Kahramanmaraş’ın sorunlarının çözümü noktasında aktif bir şekilde rol alan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, kentin yol sorunlarına kalıcı ve hızlı çözümler bulmak amacıyla geçtiğimiz aylarda göreve yeni başlayan Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan’ı Kahramanmaraş’a davet etmişti. İki gün boyunca Karayolları Genel Müdürlüğü’nün çalışma yaptığı bütün noktaları beraberindeki heyetle birlikte ziyaret eden Güvenç ve Fidan, incelemelerde bulunmuştu. İncelemeler sonrası Karayolları Genel Müdürlüğü’nün çalışma yaptığı alanlarda hummalı çalışma başlarken, yapımı uzun süre duran Hal Kavşağı’nda çalışmaların başlaması için de gerekli adımlar atılmıştı. Güvenç, bu kez ise Karayolları Bölge Müdürvekili Suat Bağrıaçık’ı talepleri direkt iletmek amacıyla Kahramanmaraş’a davet etti. Güvenç, Suat Bağrıaçık’ın yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile birlikte sabah saatlerinde çalışmaların hızla devam ettiği Hal Kavşağı’nda incelemelerde bulundu. Hal Kavşağı için bitüm sorunu olduğunu ve bu sorunu da yaptıkları çalışmalarla aştıklarını anlatan Güvenç, kavşağın hava şartlarının da izin verdiği ölçüde bu hafta içerisinde hizmete açılacağının müjdesini verdi.

“BATMAN’DAN BİTÜM SEVKİNE BAŞLAYACAĞIZ”

Hal Kavşağı’nda incelemelerde bulunan Karayolları Bölge Müdürvekili Suat Bağrıaçık, Batman’dan Kahramanmaraş’a bitüm sevkinin başlayacağını belirterek, “Çalışmalarımız sonucunda bitüm almaya başladık. Pazartesi gününden itibaren Batman’dan Kahramanmaraş’ımızdaki Hal Kavşağı için bitüm sevkine başlayacağız. Hava şartları uygun olursa da önümüzdeki hafta içerisinde asfalt dökümüne hızlı bir şekilde gireceğiz. En fazla 3-4 gün içerisinde asfalt serimi de biter. Bitüm ve havayla ilgili sorunlar olmazsa önümüzdeki hafta burayı açacağız. Şuan da serilmiş soğuk malzeme var, onun suyunu da atması lazım. O atılmadığı zaman sıcak asfalt yapamıyoruz zaten. İnşallah önümüzdeki haftaya yetiştiririz diye düşünüyorum” dedi.

“BİTÜM SORUNUNU AŞTIK, KAVŞAĞIMIZ BU HAFTA AÇILACAK”

Celalettin Güvenç ise bitüm sorununu yaptıkları çalışmalarla aştıklarını dile getirerek, “Buradan hemşerilerimize şu müjdeyi veriyoruz. Hal Kavşağı için bitüm temininde sorun vardı, çalışmalarımızla bunu aştık. Sırf Kahramanmaraş için bir kamyon özel bitümü Tüpraş verecek. Haftaya hava şartları da müsaade ederse 3-4 gün içerisinde kavşağımızı açacaklar. Karayolları Genel Müdürümüze, Bölge Müdürümüze, Enerji Bakan Yardımcımıza buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hal Kavşağı’nın Kahramanmaraş halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Bunun takibini yapan milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Karayolları Bölge Müdürümüze özellikle şükranlarımız sunuyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun İnşallah” ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZA HAYIRLI OLSUN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de Hal Kavşağı’nın Kahramanmaraş’a hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, “Hal Kavşağı’nın Kahramanmaraş’ımız için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza, milletvekillerimize ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz. İnşallah öyle gözüküyor ki bir hafta içerisinde bu yolu açmış olacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise, “Bizde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum, vatandaşlarımıza ve memleketimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

“YILLARIN DERDİ OLAN YOL, BÜYÜK ÖLÇÜDE GENİŞLEDİ”

Güvenç öncülüğündeki heyet ardından ise Çağlayancerit ile Pazarcık arasında yaz döneminde çalışmaların başladığı yol genişletme çalışmaları ile aynı yolda bulunan göçük alanına geçerek incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Celalettin Güvenç, “AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz İmran Kılıç, Çağlayancerit Belediye Başkanımız, İlçe Başkanımız ve Karayolları Bölge Müdürvekilimiz ile Çağlayancerit’te yollarımızda keşif yapıyoruz. İki tane öncelikli işimiz var. Birincisi, Dulkadiroğlu-Çağlayancerit bağlantısı ki, güney çevre yolu Kahramanmaraş’ta. İkincisi de Gölbaşı yolundan Çağlayancerit merkezine gelen yolun standardının yükseltilmesi. Memnuniyetle gördüm ki geçen süreyi çok iyi değerlendirmiş Karayolları. Yılların derdi olan bu yolun genişletilmesi büyük ölçüde sağlanmış. Herkesin eline sağlık, hepsinden Allah razı olsun. Destek veren teşkilatımıza, belediye başkanımıza şükranlarımı sunuyorum ancak bu yolda yapılması gereken daha birçok iş olduğu çok açık ortaya çıktı. Bölge müdürvekilimiz gerekli notları aldı, yeni yapılacak işlerin projelendirilmesi, nasıl yapılacağı konusunda teknik adamlar çalışacaklar, İnşallah ilk fırsatta da bunları yaparak Bozlar’dan Aksu’ya kadar olan yolun standardını istediğimiz seviyeye getireceğiz. Bunun için çalışıyoruz, bunun için gayret ediyoruz. Çağlayancerit’e hayırlı ve uğurlu olsun. Ben çok mutlu oldum, yol genişlemiş, rahatlamış. Daha asfaltını da istediğimiz şekilde yapınca ortaya çok daha güzel bir eser çıkacak” açıklamalarında bulundu.

“YOL MEDENİYETTİR”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da, “Yol medeniyettir. Çağlayancerit ilçemizin vatandaşlarının ulaşımını daha da kolaylaştırmak için elden gelen çabalar sürdürülüyor. Yapılan çok iş var, yapılacak işler de var ama hep beraber bugün burada bu işleri nasıl yaparızı yerinde görüşüyoruz. İnşallah güzel bir sonuca bağlanacaktır. Çalışmayı yapanlara ve bundan sonraki çalışmaların yapılmasında katkı sunanlara ben teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇAĞLAYANCERİT HALKI ÇOK MUTLU”

Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun ise, “İçişleri Komisyonu Başkanımız ve milletvekilimiz yağmurun altında bu yolun kontrolünü yaptılar. Gerçekten bu ilgiye baktığımız zaman, her zaman diyoruz bu yol Dulkadiroğlu yolu ile birleştiğinde ne için Çağlayancerit turizm merkezi olmasın. İşte bunun için çaba sarf ediyorlar. Huzurunuzda kendilerine gerçekten teşekkür ediyorum. Şu kış günü bunun hassasiyetini ve ciddiyetini gördük. Halkımız dua ediyor, halkımızın teşekkürünü başta komisyon başkanımıza arz ediyorum. Biz gerçekten çok mutluyuz, mutlu bir sürece girdik. Bu yol İnşallah standardı yüksek bir yol olacak ve baharda sıkı bir şekilde çalışmalar yapılacak” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz