Onikişubat İlçesi, Tekerek Yolu üzeri Muzaffer Bey Apartmanı altında bulunan ve Kahramanmaraş’ın sanatsal açıdan duyduğu tüm ihtiyaçları karşılama konusunda oldukça iddialı olan Vokal Sanat Atölyesi, fotoğrafçılıktan ebru sanatına, ney kursundan ahşap boyamaya, resimden müziğe kadar tüm sanatsal faaliyetlerde hizmet vermek için kaliteli ve donanımlı kadrosuyla Kahramanmaraşlıları bekliyor. Sanatı bütün renkleriyle insanların içine işleyecek olan Vokal Sanat Atölyesi’nin açılışına; Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, İşletme Sahibi Beyhan Kaya ile eşi İş Adamı Yunus Kaya’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Oldukça renkli görüntülere sahne olan açılışta Vokal Sanat Atölyesi, sanat âşıklarından tam not aldı.

TÜM KAHRAMANMARAŞLILARI SANAT MERKEZİMİZE BEKLİYORUZ”
Açılış sonrası açıklamalarda bulunan İşletme Sahibi Beyhan Kaya, kentin böylesine bir sanat merkezine ihtiyacı olduğunu ve işletmeyi de bu yüzden açtıklarını söyledi. Sanat ve sporla ilgilenen kişilerin yaşlanmadığına vurgu yapan Kaya, “Biz aslında çok tereddüt ederek böyle bir yola baş koyduk. Ama bizim için sanatı seven 10 kişi bile gelse yeter düşüncesiyle işimize başladık. Kahramanmaraş’ın böyle bir sanat merkezine ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz için açtık ve gerçekten de Kahramanmaraş’ın böyle bir merkeze ihtiyacı varmış. Ben sanat ve sporla uğraşan hiç kimsenin yaşlanmayacağını düşünüyorum. Kötü hayat koşullarında yaşayan kişilerin antidepresan ilaçlarına ihtiyacının olmayacağını düşünüyorum. İnsanın hayatında sanat ve spor her zaman olmalı. Biz insanlara bu işin sanat boyutuyla yardımcı olmaya çalışacağız. Burada resim ve müzikle ilgili her türlü hobi kursu var. Fotoğrafçılıktan ebru sanatına, ney kursundan ahşap boyamaya kadar aklınıza gelebilecek her türlü sanatsal etkinliğe burada yer vereceğiz. Tüm Kahramanmaraşlıları sanat merkezimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖNÜLDEN KUTLUYORUM”
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gençlerin sanat merkezinden yaralanacağını belirterek, “İnsan ruhunun sanat çalışmalarından çok etkilendiği, dinlendiği bir gerçek” dedi. Başkan Mahçiçek, “Bu tür sanatsal görsellerden sanatsal çalışmalardan faydalandığımız söylenemez. Bende özellikle sanat müziğini seven bir insan olarak böyle bir sanat merkezinin açılışından mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah bu tür sanat merkezlerinden sanat kesimimiz önemli ölçüde faydalanacaktır. Gençlerimiz inşallah sanatsal çalışmalardan yararlanacaktır. Ben bu sanat merkezinin açılışına vesile olan arkadaşlarımızı gönülden kutluyorum ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

BURADA BİRÇOK SANATÇI YETİŞECEK”
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’ımızda eksik bir alanda bu tür bir yerin açılması elbette ki güzel. 3 katlı bir alana kurulmuş. Biliyorsunuz sanattan yoksun bir toplumun hayat damarlarından biri eksik demektir. Sanatın Kahramanmaraş’ta bu atölyede icra edilmesi çok eksik olan bir boşluğu doldurmaktadır. Burada keman, piyano, resim gibi birçok sanat alanında etkinlik yapılacak. Belki de burada birçok sanatçı yetişecek. Önümüzdeki süreçte Sütçü İmam Üniversitesi’nde müzik bölümü de açılıyor. Oraya öğrenci yetiştirme açısından önemli bir rol oynayacaktır.”

KAHRAMANMARAŞ’IN İHTİYACI VARDI”
AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’de şunları söyledi: “Bugün gördüğümüz ve izlediğimiz kadarıyla çok güzel bir sanat galerisi açılışı yapıyoruz. Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Kahramanmaraş aslında gerçekten kültür, sanat şehir. Şiirin başkenti. Kahramanmaraş içinde birçok cevheri bulunan insanların olduğu bir yer. Bu tür çalışmalarda bizim gençlerimizin, çocuklarımızın, insanımızın içindeki cevheri daha kolay bir şekilde ortaya çıkartacaktır diye düşünüyorum. Gerçekten çok kaliteli bir çalışma olmuş. Burada aynı zamanda hem resim sanatçılarımızın hem müzik sanatçılarımızın çeşitli çalışmalarını da gördük. Birçok müzik aletinin burada kurslar aracılığıyla insanımıza öğretileceğini öğrendik. Bu bizi çok mutlu etti. Kahramanmaraş’ında böyle bir çalışmaya ihtiyacı vardı. İnşallah bu açık bu tür daha fazla yerlerin açılmasıyla gittikçe kapanır.”

Açılışın ardından protokol, 3 katlı sanat merkezini gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

 Haber: Emre AKKIŞ


 

Editör: Mahmut Beyaz