Kahramanmaraşlı olup Ankara’da ikamet eden, Dulkadiroğlu İlçesi Gafarlı Mahallesi’nde dedesinden kalma bağ evi bulunan Servet Özilcan, evinin satıldığını 2019 yılının Kasım ayında komşusundan öğrendi. Bunun üzerine Ankara’dan Kahramanmaraş’a geldiğini belirten Özilcan, yaptığı araştırmada evinin komşusunun Esnaf Kefalet Kooperatifine olan borcuna istinaden satıldığını ve tüm bu işlemlerden kendisine hiçbir şekilde bilgi verilmediğini söyledi.

BORÇLU BEN DEĞİLİM AMA, KOMİK BİR RAKAMA BENİM EVİM SATILIYOR

Özilcan, bunun üzerine hukuk mücadelesi başlattığını kaydederek yaşadıklarını şöyle anlattı;

“1995 yılında Dulkadiroğlu İlçesi Peynirdere –Gafarlı Mahallesi mevkiinde 229 parsel olarak bildiğim dedemden kalma arsaya dubleks bağ evi yaptırdım. Bitişiğinde de akrabamız Süleyman Çıngılı 230 parsel olarak bildiğim yere kendi bağ evi yaptırmaya çalıştı. Onun evi yarım inşaat halinde kaldı. Yıllar sonra Süleyman Çıngılı Esnaf Kefaletten bir kredi kullanıyor. 230 parsel bildiği bağ evine ve yanda Esnaf Kefalet kadastro bilirkişi tespiti yaptırmadan ipotek yapıyor. Birkaç sene sonra kredi borcu ödenemeyince Esnaf Kefalet bu gayrimenkulü satışa çıkartıyor. Kıymet takdirine gittiklerinde o parselin 230 parsel değil 229 parsel olduğunu görüyorlar. Burada eskiden yapılan bir parsel kayması söz konusu olmuş ama yapacakları bir şey olmadıkları için borçlu olan Süleyman Çıngılı’nın yarı inşaat halindeki evin kıymet takdiri yapılıyor. O kıymet takdirindeki değerler, benim dubleks evimin değerleri gibi gösterilerek komik bir rakama benim evim satılıyor. Kıymet takdiri yaptıkları Süleyman Çıngılı’ya ait yarım inşaat halindeki ev 105 metrekare, benim dubleks evim 96 metre kare. Kıymet takdiri yaptıkları ev yarım inşaat halinde, benim dubleks evim inşaat eksiği yok tamamlanmış. İç vasıfları farklı benimki sıvalı, boyalı hiçbir eksiği yok etrafı düzenlenmiş vaziyette bir ev. Ama benim evim satılmış bundan haberim yok. Bu satış yapıldıktan sonra yaklaşık 1yıl sonra vatandaşın biri gelip benim evin kapısını kırınca meydana çıkıyor. Ankara’dan çıktım geldim olayı araştırdım böyle bir evrak karmaşasıyla gayrimenkulün satılmış olduğunu gördüm.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM

Esnaf Kefalet Kooperatifine bu usulsüz satıştan dolayı 02.12.2019 yılında bir dilekçe yazarak, hem şikâyetlerimi, hem mağduriyetlerimi, hem de yaptıkları yanlışlıkları anlattım. Düzeltme yolları aramama rağmen herhangi bir girişimde bulunmadılar. Çünkü her iki evin vasıfları birbirinden farklı olduğu halde yarım inşaattaki evin vasıflarını benim dubleks evin vasıfları gibi yapınca burada bir evrakta sahtecilik gündeme geliyor. Ayrıca bu usulsüz veya eksik ipotekten dolayı bu satışı durdurmaları gerekirken icra müdürüyle birlikte hareket edilmiş bu satış neticelendirilmiş. Ben Aralık 2019’da bu olaya sebebiyet veren Esnaf Kefalet yönetimi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ayrıca Esnaf Kefaletin avukatından da suç duyurusunda bulundum. İcra memurluğuna da suç duyurusunda bulundum. Burada bir evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma o şekilde de bir evin dubleks bir evin vasıflarını yarım inşaat evin vasıflarını göstererek ihaleye katılımı da azaltmışlar. Şu anda bununla ilgili sebepsiz zenginleşmeye dayalı dava açtım, davamız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz