerdeki hacı adayları duygu dolu anlar yaşadı. Seminerin koordinatörlük görevi ve Pasaportların hazırlanması ise il Müftülüğü Hac bürosu memuru Musa Durmuş’un büyük özverisi ile gerçekleştiriliyor.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz