“Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenliği” projesi kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere, gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım ve satış gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetim ile tüketiciye her zaman yeterli güvenli gıda arzının sağlanmasını, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesini, gıda sanayinin gelişmesini, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik gıdaların güvenli olarak tüketiciye ulaşma amaçlanılıyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş Valiliği aracılığıyla güvenli gıda arzının istenilen düzeylere çıkarılmasını sağlamak amacıyla ‘Kahramanmaraş Gıda Güvenliği Eylem Planı’ uygulamaya konulmuştu. Eylem planı toplantılarına ise İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, KSÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanlığı ile Kahramanmaraş Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı’na bağlı üyeler katılıyor.

BEYAZ TABAK ÖDÜLÜ VERİLDİ

Gıda Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde yapılan bu toplantılarda gıda güvenliği ile ilgili alınan kararlar arasında ‘Beyaz Tabak Ödülü’ uygulaması da hayata geçirilmişti. Bu uygulamayla birlikte asgari, teknik ve hijyenik şartların üstünde faaliyette bulunan toplu tüketim yerleri olarak belirtilen işyerlerine ‘Beyaz Tabak Ödülü’ verildi. Kervan Han’da düzenlenen ödül töreninde, denetimler sonrası ödüle layık görülen Kervan Pastanesi Dondurma Gıda Tarım Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi-Cafe Bistro Şubesi, DNA Akademik Eğitim Kurumları San. ve Tic. Ltd. Şti.- Bahçeşehir Eğitim Kurumları Yemekhanesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi-Avşar Kampüsü Yemekhanesi ‘Beyaz Tabak’ ile ödüllendirildi.

79 ÜRÜNÜN YETİŞTİĞİ BİR BÖLGEDE YAŞIYORUZ”

Ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Mustafa Bozkurt, 79 ürünün yetiştiği Kahramanmaraş’ta denetimlere özen verildiğini söyledi. Bozkurt, “Bizler 79 ürünün yetiştirildiği bir bölgede yaşıyoruz. 79 ürünün yetiştirildiği bir bölgede gıda denetiminin de hat safhaya çıkması, tüketicilere gıda denetiminin yapılarak asgari şartların üzerinde hizmet verilmesi noktasında üzerimize düşen görevi biz bir vecibe biliyoruz. Bu konuda da daha önce yapılsa da çok hafif geçen fakat Valiliğimizce, ilimiz genelinde gıda eylem planı hazırladık. Hakikaten bu çok önemli bir durumdu. Zira 79 ürünün yetiştirildiği bir ilde böyle bir planın olması gerekiyordu. Bu Gıda Eylem Planı çerçevesinde alınan kararlar şuan itibariyle uygulamaya konulmuştur. Beyaz Tabak ödülü alan işletmeler, gerçekten takdire şayan işletmeler. Özverili bir çalışmanın sonrası bu işletmeler bu ödüle hak kazandılar. Bu ödülle ilgili diğer sektörlerin de bundan bir ilham alarak, halka halka ilimiz geneline yayılması ve bunun ileride daha çok işletmeci tarafından benimsetilerek yerine getirilmesini temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ödül almaya hak kazanan firmalara, ödülleri takdim edildi. Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz