Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesinde her bayram olduğu gibi bu Ramazan Bayramı’nda da coşkuyla kutlandı. Ramazan Bayramı merasimi, cemaatin bayram namazında  bayramlaşması ile başlayarak gün boyu devam ediyor.

Gelenekselleşen bayram merasimi mahalle sakinlerinin kahvaltı yaptıktan sonra hep birlikte belirlenen noktada toplanması ile başlıyor. Ev ev gezen mahalle sakinleri, büyüklerin ellerini öpülmesi, çocuklara da şeker ve harçlık vererek, birliğin kardeşliğin, akraba ilişkilerinin saygı ve sevgiyle hep bir arada kutluyor. Mahalle sakinleri gittikleri evlerde ev sahibinin bayram için hazırladığı ikramlarının tadına bakarak dualar eşliğinde bütün evleri gezerek her evde Kuran'ı Kerim okunması sağlanıyor. Ev gezmesinin ardından mezarlığa giden erkeklerden oluşan cemaat topluluğu mezarlıkta yatanların topraklarını sulayarak Yasin-i Şerif’in okuyor. Erkeklerden sonra da kadın cemaat toplanarak aynı şekilde ev gezmelerinde bulunuyor.

“DEDELERİMİZİN DE DEDELERİNDEN BERİ DEVAM EDİYOR”

Gelenekselleşen Ramazan Bayramı ile ilgili konuşma yapan Mikail Ekiz "Öncelikle bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve kardeşliğin gün geçtikçe artmasını temenni eder, bütün İslam aleminin ramazan bayramını kutlarım. Dedelerimizin de dedelerinden beri devam eden ve bu güne kadar gelenekselleşen ev gezmesi bu senede birlik ve beraberlik içeride kutladık. Amacımız bayram günü her evde dua okunsun ikramlar tadılsın Rabbim inşallah her sene böyle geçirmeyi nasip etsin hayırlı ramazanlar olsun" dedi.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz