Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun da geçtiğimiz aylarda 16. Genel Kurul heyecanı yaşanmış ve Ekrem Karaoğlan Başkanlığı Ergün Önal’dan devralmıştı. Bir taraftan yönetimiyle birlikte Federasyonun faaliyetlerini artırmaya çalışan ve bir taraftan da hayırlı olsun ziyaretlerini kabul eden Karaoğlan’a bir ziyarette TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’ten geldi. Başkan Karaoğlan ve Yönetim Kurulu Üyelerine görevlerinde başarılar dileyen Güvenç, amatör sporun her zaman yanında olduklarını söyledi. Amatör sporla uğraşanların her türlü saygıyı hak eden insanlar olduğunu da vurgulayan Güvenç, “Elimizden geldiği kadar bizim dönemimizde amatör spora destek vermeye, bu konudaki farkındalığı artırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Karaoğlan ise Güvenç’e ziyaretinden ötürü teşekkür ederek, başkanlık görevi boyunca yönetimiyle birlikte amatör spor kulüplerine en iyi şartları sunmayı hedeflediklerini kaydetti. 

“GİTMEMİZ GEREKEN DAHA ÇOK YOL OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ”

Güvenç, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ben hayırlı olsun diliyorum. Pandemi şartlarına rağmen sınırlıda olsa faaliyetleri yürütmeniz her türlü takdirin üstünde. Amatör bir zevk işi, bir fedakarlık işi, bir aşk. Çileli bir iş ama güzel bir iş çünkü gençlerle haşır neşir oluyorsun, onları spora yönlendiriyorsun, sporu sevdiriyorsun. Bu anlamda amatörle uğraşan insanlar bana göre her türlü saygıyı hak eden insanlardır ve her şehirde böyle gönüllü kardeşlerimiz, esnaflarımız var. Biz de elimizden geldiği kadar bizim dönemimizde destek vermeye bu konudaki farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Devletin, belediyelerin, üniversitelerin, ticaret odalarının, sivil toplumun amatör spora sahip çıkması, destek vermesi, kucaklaması lazım. Her geçen gün iyi yönde gelişme oluyor ama gitmemiz gereken daha çok yol olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir kere spor bilincinin tamana yayılmasında da çok çalışma yapmamız gerek. ‘Her yaşta herkese spor’ sloganımız çok önemli bir slogan, gerekli bir slogan ve inşallah millet olarak, toplum olarak her yaşta her zaman spor yapan hale gelmemizi ümit ediyorum.

“FUTBOL SAHASI KONUSUNDA DÜNE GÖRE ÇOK İYİYİZ”

Amatör sporun gerek tesisleşmesi, maç sahalarının geliştirilmesi, kulüplere birer hizmet binasının tesis edilmesi bizim sevdamız, arzumuz ama maalesef istediğimiz kadar da mesafe alamadık. Ama futbol sahası konusunda düne göre çok iyiyiz. Aşağı yukarı ilçeler dahil her yerde maç verilen sahamız var. Şimdi merkezde de bir iki yer için Gençlik ve Spor İl Müdürümüzle çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanı’ndan randevu istedik Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve Belediye Başkanımızla Spor Bakanımızı ziyaret edeceğiz. Ve ümit ediyorum Temmuz ayında da Bakanımızı getirmeyi planlıyoruz.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

ASKF’de bir kan değişimi yaşandı Ekrem Karaoğlan’a ve Yönetimine başarı dileklerimi iletiyorum. Zaten spor camiası bir aile, birbirimizi biliyoruz, hepimiz bu işin içinden gelen insanlarız. İnşallah önümüzdeki dönemde birlik beraberlik adına daha güzel adımlar atarız ümidindeyim. Birlik beraberliğe helal getirmememiz, kucaklaşmamız lazım. Bu konuda da gereken tavsiyelerde bulunduğumun bilinmesini isterim. Bu çileli fedakarlık isteyen iş ancak zevkle yapılır, gönül birliği ile yapılır, dayanışma içerisinde yapılır. Külfetten başka bir şey yok aslında dolayısıyla bunu da ancak dayanışma içerisinde hallederiz. Onu da sağlayacağız inşallah, ben o inançtayım. Her zaman yanınızda olduğumuzu, gençlerimizin emrinde olduğumuzu ifade ediyorum.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz