Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen iftar programına katılan TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, müjdeyi verdi. 12 Şubat stadyumu millet bahçesi olacak, Hanefi Mahçiçek Stadyumu 20 bin kişiliğe çıkarılacağının müjdesini veren Güvenç, Mahçiçek stadyumunun ise butik stat haline getirileceğini söylerdi.

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından iftar yemeği düzenlendi. Düzenlenen iftar yemeğine TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yanı sıra çok sayıda kulüp başkanı ve sporcu katıldı. Güvenç iftar öncesi misafirlere müjde üstüne müjde verdi.

12 ŞUBAT STADYUMU YIKILACAK, MAHÇİÇEK STADYUMU GENİŞLETİLECEK
Güvenç, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın da dediği gibi inşallah bu yıl içerisinde ihalesini alıp Amatör Spor Evinin yapımına başlayacağız. Zaten benim kanaatim, spor bakanımıza da önerim; tüm illerde amatörlerin rahatlıkla barınacağı, malzemelerinin olacağı, toplanacağı ve önünde de antrenman sahalarının olduğu amatör evlerini yapmak. Bunu Türkiye’de ilk olarak Erdoğan İstanbul’da Belediye Başkanıyken başlatmıştı, bizim de bugüne kadar tamamlayamamış olmamız bir eksikliktir. Ama nereden başlarsak o kardır. İnşallah şehrimizde bunu yapacağız” dedi.

İKİNCİ VE ÖNEMLİ BİR MÜJDEYİ DE SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM

“Kahramanmaraş’a bir stat yapımıyla ilgili bütün genç taraftarlarımız özellikle ısrarla talepte bulunuyordu” diyen Güvenç şöyle konuştu: “Bu konuda spor bakanımızla yaptığımız görüşmeler ve çalışmalar sonucunda vardığımız karar şudur; Hanefi Mahçiçek Stadı’nı tribünlerini her yıl bir bölümünü olmak üzere yapalım kararına vardık. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.15 ile 20 bin kişilik arası butik, güzel bir stadyum düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz Hanefi Mahçiçek Stadı’nın yerini protokolle spor bakanlığına verecek ona karşılıkta 12 Şubat Stadyumu’nun bulunduğu bölümü bir millet bahçesi yapacağız. Hediyelik eşya dükkânlarının olduğu, bankların bulunduğu güzel bir bahçe yağacağız”

ŞEHRİMİZİN RAHAT BİR NEFES ALACAĞI GÜZEL BİR YER OLACAK

Güvenç şöyle konuştu: “İkisinin de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ben spor bakanımızın tanıtımda bulunmasını çok arzu ettim. Ancak bize de seçim bölgesinde yoğun çalışmalar içerisinde dedi ki, maalesef bu yoğunlukta gelme şansım yok ama Pazartesi günü gençlik müdürü eski Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı ve ilgili Genel Müdür Yardımcısı burada olacak. Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanımız, ASKF Başkanımız ve ben de iştirak ederek hem 12 Şubat Stadyumunda hem de Hanefi Mahçiçek’te keşif yapacağız, detaylara bakacağız, nereye ne yapabiliriz diye gözden geçirme yapacağız ve arkadaşları Ankara’ya göndereceğiz”

SPOR CAMİASI ADINA BÜYÜK GURUR DUYUYORUZ

Yaptığı millet bahçeleri ile Türkiye’ye örnek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Spor camiasıyla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Burada çok cefakar ve vefakar abilerimiz var. Çocukluğumuzdan bu yana futbol içinde gördüğümüz değerli büyüklerimiz var. Spor insanlar için bir alışkanlık haline gelmeli. Spor eğitimi beden eğitiminin temeli. Bugün daha hareketli bir toplum istiyorsak, daha dinamik bir toplum istiyorsak, bunun temelinde spor eğitimi var. Güçlü nesiller istiyorsak, geleceğe güçlü bir şekilde yürümek istiyorsak, çocuklarımıza, gençlerimize spor alışkanlığı edindirmemiz lazım. Adeta sporu her gün çocuklarımıza ahlak haline dönüştürmemiz lazım” dedi.

KULÜP SAYIMIZI ŞEHRİMİZDE ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

“Büyükşehir Belediye Başkanlığımdan bu yana Amatör Sporlar başta olmak üzere spora destek verme gayreti içindeyiz” diyen Erkoç şöyle konuştu: “ Kulüp sayımızı şehrimizde arttırmaya çalışıyoruz. Çünkü Türkiye’deki sporcu sayısı bugün batı ülkelerine göre çok geride. Bizde bu yüzden lisanslı sporcu sloganıyla hareket ediyoruz. Bunun içinde yaz spor okulları açıyoruz. Bu yaz spor okullarında geçen yıl 43 bin çocuğumuzu evinden aldık, servislerle güvenli spor ortamlarında spor yaptıraraktan yeniden evlerine bıraktık. Bu ilk adımı sizlerin yanına gelerek kayıt olacaklar daha sonra da amatörden profesyonele doğru yükselecekler. Geçenlerde Maraşlı küçük bir sporcumuza Alanyaspor talip olmuştu. Bizde Alanyaspor Kulüp Başkanıyla görüştük bu çocuğu süper ligde oynatacaksanız verelim dedik. Çocuğu gönderdik ve çok ta başarılı işler yapıyor. Bizim şehrimizden özellikle de profesyonel sporcuların çıkması bizleri çok sevindiriyor. Birçok alanda belediye olarak çalışmalarımızı daha da arttırdık. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla beraber bir ortak çalışmamız var Arsası Bizden Yapımı Onlardan. Amatör evini de en kısa zamanda yapacağız. Kahramanmaraş’ta genç kardeşlerimiz çok. İnşallah bu gençlerimizi de sporcu yapacağız”

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz