Kahramanmaraş’ın sorunlarının çözümü noktasında aktif bir şekilde rol alan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, kentin yol sorunlarına kalıcı ve hızlı çözümler bulmak amacıyla göreve yeni başlayan Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan’ı geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’a davet etmişti. İki gün boyunca Karayolları Genel Müdürlüğü’nün çalışma yaptığı bütün noktaları beraberindeki heyetle birlikte ziyaret eden Güvenç ve Fidan, özellikle Dulkadiroğlu-Çağlayancerit güzergâhında yapılması planlanan karayolu projesi ile ilgili geniş bir toplantı yapmıştı. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın da yakından takip ettiği karayolu projesinde sevindiren bir gelişme yaşandı. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Dulkadiroğlu-Çağlayancerit güzergahında yapılması planlanan ve Mado Kavşağı’ndan başlayarak 20 kilometrelik yolu 14 kilometreye düşürmesi beklenen karayolu projesinin kabul edildiğinin müjdesini verdi. Projenin karayolu ağına alınmasıyla birlikte bölge halkının taleplerinin hayata geçeceğini ve ulaşımda büyük kolaylık sağlayacağını dile getiren Güvenç,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Karayolları Genel MüdürüAbdulkadir Uraloğlu ve Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“20 KİLOMETRELİK YOL 14 KİLOMETREYE DÜŞECEK”

Konu hakkında bilgiler veren Celalettin Güvenç, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan ile birlikte verimli bir toplantı yaptıklarını ve bunun da meyvesini kısa sürede topladıklarını söyledi. Güvenç, “Geçtiğimiz hafta içerisinde göreve yeni başlayan Karayolları Bölge Müdürümüz Mehmet Fidan beyefendiyi davet etmişti. İki günlük süreç içerisinde bölge müdürümüz ve çalışma ekibi ile birlikte şehrimizi doğudan batıya, kuzeyden güneye gezdik. Bölge müdürümüzün görmediği şantiye ve yol kalmadı. Bu ziyaretlerde bölge müdürümüze, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla hep birlikte eşlik etmiştik. Çok verimli bir çalışma ziyareti gerçekleştirdik ve bunun sonuçlarını da en güzel şekliyle alıyoruz. Özellikle bölge halkımızın ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanımızın üzerine düştüğü Dulkadiroğlu-Çağlayancerit güzergahında yapılması planlanan karayolu projesine geniş vakit ayırmıştık, güzergahta incelemelerde bulunup, halkın taleplerini Bölge Müdürümüze aktarmıştık. Bu yapacağımız yol ile o bölgenin sadece standardını yükseltmiş olmayacağız aynı zamanda 20 kilometrelik yolu 14 kilometreye düşürmüş olacağız. Bu yol bölgedeki birçok mahalleyi etkileyecek, özellikle Dulkadiroğlu ve Çağlayancerit’in Beşenli, Küçüknacar, Bulanık, Peynirdere, Yusufhacılı, Bozlar, Başdervişli, Boylu ve Oruçpınarı gibi mahallerine büyük katkı sağlayacak. Bu anlamda gerek teknik ekibin, gerek Bölge Müdürümüzün projeyi yerinde incelemeleri çok büyük bir avantaj oldu. Şükürler olsun yaptığımız ziyaretler sonrası bölge müdürümüzün de destekleriyle Dulkadiroğlu-Çağlayancerit karayolu projesinin karayolu ağına alındığı tarafımıza bildirildi. İnşallah bundan sonraki süreçte de çalışmaların takipçisi olacağız, şehrimizin herhangi bir yol sorunu kalmayana kadar çaba göstereceğiz. Hizmet üretmekte ve kamulaştırmada bazen zorlanabiliyoruz ama herkes bilsin ki tüm milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve bürokratlarımızla birlikte ibadet aşkı ile memleketimiz için çalışıyoruz. Bizlerle birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan başta olmak üzere Bakanımız Mehmet Cahit Turhan ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Öte yandan Güvenç,Bölge Müdürü Mehmet Fidan’la yaptıkların ziyaretin ardından İstasyon Köprüsü’nde yapılan çalışmaların 15 günde biteceğine yönelik müjdesini yineledi. Güvenç, İstasyon Köprüsü’ndeki çalışmaların belirtildiği gibi 4-5 Eylül tarihlerinde tamamlanacağının altını çizdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz